Juli – Augustus 2022
Karlijn Dado – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotografie is altijd al een interesse van me geweest, maar voorheen vooral hobbymatig. Nadat ik in 2016 afstudeerde aan een creatieve communicatie opleiding, merkte ik dat ik toch net niet genoeg mezelf kon uiten op de manier die ik wilde. Ik deed nu weliswaar grafisch ontwerp als zelfstandige, maar bleef altijd een beetje jaloers op de mensen die ook van fotografie hun werk konden maken, of in ieder geval de dingen mochten fotograferen die ze graag zouden willen. In de zomer van 2017, als ik het me goed herinner, besloot ik om te gaan kijken of er korte opleidingen waren om fotografie toe te voegen aan mijn professionele vaardigheden. Ik was wel al vaak bezig met fotograferen, maar hierbij keek ik vooral naar wat ik zelf leuk of mooi vond en dat fotografeerde ik dan. Qua theorie wist ik eigenlijk vrij weinig en daar wilde ik verandering in brengen. Zodat fotograferen niet meer gewoon iets was wat een beetje uit de losse pols gedaan werd, maar ik wist wát ik aan het doen was en waarom. Tijdens mijn zoektocht naar een passende studie kwam ik bij de School voor Fotografie uit, waar ik me later inschreef voor de 1-jarige fotografieopleiding.
Je kunt mijn werk bekijken via Instagram of Facebook. Op de website van mijn eigen bedrijfje kun je ook nog foto’s en grafisch werk bekijken.​
[Lees verder]

 

Juni 2022
Elsje van Dyk – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Voor ik begon met de opleiding was ik al enkele jaren bezig met het fotograferen van mensen. Ik wilde graag nog net iets meer leren over licht, flitsen en studio fotografie. Ik wilde meer creatief en spontaan fotograferen. Er ontbrak nog iets in mijn fotografie waardoor ik heb gekozen om de 1-jarige opleiding te volgen.
Je kunt mijn werk bekijken bij:website, Facebook en Instagram
[Lees verder]

 

Mei 2022
Miranda Molengraaf – geslaagd in 2020

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Dat weet ik nog wel ja. Ik was al jaren bezig met fotografie. Had diverse cursussen en workshops gevolgd en haalde veel energie uit fotograferen. Ik wilde me graag blijven ontwikkelen op dat vlak, maar merkte dat veel cursussen gericht waren op beginners en dat vond ik niet uitdagend genoeg meer. Toen kwam ik de 1-jarige fotografieopleiding van School voor Fotografie tegen op internet. Voor mij was dat perfect! Geen jarenlange opleiding, maar in 1 jaar de belangrijkste kneepjes van het vak leren. En daarbij zou het niveau hoger liggen dan bij al die cursussen. Die uitdaging wilde ik graag aan gaan. Ik ben begonnen met het idee om mezelf te ontwikkelen. Nog geen idee dat ik me later sterk genoeg in mijn schoenen voelde staan om echt als fotograaf door het leven te gaan.
Je kunt mijn werk bekijken bij: mijn websites: Fotostudio Scherp en We shoot love
Facebook Fotostudioscherp, Instagram
Instagram We shoot love
[Lees verder]

 

April 2022
Arjen Hartog – geslaagd in 2014
Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik gaf al enkele fotoworkshops natuurfotografie en wilde een bredere en verdiepende achtergrond. Op die manier hoopte ik te bereiken dat mensen vaker zich bij zouden aanmelden voor een fotoworkshop. Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor de opdrachten die ik binnen haal. Kortom meer vertrouwen wekken bij de opdrachtgevers omdat je kan aantonen dat je een gedegen achtergrond hebt.
Je kunt mijn werk bekijken bij: website

En voor het beleef-boek
[Lees verder]

 

Maart 2022
Leonie van der Helm – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ja, dat weet ik nog goed. Ik werkte destijds als beleidsmedewerker bij de gemeente Leiden en was in een zware burn-out terecht gekomen. Ik zat ziek thuis en wist niet wat ik verder moest met mijn leven. Ik wist alleen dat ik niet meer terug wilde naar mijn oude baan. Ik wilde graag iets creatiefs doen. Ik was al een tijdje geinteresseerd in fotografie, maar had het nooit overwogen als beroep. Ik dacht dat ik te oud was om nog aan zoiets te beginnen. Onzin natuurlijk! In 2017 besloot ik het erop te wagen. Na een korte zoektocht naar een geschikte opleiding schreef ik me in bij de School voor Fotografie in Utrecht.
Je kunt mijn werk bekijken bij:
www.leonievanderhelm.nl
Leonie van der Helm | Facebook
Leonie van der Helm (@leonievanderhelm) • Instagram-foto’s en -video’s
Mijn boek ‘THUIS’ en binnenkort ook ‘LOCKED DOWN’ kun je bestellen in mijn webshop: Thuis | Shop | Leonie van der Helm
[Lees verder]

 

Februari 2022
Babs de Wild – geslaagd in 2017
Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik wilde heel graag een diploma aan de muur om te laten zien wat ik kan. Ik had al een eigen studio, maar ik vond het leuk om de 1-jarige fotografieopleiding bij de School voor Fotografie in Breda te gaan doen om nog meer uit mijn fotografie te kunnen halen.
Omdat er ook tegenwoordig veel fotografen zijn die zonder enige diploma of cursus hun diensten aanbieden. En dan is een vakdiploma van de School voor Fotografie een mooi kroon op mijn werk.
Je kunt mijn werk bekijken bij: website,Facebook en Instagram
[Lees verder]

 

Januari 2022
Spiros Dijkstra – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Na 17 jaren bij justitie werkzaam te zijn geweest en de zoveelste reorganisatie was het genoeg. Toen kwam ook de vraag wat wil ik en wat kan ik……
Fotograferen was al jaren een geliefde bezigheid van mij. Maar alles wat ik in die jaren heb vastgelegd gebeurde in de automatische stand. Ik zag met regelmaat de mooiste foto’s en dacht dat wil ik ook. Maar zoals met alles in het leven daar
moet je wel wat voor doen! Na enig speurwerk op het internet kwam ik uit bij de School voor Fotografie in Breda. Twee dagen na het telefonische contact met Saskia te Koppele stond ik 110 km van huis in de school, die zo bleek later mijn werkzame leven totaal zou veranderen.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website
[Lees verder]

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route