In the picture 2015

Hoe vergaat het oud-studenten van de School voor Fotografie? Wat doen ze nu en welke plannen hebben ze voor de toekomst? We zetten elke maand een fotograaf in de picture. Lees hier hun verhalen en bekijk de foto die ze hebben gekozen voor deze rubriek.

december 2015 – Charlotte Grips
geslaagd in 2011

Starliciousfood-4333

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben destijds de studie aan de SvF gaan volgen omdat ik met veel technische vragen bleef zitten die ik niet op mijn eigen manier beantwoord kreeg. Een fulltime studie ging niet ivm mijn werk, maar ik vond in Breda een perfect alternatief. Alhoewel parttime studeren niet onderschat mag worden, we hadden genoeg werk te verzetten tussen de lessen door.
Je kunt mijn werk bekijken bij: Facebook en Website
[Lees verder]

november 2015 – Ellen Bolckmans
geslaagd in 2013

Ellen-Bolckmans

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben met de opleiding begonnen om de basistechnieken die ik reeds zelf vergaard had, me helemaal eigen te maken met de nodige ondersteuning van de docenten. Ik had een doel… Fashionfotograaf zijn in bijberoep. Voor mij is fotograferen meer dan enkel een hobby. Ik wil er zoveel mogelijk mijn werk van maken. Uiteraard zijn daar opleidingen voor nodig en wist ik, “Ik stop niet bij de basisopleiding maar wil zeker de fotografieopleiding afronden en dat diploma op zak hebben.
Je kunt mijn werk bekijken bij: Facebook en Instagram
[Lees verder]

oktober 2015 – Marieke Horward
geslaagd in 2014

bruiloft2marieke

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben Fotografie was al jarenlang mijn grote hobby maar de techniek had ik nooit geleerd en beheerste ik niet goed. De technische kanten van het vak wilde ik in de opleiding leren en ik wilde ook ontdekken wat mijn eigen stijl is en die uitwerken.
Je kunt mijn werk bekijken bij: www.madebyyoufotografie.nl en op Facebook
[Lees verder]

september 2015 – Iris Tasseron
geslaagd in 2012

Iris-Tasseron-1486

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben aan de opleiding begonnen, omdat ik zelf weer creatief bezig wilde zijn. Op de school voor journalistiek in Utrecht, bijna 30 jaar geleden heb ik analoog gefotografeerd en in de doka gestaan. Geweldig vond ik dat, maar in mijn eigen huis had ik geen ruimte voor een donkere kamer. Ik ben vervolgens bij de radio en televisie aan de slag gegaan. Erg leuk werk, maar de fotografie bleef mij trekken. Ik blijf wel altijd journalist merk ik en daar sluit mijn ambitie op aan. Ik wil een goede portretfotograaf worden en documentaire fotograaf.
Je kunt mijn werk bekijken bij: www.iristasseronfotografie.nl en facebook
[Lees verder]

augustus 2015 – Julija Levkova
geslaagd in 2014

Julijaklein

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Het klinkt misschien een beetje hilarisch maar ik ging de basisopleiding volgen om de productfoto’s voor mijn cosmetica-website te leren maken. Maar tot mijn  verbazing kwam ik terecht in de super inspirerende omgeving vol met de veelzijdige en uitdagende opdrachten
Je kunt mijn werk bekijken bij: www.julijalevkova.comfacebook en www.agora-gallery.com
[Lees verder]

juli 2015 – Erwin Spek
niet afgestudeerd wel geslaagd

Erwin-Spek

 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik was geblesseerd geraakt bij het voetballen, toen kon ik twee dingen doen, Of ik ging met een sip gezicht langs de lijn staan of ik ging op zoek naar een andere rol in het voetbalwereldje, ik deed het laatste. Het viel me op dat Spirit geen huisfotograaf had.
Je kunt mijn werk bekijken bij: website en Facebook
[Lees verder]

juni 2015 – Susan Trower
geslaagd in 2011

Susan-Trower1-e1432912974523

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik schreef als journalist voor de krant en wilde graag ook foto’s maken bij mijn verhalen. Maar ik vond mijn foto’s niet goed genoeg. Je kuntmijn werk bekijken bij: www.instagram.com/lovefoodphotography
[Lees verder]

mei 2015 – Mayke Willems
geslaagd in 2013

SONY DSC

 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
* Ik wilde meer techniek onder mijn foto’s zodat ik minder afhankelijk zou zijn van toevalstreffers
* Zodat ik geld kon vragen voor mijn foto’s en kon gaan investeren  in objectieven e.d.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website www.inbeeldbymayke.nl ook kun je mij volgen op facebook
[Lees verder]

april 2015 – Gaby Verheyen
geslaagd in 2009

SonjaWassenbergjes

 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben destijds aan de opleiding begonnen nadat ik wat dingen voor mijzelf op een rijtje gezet had. Als vormgever/dtp-er was ik al sinds 1996 zelfstandige. Eerst als freelancer later zelfs enige jaren als een vof samen met mijn toenmalige partner. Ik vroeg mij al enige tijd af waar het plezier, de voldoening en mijn creativiteit gebleven waren. Ik zat niet aan het begin van creatieve processen meer maar in het eindtraject als trouble shoother, als probleemoplosser. Altijd last-minute en altijd veel compromissen. Ik heb mijn klanten, familie en vrienden toen een mailtje gestuurd en hen gevraagd waar ze vonden dat mijn kracht lag en waar ik aan moest werken… Daar kwam boven alles uit dat ik goed kon verbeelden wat men mij als opdracht, vraag gaf. Dat ik altijd verrassend uit de hoek kwam, anders keek naar een vraag. Ook dat ik punctueel (zelfs te…) was en een harde werker. Wat ik beloofde kwam ik na… Twee mensen zeiden jij fotografeerde vroeger toch? Dat kon je zo goed… Ik dacht hé… dat ga ik doen. Maar dan wel goed. Ik wilde een opleiding doen die ik naast mijn werk en mijn moeder zijn kon gaan volgen. Dat was dus bij Saskia, in Breda.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website www.simi-click.nl of op Facebook
[Lees verder]

maart 2015 – Geerard van Giessel
afgestudeerd in 2012

Geerard-van-Giessel

 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Het volgen van een opleiding fotografie stond al jaren bovenaan mijn verlanglijstje. Mijn drukke baan heeft het lang tegengehouden. Toen ik eind 2010 ben gestopt als IT manager bij ABN AMRO was de keuze snel gemaakt. Na een dagje meekijken en een gesprek met Saskia ben ik gestart met de opleiding. Ik had toen nog geen beeld van mijn toekomst als fotograaf.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website www.menseninfotos.nl 
[Lees verder]

februari 2015 – Ruud Claessen
niet afgestudeerd wel geslaagd

RuudC

 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik was al een aantal jaren recreatief bezig met fotografie, en ik had in 2007 mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht en een aantal opdrachten gedaan. Toen ik voor het eerst die Nikon D70 in mijn handen had, dacht ik: Ja, dit is wat ik wil doen! Ik wist nog niet in welke vorm precies, maar ik wist dat ik mijn beroep wilde maken van de fotografie.
Mijn werk is te zien op: www.ruudC.nl en  www.facebook.com/ruudCFotografie
[Lees verder]

januari 2015 – Carissima Mea Blokland
niet afgestudeerd wel geslaagd

Trouwfotografie-Mea-Fotografie

 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik wilde een creatieve baan omdat ik dacht daar een stuk gelukkiger van te worden dan ik op dat moment was met alle banen en studies die ik al geprobeerd had. Ik heb dus zeker niet van mijn hobby mijn werk gemaakt, maar ben op zoek gegaan naar een baan die als een hobby zou kunnen gaan voelen. En buiten dat heel cliché: geen baas boven me.
Mijn werk is te zien op: www.meafotografie.nl en https://www.facebook.com/carissimameafotografie
[Lees verder]

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route