December 2021
Maud Verhoef – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Naast mijn baan in de mode was ik er aan toe om iets nieuws te leren. Mijn interesse voor fotografie was er altijd al, ik had gevoel voor kleur, sfeer en compositie maar totaal geen kennis van de technische kant. Ik wist nog niets van diafragma, sluitertijd en Iso, laat staan van alle andere knopjes van mijn camera. Ik ben toen de basisopleiding gaan volgen in Rotterdam op Zaterdag. En toen ik dit had afgerond was ik nog niet uitgeleerd en kwam ik terecht bij de School voor Fotografie in Breda. Ik wilde hier nog meer ervaring op doen en mezelf kunnen neerzetten als zelfstandig fotograaf.
Je kunt mijn werk bekijken bij: website, en Instagram
[Lees verder]

November 2021
Patrick Leelang – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik heb een eigen bedrijf in timmerwerk en badkamermontage. Dit is een intensief beroep wat ik niet altijd wil blijven doen. Door de 1-jarige fotografieopleiding te volgen bij de School voor Fotografie wilde ik mezelf verder ontwikkelen om later de stap te maken naar fulltime fotograaf. 
Ondanks dat ik ik geen social media tijger ben heb ik een website, Instagram en voor sport.
Ook ben ik op Facebook te vinden  Facebook en daar heb ik onlangs ook pas een pagina gemaakt onder Fineartbyleeflang 
[Lees verder]

 

Oktober 2021
Jaco Taal – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik fotografeerde al een tijdje en in 2017 gaf ik mij op voor de 1-jarige fotografieopleiding bij de School voor Fotografie in Breda. Saskia te Koppele vroeg mij ook wat eigen werk mee te nemen. Dat vond ik prettig. Ik wilde weten of dit de juiste opleiding was omdat ik al een tijdje fotografeerde. En dat was het. Maar ook de sfeer sprak mij aan. Ik mocht even een les bijwonen. Tja, toevallig of niet, maar in die les werd studiofografie behandeld. De leerlingen waren druk bezig met het instellen van de flitsers. Uiteindelijk ging ik met een goed gevoel naar huis. Het was  de juiste keuze.
Je kunt mijn werk bekijken bij:website,  Facebook en Instagram
[Lees verder]

September 2021
Femke Vink – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, nadat mijn toenmalige baan mij niet meer de voldoening gaf die ik graag wilde. Met een moeder die altijd foto’s van mij maakte en zelf ook interesse in fotografie, werd ik nieuwsgierig of ik daar wat mee zou kunnen. Ik wilde meer over de theorie weten en leren ‘echt’ goede foto’s te maken en geen kiekjes of selfies.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website .
[Lees verder]

 

Juli-augustus 2021
Gerard Verstegen – geslaagd in november 2020

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik heb in mijn studententijd (heeel lang geleden) veel gefotografeerd. Daarna eigenlijk vooral op vakanties. Zes jaar geleden heb ik, aangestoken door mijn dochter, een basisopleiding fotografie gedaan. Ik aansluiting daarop heb ik verschillende cursussen gevolgd, onder andere compositieleer en portretfotografie. Dat smaakte naar meer. Ik ging op zoek naar een echte opleiding, zonder overigens een precies beeld te hebben wat ik daarmee wilde gaan doen, zo ben ik bij de School voor Fotografie terecht gekomen.
Mijn portfolio is te vinden op Instagram en op mijn website.
[Lees verder]

Juni 2021
Jeanette van Starkenburg – geslaagd in 2019

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
​Voordat ik met de opleiding startte fotografeerde ik al een aantal jaar. Ik had al eens een basiscursus, gevorderde cursus en een masterclass gevolgd. Puur hobbymatig. Tot het moment aanbrak dat ik werd benaderd voor fotografie-opdrachten. Daar werd ik eerlijk gezegd wat zenuwachtig van….
‘Kan ik dat wel’, ‘heb ik genoeg kennis’, ‘wat als ze dit en dat vragen…..?’
Ik ben mij gaan oriënteren in een vakopleiding die aansloot bij waar ik inmiddels stond in mijn fotografie en kwam bij de School voor Fotografie uit.
Na een gesprek met Saskia te Koppele en het tonen van werk en mijn website gaf zij groen licht om met de opleiding te starten.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website op Instagram en op Instagram strand_noordwijk
[Lees verder]

mei 2021
Carola van Dalen – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben altijd al gefascineerd geweest door beeld, licht en fotografie (en styling). Ik heb eerst de basisopleiding fotografie gedaan bij de School voor Fotografie in Utrecht. Hier werd ik zo ontzettend enthousiast, dus ik wilde heel graag verder met de 1-jarige fotografieopleiding.
Mijn portfolio is te vinden op Instagram en op mijn website.
[Lees verder]

april 2021
Harry Kleine – geslaagd in 2020

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Eigenlijk stond voor mij al heel lang vast dat ik graag een keer een opleiding tot fotograaf wilde volgen. In 2019 was het eindelijk zover. Die wens kwam voort uit een grote passie voor fotografie die ik al vanaf mijn tienerjaren heb. Aanvankelijk was dat meer gericht op het technische proces waarbij de camera een onderwerp registreert en vastlegt. Later richtte zich dit steeds meer op fotografie als kunstvorm, waarbij een foto een verhaal vertelt. Voordat ik met de opleiding aan de School voor Fotografie begon heb ik onderzoek gedaan naar welke opleiding het beste bij mij zou passen. Ik ben op bezoek geweest bij de Fotovakschool in Amsterdam en heb veel gelezen over de fotografie-opleiding op de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat de aanpak en onderwijsvorm van de School voor Fotografie mij het meest zou liggen.
Ik heb een Website die te vinden is via www.Fotoinc.nl. Ik heb ook de eerste stappen gezet op Instagram, maar daar is nu nog niets bijzonders te vinden. Ik ben nog aan het ontdekken of dit voor mijn fotografie waardevol kan zijn.
[Lees verder]

maart 2021
Marjo Dekker – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik had mijn bedrijf Moments of Memory Fotografie al ingeschreven bij de KvK voordat ik begon aan de 1-jarige fotografieopleiding bij de School voor Fotografie, een website en folders waren in de maak. Met mijn bedrijf Moments of Memory Fotografie, wilde ik alle waardevolle momenten van het leven vastleggen met als speerpunt afscheidsfotografie, trouwfotografie en familiefotografie. Ik had al een aantal cursussen en de opleiding tot Bekwaam Afscheidsfotograaf gevolgd maar nog behoefte aan lessen studiofotografie voor een (thuis) studio en fototechniek. Ook wilde ik graag een eigen stijl ontwikkelen.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website, Instagram , LinkedIn en op Facebook.
[Lees verder]

februari 2021
Kaat Nobelen – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotograferen doe ik al sinds de lagere school. Begonnen met een Agfa Instamatic (ritsrats klik). Ik maakte voornamelijk foto’s tijdens onze familievakanties in het buitenland. Eind jaren 90 kocht ik mijn 1e tweedehands spiegelreflex en startte een beginnerscursus bij De Nieuwe Veste in Breda. In 2005 gingen we een maand naar India en daarvoor kocht ik mijn 1e digitale spiegelreflex Nikon D70. Ik kwam er uiteindelijk achter dat ik het fotograferen van dieren en natuur het leukste vind. Daarvoor heb ik in de loop der tijd ook verschillende workshops en cursussen gevolgd en dat doe ik nog steeds. Het is heel fijn om samen op pad te gaan met gelijkgestemden en daarbij nog steeds te kunnen leren en tips te krijgen. Door de crisis verloor ik mijn baan; op zoek naar een nieuwe invulling, was dit voor mij een hele goede reden om aan de 1-jarige fotografieopleiding bij de School voor Fotografie in Breda te beginnen en daarna wellicht voor mezelf te beginnen als huisdierenfotograaf.
Mijn foto’s kun je zien op mijn website, Facebook en Instagram
[Lees verder]

januari 2021
Petra Mwaro-Jansen – pas afgestudeerd

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Mijn hele leven heb ik eigenlijk al gefotografeerd. Op school stond ik al in de donkere kamer. Toen de digitale camera op de markt kwam heb ik er gelijk een gekocht. Heel serieus was dit allemaal niet, lekker op de automatische stand en zeker niet bij moeilijke lichtomstandigheden. Met het groter worden van mijn sportende kinderen groeide ook de passie voor de fotografie, en waren zij een gewild foto object. Hier en daar volgde ik een workshop, maar dit gaf me niet de kennis die ik wilde. We verhuisde naar een groter huis waar ik de mogelijkheid had een kleine studio in te richten. Na 1 1/2  jaar portret- en sportfotografie, vond ik het tijd worden voor het serieuze werk. Daarnaast wilde ik mezelf ontwikkelen. Ik liep steeds tegen de grenzen op van mijn technische kennis aan. Na veel rondkijken koos ik voor de School voor Fotografie. Vooral het technische deel van de opleiding heeft mij doen besluiten te kiezen voor deze school. Ook de duur van de opleidding van één jaar kon ik goed combineren met werk en privé. Ik liep een ochtendje mee met studenten die al richting eindexamen gingen, en na een gesprek en portfolio review bij Saskia te Koppele kon ik begin augustus 2019 aan de 1-jarige opleiding beginnen.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website, Instagram  en bij PF.
[Lees verder]

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route