februari 2021
Kaat Nobelen – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotograferen doe ik al sinds de lagere school. Begonnen met een Agfa Instamatic (ritsrats klik). Ik maakte voornamelijk foto’s tijdens onze familievakanties in het buitenland. Eind jaren 90 kocht ik mijn 1e tweedehands spiegelreflex en startte een beginnerscursus bij De Nieuwe Veste in Breda. In 2005 gingen we een maand naar India en daarvoor kocht ik mijn 1e digitale spiegelreflex Nikon D70. Ik kwam er uiteindelijk achter dat ik het fotograferen van dieren en natuur het leukste vind. Daarvoor heb ik in de loop der tijd ook verschillende workshops en cursussen gevolgd en dat doe ik nog steeds. Het is heel fijn om samen op pad te gaan met gelijkgestemden en daarbij nog steeds te kunnen leren en tips te krijgen. Door de crisis verloor ik mijn baan; op zoek naar een nieuwe invulling, was dit voor mij een hele goede reden om aan de 1-jarige fotografieopleiding bij de School voor Fotografie in Breda te beginnen en daarna wellicht voor mezelf te beginnen als huisdierenfotograaf.
Mijn foto’s kun je zien op mijn website, Facebook en Instagram
[Lees verder]

januari 2021
Petra Mwaro-Jansen – pas afgestudeerd

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Mijn hele leven heb ik eigenlijk al gefotografeerd. Op school stond ik al in de donkere kamer. Toen de digitale camera op de markt kwam heb ik er gelijk een gekocht. Heel serieus was dit allemaal niet, lekker op de automatische stand en zeker niet bij moeilijke lichtomstandigheden. Met het groter worden van mijn sportende kinderen groeide ook de passie voor de fotografie, en waren zij een gewild foto object. Hier en daar volgde ik een workshop, maar dit gaf me niet de kennis die ik wilde. We verhuisde naar een groter huis waar ik de mogelijkheid had een kleine studio in te richten. Na 1 1/2  jaar portret- en sportfotografie, vond ik het tijd worden voor het serieuze werk. Daarnaast wilde ik mezelf ontwikkelen. Ik liep steeds tegen de grenzen op van mijn technische kennis aan. Na veel rondkijken koos ik voor de School voor Fotografie. Vooral het technische deel van de opleiding heeft mij doen besluiten te kiezen voor deze school. Ook de duur van de opleidding van één jaar kon ik goed combineren met werk en privé. Ik liep een ochtendje mee met studenten die al richting eindexamen gingen, en na een gesprek en portfolio review bij Saskia te Koppele kon ik begin augustus 2019 aan de 1-jarige opleiding beginnen.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website, Instagram  en bij PF.
[Lees verder]

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen
Route