December 2022
Lisa Berkhuysen – geslaagd in 2021

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik had een punt bereikt waarbij ik niet meer zo goed wist wat ik wilde doen. Ik had hiervoor production design voor film gedaan aan de Nederlandse Filmacademie, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor fotografie, omdat ik de creatieve vrijheid daarvan graag meer in mijn leven wilde. Al lang had ik fotografie als hobby en voordat ik aan de 1-jarige fotografieopleiding begon bij de Schoolvoor Fotografie in Utrecht had ik een aantal bruiloften en andere shoots gefotografeerd, maar dat was nog niet echt wat ik wilde. Toen vond ik deze fotografieopleiding en wist ik dat dit mij kans zou geven te ontdekken wat ik echt met fotografie wilde doen.
Je kunt mijn werk bekijken via mijn website, Facebook en Instagram.
[Lees verder]

 

November 2022
Willy Sybesma – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik was al jaren bezig met de fotografie en heb ook al jaren een eigen bedrijf. Maar nog nooit een écht ‘papiertje’ (diploma) gehaald. Wel heb ik heel veel workshops etc gedaan, maar wat nog restte was een diploma. In de vakantie trof ik een fotografe uit Zeeland die de opleiding bij de School voor Fotografie had gedaan en zij maakte mij erg enthousiast. Wat ik wilde bereiken was een diploma op zak en meer leren.
Je kunt mijn werk bekijken bij
www.facebook.com/WillySybesma
www.willysybesma.nl
www.jufwilly.nl
www.instagram.com/willysybesma.nl
[Lees verder]

 

Oktober 2022
Maike den Houting – geslaagd in 2020

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Poe, een heftige vraag voor mij, want de reden dat ik met de opleiding ben begonnen is een heel verdrietige. Ik had het jaar ervoor mijn jongste zoon Merijn verloren door zelfdoding. Mijn wereld was compleet ingestort. Alles leek zinloos. Het laatste dat we samen hebben gedaan, was de sterren fotograferen op een stil weggetje buiten het dorp. Echt bijzonder. We deelden dezelfde passies en interesses.
Een half jaar na zijn overlijden heb ik psychologische hulp gezocht en ben ik gestopt met werken. Fotografie werd langzaamaan steeds meer een uitlaatklep voor mijn gevoelens. Ik vond de 1-jarige fotografieopleiding van de School voor Fotografie en heb me daar toen voor aangemeld. Ineens had ik iets om naar uit te kijken en dat voelde fijn. Het enige dat ik op dat moment wilde bereiken, is dat ik weer een stukje van mezelf terug zou vinden. Want de Maike met het vrolijke, onbevangen karakter was volledig verdwenen.
Je kunt mijn werk bekijken via Naar mijn website, Facebook, Instagram, Youtube en de uitslag van een Fotobond wedstrijd waar ik 2x brons won met fineart portretten.
[Lees verder]

 

September 2022
Iris Koopmans – geslaagd in 2020

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben begonnen omdat ik mezelf (creatief) weer wilde ontwikkelen. Ik heb altijd al een grote liefde voor beeld en vormgeving gehad. Na de middelbare school ben ik dan ook begonnen op de kunstacademie, maar qua onderwijs paste dit toen niet bij me. Ik heb toen voor de ‘serieuze’ opleiding, fysiotherapie gekozen. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als fysiotherapeut ging het toch weer kriebelen om creatief aan de slag te gaan, ik ging op zoek naar fotografie opleidingen en kwam toen uit bij de School voor Fotografie.
Je kunt mijn werk bekijken bij:website, Facebook en Instagram
[Lees verder]

 

Juli – Augustus 2022
Karlijn Dado – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotografie is altijd al een interesse van me geweest, maar voorheen vooral hobbymatig. Nadat ik in 2016 afstudeerde aan een creatieve communicatie opleiding, merkte ik dat ik toch net niet genoeg mezelf kon uiten op de manier die ik wilde. Ik deed nu weliswaar grafisch ontwerp als zelfstandige, maar bleef altijd een beetje jaloers op de mensen die ook van fotografie hun werk konden maken, of in ieder geval de dingen mochten fotograferen die ze graag zouden willen. In de zomer van 2017, als ik het me goed herinner, besloot ik om te gaan kijken of er korte opleidingen waren om fotografie toe te voegen aan mijn professionele vaardigheden. Ik was wel al vaak bezig met fotograferen, maar hierbij keek ik vooral naar wat ik zelf leuk of mooi vond en dat fotografeerde ik dan. Qua theorie wist ik eigenlijk vrij weinig en daar wilde ik verandering in brengen. Zodat fotograferen niet meer gewoon iets was wat een beetje uit de losse pols gedaan werd, maar ik wist wát ik aan het doen was en waarom. Tijdens mijn zoektocht naar een passende studie kwam ik bij de School voor Fotografie uit, waar ik me later inschreef voor de 1-jarige fotografieopleiding.
Je kunt mijn werk bekijken via Instagram of Facebook. Op de website van mijn eigen bedrijfje kun je ook nog foto’s en grafisch werk bekijken.​
[Lees verder]

 

Juni 2022
Elsje van Dyk – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Voor ik begon met de opleiding was ik al enkele jaren bezig met het fotograferen van mensen. Ik wilde graag nog net iets meer leren over licht, flitsen en studio fotografie. Ik wilde meer creatief en spontaan fotograferen. Er ontbrak nog iets in mijn fotografie waardoor ik heb gekozen om de 1-jarige opleiding te volgen.
Je kunt mijn werk bekijken bij:website, Facebook en Instagram
[Lees verder]

 

Mei 2022
Miranda Molengraaf – geslaagd in 2020

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Dat weet ik nog wel ja. Ik was al jaren bezig met fotografie. Had diverse cursussen en workshops gevolgd en haalde veel energie uit fotograferen. Ik wilde me graag blijven ontwikkelen op dat vlak, maar merkte dat veel cursussen gericht waren op beginners en dat vond ik niet uitdagend genoeg meer. Toen kwam ik de 1-jarige fotografieopleiding van School voor Fotografie tegen op internet. Voor mij was dat perfect! Geen jarenlange opleiding, maar in 1 jaar de belangrijkste kneepjes van het vak leren. En daarbij zou het niveau hoger liggen dan bij al die cursussen. Die uitdaging wilde ik graag aan gaan. Ik ben begonnen met het idee om mezelf te ontwikkelen. Nog geen idee dat ik me later sterk genoeg in mijn schoenen voelde staan om echt als fotograaf door het leven te gaan.
Je kunt mijn werk bekijken bij: mijn websites: Fotostudio Scherp en We shoot love
Facebook Fotostudioscherp, Instagram
Instagram We shoot love
[Lees verder]

 

April 2022
Arjen Hartog – geslaagd in 2014
Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik gaf al enkele fotoworkshops natuurfotografie en wilde een bredere en verdiepende achtergrond. Op die manier hoopte ik te bereiken dat mensen vaker zich bij zouden aanmelden voor een fotoworkshop. Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor de opdrachten die ik binnen haal. Kortom meer vertrouwen wekken bij de opdrachtgevers omdat je kan aantonen dat je een gedegen achtergrond hebt.
Je kunt mijn werk bekijken bij: website

En voor het beleef-boek
[Lees verder]

 

Maart 2022
Leonie van der Helm – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ja, dat weet ik nog goed. Ik werkte destijds als beleidsmedewerker bij de gemeente Leiden en was in een zware burn-out terecht gekomen. Ik zat ziek thuis en wist niet wat ik verder moest met mijn leven. Ik wist alleen dat ik niet meer terug wilde naar mijn oude baan. Ik wilde graag iets creatiefs doen. Ik was al een tijdje geinteresseerd in fotografie, maar had het nooit overwogen als beroep. Ik dacht dat ik te oud was om nog aan zoiets te beginnen. Onzin natuurlijk! In 2017 besloot ik het erop te wagen. Na een korte zoektocht naar een geschikte opleiding schreef ik me in bij de School voor Fotografie in Utrecht.
Je kunt mijn werk bekijken bij:
www.leonievanderhelm.nl
Leonie van der Helm | Facebook
Leonie van der Helm (@leonievanderhelm) • Instagram-foto’s en -video’s
Mijn boek ‘THUIS’ en binnenkort ook ‘LOCKED DOWN’ kun je bestellen in mijn webshop: Thuis | Shop | Leonie van der Helm
[Lees verder]

 

Februari 2022
Babs de Wild – geslaagd in 2017
Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik wilde heel graag een diploma aan de muur om te laten zien wat ik kan. Ik had al een eigen studio, maar ik vond het leuk om de 1-jarige fotografieopleiding bij de School voor Fotografie in Breda te gaan doen om nog meer uit mijn fotografie te kunnen halen.
Omdat er ook tegenwoordig veel fotografen zijn die zonder enige diploma of cursus hun diensten aanbieden. En dan is een vakdiploma van de School voor Fotografie een mooi kroon op mijn werk.
Je kunt mijn werk bekijken bij: website,Facebook en Instagram
[Lees verder]

 

Januari 2022
Spiros Dijkstra – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Na 17 jaren bij justitie werkzaam te zijn geweest en de zoveelste reorganisatie was het genoeg. Toen kwam ook de vraag wat wil ik en wat kan ik……
Fotograferen was al jaren een geliefde bezigheid van mij. Maar alles wat ik in die jaren heb vastgelegd gebeurde in de automatische stand. Ik zag met regelmaat de mooiste foto’s en dacht dat wil ik ook. Maar zoals met alles in het leven daar
moet je wel wat voor doen! Na enig speurwerk op het internet kwam ik uit bij de School voor Fotografie in Breda. Twee dagen na het telefonische contact met Saskia te Koppele stond ik 110 km van huis in de school, die zo bleek later mijn werkzame leven totaal zou veranderen.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website
[Lees verder]

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route