Saskia te Koppele – docent

Saskia te Koppele is eigenaar en docent van School voor Fotografie. Na haar opleiding aan de School voor Fotografie in Den Haag is ze acht jaar lang als zelfstandig reclamefotograaf actief geweest.
In 1994 begon ze met het ver- en bewerken van digitaal beeld. Na een periode op een digitale afdeling van een fotovaklab, heeft ze op de foto- en lay-out-redactie van dagblad BN/DeStem in Breda gewerkt. De laatste jaren vult het lesgeven een groot deel van haar tijd. Eerst bij St. Lucas in Boxtel, later bij de Fotovakschool in Apeldoorn, daarbij gebruik makend van alle eerder opgedane ervaringen.

Koen Koenders – adviseur

Kijken. Daar begint het mee en daar eindigt het mee. En zien. Zien hoe je compositie is, zien hoe het licht staat, hoe je onderwerp in beeld komt. Zorgen dat je met je opname in beeld brengt wat je klant of opdrachtgever verlangt.
Jaren fotografeerde ik, of mensen van mijn team, voor klanten. Samen of alleen. Bij Studio Koenders, nu Koenders Workhouse geheten, zag ik fotografen komen en gaan. En steeds weer was voor mij duidelijk hoe belangrijk een goede opleiding is. Een opleiding waarin je leert kijken, maar vooral ook, leert omgaan met licht, je apparatuur, je onderwerp. Zodat je het vak beheerst, weet wat je doet, zodat je het ook anders kunt doen. Of weer hetzelfde, net wat de klant wenst. Een opleiding zoals die bij de School voor Fotografie gegeven wordt. Waarin je je op creatieve wijze als technisch vaardig fotograaf kunt ontwikkelen.
Bij de School voor Fotografie kijk ik, als man uit de praktijk, mee. Zodat studenten die hun opleiding bij School voor Fotografie hebben afgerond, klaar zijn voor hun nieuwe toekomst.

Trudy Stouthamer – assistent van Saskia

Trudy Stouthamer is van huis uit doktersassistent en weet niets van diafragma of sluitertijd. Trudy regelt alles voor de studenten en docenten van SVF. Ook als je interesse hebt in een cursus of opleiding bij de School voor Fotografie kom je bij haar terecht.

Ramon Mangold – docent

Ramon Mangold (1980) studeerde grafische vormgeving en fotografie aan de kunstacademie te Breda; St. Joost. Gedurende deze studie verdiepte hij zich tevens in (kunst)filosofische vakken aan de faculteit wijsbegeerte van de UvT.
Na het afronden van zijn opleiding is hij actief binnen de documentaire- en journalistiekefotografie. Hiernaast houdt hij zich bezig met pop- en concertfotografie.
Voor zijn reportages reisde hij door Europa, Afrika en Azië. Resultaten hiervan zijn zichtbaar in publicaties en op exposities waaraan hij deelneemt.
website: Ramon Mangold

Lejanne Bosma – docent

Lejanne Bosma heeft na de opleiding Fotonica  en Human Resource Management eerst in verschillende organisaties als HR-adviseur heeft gewerkt. Toch bleef fotografie kriebelen en is ze in 2017 begonnen met lesgeven aan de School voor Fotografie in Groningen en heeft ze de fotografieopleiding aan de School van Fotografie in Utrecht afgerond. Kenmerkend voor haar is dat de mens centraal staat, zowel in haar werk als HR-adviseur, als docent en als fotograaf. Het liefst fotografeert ze niet-geënsceneerd, kijkend en anticiperend op wat op dat moment gebeurd. Lejanne Bosma verzorgt de lessen van de basisopleiding fotografie in Groningen.

Kathelijne Roosen – docent

Kathelijne Roosen heeft zich na haar afstuderen aan de kunstacademie St. Joost te Breda vooral toegelegd op het ontwikkelen van haar eigen visie. Daarvoor richt ze zich op analoge zwartwitfotografie, waarbij ze haar werk afdrukt op barietpapier. Een groot deel van haar vrije werk heeft als onderwerp de zoektocht naar identiteit achter haar personage in de vorm van zelfportretten. Na vele tentoonstellingen en een aantal kunstopdrachten is zij zich mede gaan toeleggen op het lesgeven. Daarvoor volgde ze de Bikopleiding (Beroepskunstenaars in de Klas) in Rotterdam. Nu verzorgt ze workshops voor bedrijven, particulieren en het onderwijs. Bij de School voor Fotografie geeft ze de basisopleiding.
website: Kathelijne Roosen

Anjes Gesink – docent

Anjes Gesink is in 2007 afgestudeerd aan de Academie St. Joost in de richting fotografie.
Als documentair fotograaf heeft ze grote interesse in de ongewone dingen bij gewone mensen.
Ze vindt het fascinerend om te zien hoe mensen leven, hoe ze opgaan in hun dagelijks doen en laten, wat hun fascinaties zijn. Dit resulteert in een aantal serie foto’s die serieus en oprecht zijn maar waarin ook een vorm van humor in schuil gaat.
Bij de School voor Fotografie geeft ze de basisopleiding.
website: Anjes Gesink

Colinda Boeren – docent

Colinda heeft zich, na het afronden van haar opleiding aan de School voor Fotografie, vol passie gestort op het ondernemerschap. Startend vanuit haar eigen huiskamer, was ze al snel toe aan een eigen kleine studio en tegenwoordig werkt ze vanuit een grotere studio aan de Heerbaan in Breda voor zowel particulieren als bedrijven. Sinds 2008 is Colinda Boeren het gezicht achter ImiraFoto. Mira staat voor kijken. Kijken naar je beeld, het licht, produkt, persoon of juist kijken naar je compositie. Als allround professional keert deze oud-student terug als docent voor de lessen product- en portretverlichting  op de School van Fotografie.
website: Colinda Boeren

Jorgen Janssens – docent

Jorgen Janssens studeerde Grafische Vormgeving aan de Academie voor Schone kunsten in Antwerpen en heeft daarna lange tijd in het bankwezen gewerkt. Omdat het (foto-) grafische bleef kriebelen besloot hij uiteindelijk de stap naar zelfstandig fotograaf te zetten. Verhalende fotografie trekt hem het meeste aan en omdat hij de stad Breda erg goed kent kwam daar de focus te liggen onder de noemer Stadsfotograaf Breda. De drang om informatie te delen leidde tot de oprichting van de eigen uitgeverij waar boeken verschijnen over de (Bredase) bedrijfsgeschiedenis en -cultuur en tot het lesgeven aan de School voor Fotografie.
website: www.stadsfotograafbreda.nl

Sem Henneman – docent
Sem Henneman heeft een achtergrond in marketing en grafisch design en studeerde in 2020 af aan de School voor Fotografie. Door zijn grafische achtergrond ontstond er een fascinatie voor fotobewerking en digitale manipulatie, en met meer dan 7 jaar ervaring met meerdere Adobe bewerkprogramma’s kent hij alle ins en outs. Daarnaast heeft hij een grote passie voor portretfotografie. Het vastleggen van verhalen uit een blik of expressie. Sem geeft op School voor Fotografie de lessen Lightroom en maakt instructievideo’s voor Lightroom en Photoshop.
 
 
Sander Hertogs – docent
 
Sander Hertogs is op jonge leeftijd al geïnteresseerd in fotografie en creatief met digitaal ontwerpen en bewerken. Naast zijn werk in de Mechatronica was Sander actief in product en reclame fotografie. In 2018 heeft hij de stap naar zelfstandig fotograaf kunnen zetten met Pixit-Photo.
Door zijn grote passie heeft Sander zich door de jaren Photoshop helemaal eigen gemaakt en is continu bezig met zichzelf naar een hoger niveau te tillen. Er is dan ook geen uitdaging te groot. In 2019 studeerde hij af aan de School voor Fotografie, waar hij zoals hij zelf zegt de puntjes op de i van zijn fotografische kennis heeft kunnen zetten. Voor fotografie is Sander het meest in de studio te vinden voor een mooie product/reclame plaat of portret. Sander deelt graag zijn kennis en is mede daarom ook actief als docent binnen de School voor Fotografie.
Sander Hertogs geeft de studiolessen product, flitslessen en valt in waar nodig.

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route