Ramon Mangold – eigenaar / docent

Ramon Mangold is al sinds 2005 verbonden aan de School voor Fotografie. Eerst als docent en mentor, en sinds 2023, tezamen met Jörgen, als directeur/ eigenaar. Zijn eigen fotografische beroepspraktijk is hij begonnen na zijn studie grafische vormgeving en fotografie aan de Kunstacademie Sint Joost en bevindt zich op het snijvlak tussen de documentaire- en journalistieke fotografie. Naast het dagelijkse nieuws richt hij zijn camera op het religieuze leven wat ondermeer resulteerde in een tegeldik fotoboek en een eerste prijs bij de Zilveren Camera. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij met plezier de lessen reportage- en journalistiek fotografie voor zijn rekening neemt.

website: Ramon Mangold

Jörgen Janssens – eigenaar / docent

Jorgen Janssens studeerde Grafische Vormgeving aan de Academie voor Schone kunsten in Antwerpen en heeft daarna lange tijd in het bankwezen gewerkt. Omdat het (foto-) grafische bleef kriebelen besloot hij uiteindelijk de stap naar zelfstandig fotograaf te zetten. Verhalende fotografie trekt hem het meeste aan en omdat hij de stad Breda erg goed kent kwam daar de focus te liggen onder de noemer Stadsfotograaf Breda. De drang om informatie te delen leidde tot de oprichting van de eigen uitgeverij waar boeken verschijnen over de (Bredase) bedrijfsgeschiedenis en -cultuur en tot het lesgeven aan de School voor Fotografie die hij in september 2023 samen met Ramon van Saskia overnam.
website: www.stadsfotograafbreda.nl

Trudy Stouthamer – office manager

Trudy Stouthamer is van huis uit doktersassistent en weet niets van diafragma of sluitertijd. Trudy regelt alles voor de studenten en docenten van SVF. Ook als je interesse hebt in een cursus of opleiding bij de School voor Fotografie kom je bij haar terecht.

Saskia te Koppele – adviseur

Saskia te Koppele was tot september 2023 eigenaar en docent van School voor Fotografie. Na haar opleiding aan de School voor Fotografie in Den Haag is ze acht jaar lang als zelfstandig reclamefotograaf actief geweest.
In 1994 begon ze met het ver- en bewerken van digitaal beeld. Na een periode op een digitale afdeling van een fotovaklab, heeft ze op de foto- en lay-out-redactie van dagblad BN/DeStem in Breda gewerkt. Het lesgeven vormde een groot deel van haar tijd. Eerst bij St. Lucas in Boxtel, later bij de Fotovakschool in Apeldoorn, daarbij gebruik makend van alle eerder opgedane ervaringen. In 2004 richtte ze de School voor Fotografie op waaraan ze nog steeds als adviseur verbonden is.

Colinda Boeren – docent

Colinda heeft zich, na het afronden van haar opleiding aan de School voor Fotografie, vol passie gestort op het ondernemerschap. Startend vanuit haar eigen huiskamer, was ze al snel toe aan een eigen kleine studio en tegenwoordig werkt ze vanuit een grotere studio aan de Heerbaan in Breda voor zowel particulieren als bedrijven. Sinds 2008 is Colinda Boeren het gezicht achter ImiraFoto. Mira staat voor kijken. Kijken naar je beeld, het licht, produkt, persoon of juist kijken naar je compositie. Als allround professional keert deze oud-student terug als docent voor de lessen product- en portretverlichting  op de School van Fotografie.
website: Colinda Boeren

Anjes Gesink – docent

Anjes Gesink is in 2007 afgestudeerd aan de Academie St. Joost in de richting fotografie.
Als documentair fotograaf heeft ze grote interesse in de ongewone dingen bij gewone mensen.
Ze vindt het fascinerend om te zien hoe mensen leven, hoe ze opgaan in hun dagelijks doen en laten, wat hun fascinaties zijn. Dit resulteert in een aantal serie foto’s die serieus en oprecht zijn maar waarin ook een vorm van humor in schuil gaat.
Bij de School voor Fotografie geeft ze de basisopleiding.
website: Anjes Gesink

Kathelijne Roosen – docent

Kathelijne Roosen heeft zich na haar afstuderen aan de kunstacademie St. Joost te Breda vooral toegelegd op het ontwikkelen van haar eigen visie. Daarvoor richt ze zich op analoge zwartwitfotografie, waarbij ze haar werk afdrukt op barietpapier. Een groot deel van haar vrije werk heeft als onderwerp de zoektocht naar identiteit achter haar personage in de vorm van zelfportretten. Na vele tentoonstellingen en een aantal kunstopdrachten is zij zich mede gaan toeleggen op het lesgeven. Daarvoor volgde ze de Bikopleiding (Beroepskunstenaars in de Klas) in Rotterdam. Nu verzorgt ze workshops voor bedrijven, particulieren en het onderwijs. Bij de School voor Fotografie geeft ze de basisopleiding.
website: Kathelijne Roosen

Sem Henneman – docent
Sem Henneman heeft een achtergrond in marketing en grafisch design en studeerde in 2020 af aan de School voor Fotografie. Door zijn grafische achtergrond ontstond er een fascinatie voor fotobewerking en digitale manipulatie, en met meer dan 7 jaar ervaring met meerdere Adobe bewerkprogramma’s kent hij alle ins en outs. Daarnaast heeft hij een grote passie voor portretfotografie. Het vastleggen van verhalen uit een blik of expressie. Sem geeft op School voor Fotografie de lessen Lightroom en maakt instructievideo’s voor Lightroom en Photoshop.
 
 
Sander Hertogs – docent
 
Sander Hertogs is op jonge leeftijd al geïnteresseerd in fotografie en creatief met digitaal ontwerpen en bewerken. Naast zijn werk in de Mechatronica was Sander actief in product en reclame fotografie. In 2018 heeft hij de stap naar zelfstandig fotograaf kunnen zetten met Pixit-Photo.
Door zijn grote passie heeft Sander zich door de jaren Photoshop helemaal eigen gemaakt en is continu bezig met zichzelf naar een hoger niveau te tillen. Er is dan ook geen uitdaging te groot. In 2019 studeerde hij af aan de School voor Fotografie, waar hij zoals hij zelf zegt de puntjes op de i van zijn fotografische kennis heeft kunnen zetten. Voor fotografie is Sander het meest in de studio te vinden voor een mooie product/reclame plaat of portret. Sander deelt graag zijn kennis en is mede daarom ook actief als docent binnen de School voor Fotografie.
Sander Hertogs geeft de studiolessen product, flitslessen en valt in waar nodig.
Jacqueline Jellema – docent

Jacqueline haalde in 1991 haar diploma meester coupeur, textielkunde en ontwerper in het kleermakersvak. In 1998 kwam daar vormgever bij. Na haar studie binnenhuisarchitectuur, Interior Design, Colorist en Stylist is zij in 2007 gestart met haar interieurontwerp bureau ‘Interieur Design Bureau’ genaamd “IDB Living & Design”. Zij werkt ruim 15 jaar als zelfstandig interieurontwerper en kleurenspecialist.
Fotograferen deed zij als kind met een oude Kodak Analoog camera van haar vader, deze verruilde zij later in 1978 voor een Pentax ME. Pas in 2005 is zij gaan fotograferen voor de makelaardij. Gek genoeg fotografeerde zij hobbymatig steeds minder. Zij vond de foto’s plat en inspiratieloos. Haar interesse in de fotografie raakte op de achtergrond en het fototoestel ging in de kast.
Totdat zij in 2017 haar interesse in de fotografie terugkreeg. Dat jaar is zij  gestart met de basisopleiding bij de School voor Fotografie in Groningen. Het bleek: fotograferen is een vak! En daarom besloot zij in 2018 de 1-jarige fotografieopleiding te gaan volgen bij de School voor Fotografie in Utrecht. Eind 2019 heeft zij deze opleiding succesvol afgerond en werkt sindsdien vanuit haar  eigen studio  Jacqueline Jellema fotografie en verzorgt de lessen van de basisopleiding fotografie in Groningen.

 

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route