Startdata Breda 2021:
Zaterdag 29 januari 2022
Vrijdag 04 februari 2022
zie lesrooster Breda

Startdata Utrecht 2021:
Maandag 01 november 2021 VOL
Zaterdag 06 november 2021 VOL
Vrijdag 25 februari 2022
Zaterdag 12 maart 2022
Maandag 28 maart 2022
zie lesrooster Utrech

Wil je starten met de 1-jarige fotografieopleiding en kun je een lesdag niet? Dan kun je in overleg de les bij een andere groep volgen.

Fotografieopleiding 1-jaar in Breda en Utrecht

Fotograferen is een vak. Een vak dat je kunt leren. Wil je van fotografie je vak maken, dan kun je de fotografieopleiding volgen als je de basisopleiding fotografie succesvol hebt afgerond.

In een jaar tijd ontdek je de verschillende disciplines van de fotografie. Je werkt in de fotostudio, maakt reportages en leert omgaan met professionele apparatuur. Deze 1-jarige fotografieopleiding is een vakopleiding en wordt in Breda en Utrecht gegeven.

Fotografie is overal. In dagbladen en tijdschriften, op websites en tv, als reclame-uiting of als nieuwsbron. Gemaakt in de studio met stylist, vormgever en assistent na uren van voorbereiding, of onder tijdsdruk in een fractie van een seconde.

Fotograferen is keuzes maken. Voor welke camera je kies je? Voor welk formaat? Ga je voor een full frame, een APS-C, een systeemcamera of middenformaat?
Digitaal en in je examenperiode ook analoog? Wordt het de studio of op locatie? Reportage- , studio flitsers of continue licht?

Tijdens deze Fotografie opleiding maak je je het vak eigen onder begeleiding van enthousiaste docenten, allemaal met jaren praktijkervaring. Na een jaar doe je eindexamen. Dit examen staat uit 6 examenopdrachten. Dit fotografische werk is je portfolio waaruit jouw fotografische kwaliteit en stijl blijkt. Met dit portfolio kun je aan de slag.

Als je fotografieopleiding succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma. Onze fotografieopleiding is een particuliere parttime opleiding waar je geen studiefinanciering voor ontvangt. Wel zijn de opleidingskosten aftrekbaar van de belasting omdat het een beroepsopleiding betreft. Deze opleiding kent een eigen kwalificatie met erkenning vanuit de beroepsvereniging en de beroepspraktijk en staat geregistreerd bij het CRKBO.

Je kunt deze opleiding volgen als je bij de School voor Fotografie een Basisopleiding fotografie bij ons of elders succesvol hebt afgerond. Heb je ergens anders een basisopleiding gedaan, of denk je dat je de Basisopleiding fotografie over kunt slaan, dan nodigen we je uit voor een gesprek om je fotowerk te laten zien.

Lesdagen: 25, eens per twee weken

Komt een andere lesdag je beter uit, laat dat even weten via het inschrijfformulier. Bij voldoende inschrijvingen voor die lesdag kan er nog een groep starten.
Lesgeld 2021:  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag € 2775,= , zaterdag € 2975,=
Inschrijfgeld: € 100,=   (Heb je bij ons de basisopleiding fotografie gevolgd dan geldt inschrijfgeld als vooruitbetaling van het lesgeld).
Studiebelasting: 8 uur per week incl. lesdag.
Benodigde apparatuur: digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera 18 Megapixels of meer, TTL-reportageflitser met richtgetal ongeveer 40 en laptop.
Benodigde software: Adobe Photoshop CC en Lightroom Classic CC

Informatie aanvragen         Inschrijven

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route