In de picture 2016

Hoe vergaat het oud-studenten van de School voor Fotografie? Wat doen ze nu en welke plannen hebben ze voor de toekomst? We zetten elke maand een fotograaf in de picture. Lees hier hun verhalen en bekijk de foto die ze hebben gekozen voor deze rubriek.

 

december 2016
Patricia van Dun – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik wilde (voordat ik zou besluiten definitief officieel van start te gaan in de fotografie) heel graag werken aan de technische kant van fotografie, en ontdekken waar mijn kracht lag. Ik vond de techniek echt minder leuk dan de creatieve kant, maar wist ook dat daar veel winst te behalen viel voor mij. Nu dwong ik mezelf er mee bezig te zijn, in een ontwikkelings-omgeving met een leuke groep open minded mensen met allemaal hun eigen doel.
Je kunt werk bekijken bij: Facebook en op mijn website. Verder vind je werk van mij terug op websites en social media van klanten, bv www.venvwonenenbloemen.nlwww.heerlijk-hecht.nl , www.contenthoutwerken.nl
[Lees verder]

november 2016 – Theo Ruyter
geslaagd in 2014

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
In 2014 kreeg ik de kans om ruim voor mijn pensioengerechtigde leeftijd te stoppen met werken. Ik had een 40-jarige carrière bij een bank achter de rug. Het was mooi geweest, ik wilde wat anders. Onderdeel van het sociaal plan van mijn werkgever was het volgen van een opleiding. Ik koos voor een fotografieopleiding. Niet met het idee om daar mijn brood mee te verdienen maar om met iets bezig te zijn waar ik al mijn liefde en creativiteit in kwijt kon. Na even googelen vond ik op de 1-jarige fotografieopleiding tot professioneel fotograaf van de School voor Fotografie. Deze opleiding paste binnen het budget. De studieduur en locatie spraken mij ook aan. Na een intake bij Saskia, waarbij ik mijn portfolio heb laten zien, was ik welkom.
Op mijn website kun je meer van mijn werk zien: www.theoruyterfotografie.nl
[Lees verder]

oktober 2016
Marieke Lodder – geslaagd in 2015

svf-mariekelodder-1-van-1

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben begonnen met de opleiding omdat ik wilde stoppen met werken in het onderwijs; het kostte mij te veel energie. Fotografie heeft mij altijd al gefascineerd, met name beelden die echt een verhaal vertellen. Ik wilde meer leren over het vak fotografie; wat maakt een foto een goede foto? Kun je rondkomen als fotograaf? Welke tak van het vak fotografie ligt mij het meest? Ik heb onlangs 2 awards gewonnen bij de Masters of Dutch Wedding Photography. Daar ben ik erg blij mee.
Je kunt werk bekijken bij: website, fearlessphotographers en via Facebook.
[Lees verder]

september 2016 – Ralph Borghouts
geslaagd in 2013

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik was al een tijdje bezig met fotograferen, maar ik miste nog de techniek en achtergrond om een stapje verder te zetten. Al twee jaar eerder was ik een keer bij de School voor Fotografie langs geweest, maar het ontbrak mij op dat moment nog aan de tijd om met de opleiding te beginnen. Uiteindelijk ben ik begonnen in 2012. Voor mij was elke les eigenlijk een feestje.
[Lees verder]

juli 2016
Anouschka Hendriks en Astrid Sjoerdsma – geslaagd in 2011

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
We hebben elkaar leren kennen op het schoolplein van onze kinderen. Onze dochters werden vriendinnen en wij ook. We kwamen erachter dat we een gezamenlijke hobby hadden, nl fotografie. Zodoende kregen we het idee om samen “iets” hiermee te gaan doen en dat werd de basiscursus fotografie bij de School voor Fotografie in Breda (en daarna de opleiding). Eigenlijk alleen met het doel om betere hobby-fotografen te worden. We vonden de opleiding echt heel leuk. We verheugden ons op het leerzame en plezierige uitstapje één keer per twee weken. En ook de uren fotograferen voor de opdrachten wisten we gezellig in te vullen, niet alleen met het fotograferen maar ook met het uitzoeken van geschikte locaties, met het bezoeken van cafeetjes en samen lunchen.
Je kunt werk bekijken bij: website, werk aan de muur en via Facebook.
[Lees verder]

juni 2016 – Joris van Lieverloo
geslaagd in 2012

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Heel simpel, ik had een spiegelreflex camera maar gebruikte hem alleen in de automatische stand. Ook al ging er in deze stand een wereld voor me open, ik wilde toch echt weten wat je allemaal uit deze trukendoos kon halen. Dus ik had de keuze, zelf alles uitvogelen of dit met behulp van een opleiding te doen. Het werd de School voor Fotografie! In eerste instantie was het begrijpen van de camera mijn primaire doel maar door de basisopleiding raakte ik besmet met het fotografievirus en wilde ik via de jaaropleiding me kundig maken om als free-lance fotograaf aan de slag te gaan. Je kunt mij werk bekijken bij jorisfotografeert.nl  en Facebook
[Lees verder]

mei 2016
Jana Andert – geslaagd in 2011

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Toen ik 16 was heb ik de camera van mijn vader ontdekt en nooit meer uit mijn handen los gelaten. Ik ging vaak experimenteren met de fotografie en dat voornamelijk om mensen te fotograferen. Het werd mijn grootste hobby. Maar ik wilde me meer ontwikkelen en van mijn hobby professie maken. Toen heb ik besloten om fotografische opleiding te gaan doen. Na lange zoektocht kwam ik terecht bij School voor Fotografie. Deze sprak me meteen aan. Ik wilde me ontwikkelen op alle gebieden en deze kans heb ik bij deze opleiding gekregen. Je kunt mijn werk bekijken bij: Jana Andert, op YouTube en via Facebook.
[Lees verder]

april 2016 – Esther de Koning
geslaagd in 2015

20160124-_MG_3279-2

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben aan de opleiding begonnen, omdat ik een beroep wilde uitoefenen dat bij me past. Waarin ik eigen baas ben, mijn eigen tijd kan indelen en waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Eerst deed ik de basisopleiding bij SVF en leerde in korte tijd al veel beter fotograferen. Je kunt mijn werk bekijken bij: www.estherdekoningfotografie.nl en op Facebook
[Lees verder]

maart 2016 – Anja van Eersel
geslaagd in 2008

selectie_-21

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben met de opleiding begonnen omdat het mij een mooie kans leek om mijn passie voor fotografie te gaan verdiepen en te starten als free-lance fotograaf. De inhoud sprak me aan en ook de tijdsduur van de opleiding. Omdat ik eerder op de fotovakschool in Apeldoorn de basisopleiding heb gedaan kon ik meteen instromen binnen de beroepsopleiding. Dat was een groot voordeel. Je kunt mijn werk bekijken bij: www.anjavaneersel.nl
[Lees verder]

februari 2016 – Bianca Dijck
geslaagd in 2009

Bianca Dijck

 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken
Ik was al een tijdje bezig met fotografie en wilde meer weten van de techniek. Ook omdat ik een eigen bedrijfje toen al gestart had Flits en Klik wilde ik ook graag een opleiding. Eerst heb ik de basiscursus gedaan, dat vind ik een goed begin voor je techniek. Ik vond het zo leuk dat ik door wilde naar de fotografie opleiding om een nog betere fotograaf te worden, die zijn basis kent, zijn techniek en creativiteit.
Je kunt mijn werk bekijken bij: Facebook en Website
[Lees verder]

januari 2016 – Saskia Smolders
geslaagd in 2015

Borden Bestek Glazen

 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Destijds ben ik aan de opleiding begonnen, omdat ik nog met veel vragen zat over fotografie. Niet alleen over het technische aspect, maar ook over mezelf in de markt zetten als fotograaf. Terwijl ik wel al een eenmansbedrijfje was begonnen in de fotografie (ik noemde dat fotomakerij en mezelf fotomaker; fotograaf vond ik teveel eer). Tevens vond ik het een must om aan te kunnen geven, dat ik een opleiding tot (vak)fotograaf succesvol had afgerond. Ik was op zoek naar een opleiding die ik met mijn werk kon combineren, dus parttime. De School voor Fotografie was precies wat ik zocht. Hard werken, maar zo veel geleerd.
Je kunt mijn werk bekijken bij: Facebook en Website
[Lees verder]

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route