In the picture 2019

Hoe vergaat het oud-studenten van de School voor Fotografie? Wat doen ze nu en welke plannen hebben ze voor de toekomst? We zetten elke maand een fotograaf in de picture. Lees hier hun verhalen en bekijk de foto die ze hebben gekozen voor deze rubriek.

december 2019
Paul Ranft – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Van kinds af aan ben ik nieuwsgierig naar beelden. Een foto is per definitie – hoe recent dan ook –  een moment uit het verleden. Het vastleggen van gebeurtenissen, en de mogelijkheid om die keer op keer te herbeleven, is wat fotografie voor mij zo fascinerend maakt.
Om mijzelf als beeldmaker te verbeteren ben ik in 2016 de basisopleiding bij de School voor Fotografie in Breda gaan volgen. Dat was erg leuk om te doen en was voor mij een aanleiding om aansluitend de 1-jarige vakopleiding te gaan volgen. Ik twijfelde eerst nog omdat de studie enorm veel van mijn beschikbare tijd in beslag zou gaan nemen. Maar door ontwikkelingen op het reguliere werk – mede ingegeven door mijn fysieke gesteldheid – besloot ik om me voor de vakopleiding in te schrijven en me toe te gaan leggen op het beroep van fotograaf. En ik heb er geen moment spijt van. Elke cent en elke minuut is goed besteed geweest.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website, Facebook prive, Facebook zakelijk en Instagram, Instagram straatfotografie  en Instagram Corso Zundert
[Lees verder]

november 2019
Theonie de Louw – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
In januari 2016 begon ik met de basisopleiding fotografie bij de School voor Fotografie in Breda. Fotografie heeft altijd mijn interesse gehad maar alleen kwam ik niet tot veel meer dan de “ automatische” stand.  Na een reorganisatie op mijn werk waardoor ik (tijdelijk) geen baan meer had besloot ik de knop om te zetten en mijn passie te volgen. Dat was de beste stap die ik heb kunnen doen! Ik merkte dat ik ontzettend bevlogen werd, gegrepen door een soort virus en besloot om ook de 1- jarige fotografieopleiding te gaan doen. Het was alsof mijn ogen open gingen en zag alles om me heen in (fotografische) beelden. Ik had nog geen idee waar de opleiding toe zou leiden maar wist in ieder geval dat ik iets was begonnen wat goed was.
[Lees verder]
Je kunt mijn werk kijken op mijn website, op Facebook en op Instagram

oktober 2019 
Miriam Rohde – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Jazeker weet ik dat nog. Ik had een basiscursus fotografie elders gevolgd en was enthousiast aan het fotograferen. Mijn huidige baan paste me op dat moment niet meer. Ik gaf mezelf een jaar de tijd om uit te zoeken wat ik dan wel graag wilde doen en waar ik blij van werd. Bij mijn zoektocht naar een omscholing/ vervolgopleiding keek ik ook bij de School voor Fotografie. Dat leek me vooral heel tof en wellicht zat er stiekem wel in mijn achterhoofd “nou wie weet”.
Je kunt mij werk bekijken bij:
Website:https://www.picturesbymir.nl/
Instagram https://www.instagram.com/pictures_by_mir/ https://www.instagram.com/picturesbymir_fotografie/
Facebook: https://m.facebook.com/picturesbymir/
Linked in: https://nl.linkedin.com/in/miriamrohde
[Lees verder]

september 2019
Leonie Jansen – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
In februari 2016 heb ik mijn eerste spiegelreflex camera gekocht. Wat was ik megablij!! Maar ja, op de automatische stand foto’s nemen was voor mij geen optie. Snel volgde een cursus van 4 avonden basisfotografie en een vervolgcursus van 4 avonden bij een fotograaf bij mij in de buurt. Mijn enthousiasme voor het maken van steeds mooiere beelden nam met de dag toe. Ik sliep bijna met mijn camera. Mijn fotografie kennis wilde ik nog veel meer vergroten en ik kwam bij de website terecht van de School voor Fotografie.
Na een toelatingsgesprek met Saskia te Koppele kon ik op het laatste moment nog in Utrecht instromen op de zaterdag voor de 1-jarige fotografieopleiding, dit naast mijn huidige baan als operatiekamer assistent. Mijn doel was in ieder geval veel meer leren, en vooral ontdekken wat en welke richting mij het meeste zou gaan aantrekken.
[Lees verder]
Je kunt mijn foto’s bekijken op mijn Facebookpagina en Instagram.

juli en augustus 2019
Miranda Koevoets – geslaagd in 2016

Awardwinning Photo | Portraitmasters 2018 | number 6 cat Teenagers

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
In 2012 besloot ik Lightcatch in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik werkte partime in de financiële wereld en had nog nooit een opleiding gevolgd voor fotografie. Wel een korte basis, maar ik had mezelf voorgenomen als ooit het moment komt dat ik volledig voor de fotografie ga, dat ik een opleiding zou gaan volgen. Dat moment kwam eerder dan ik had gedacht. Ik ben gelijk van start gegaan met de 1-jarige fotografieopleiding bij de School voor Fotografie in Breda. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen.
Je kunt mij werk bekijken bij: website, Facebook en Instagram
[Lees verder]

juni 2019
Celina Dorrestein – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
“Een aantal jaren heb ik veel reizen gemaakt. Ik had alleen een compact cameraatje mee en plaatste regelmatig foto’s op social media. Ik kreeg zoveel positieve reacties op mijn foto’s en wilde dit naar een hoger level brengen. Ik wilde daarnaast meer over mijn camera leren. Ik merkte dat dit mijn grootste beperking was. De beelden die ik wilde maken had ik wel in mijn hoofd, maar technische camerakennis hoe die beelden te maken, miste ik. En uiteraard ervaring en kennis over de fotografie zelf.Ik heb voor de opleiding een basisopleiding bij de School voor Fotografie gevolgd, en dat smaakte naar meer. Ik wist eigenlijk al wel dat ik van fotografie mijn werk wilde maken. Het was ontdekken of dat ging lukken.Hoe is dat gegaan?Dat is naar mijn mening goed gegaan. Ik ben erg perfectionistisch wat de opleiding voor mij niet altijd even makkelijk heeft gemaakt. Er werd kritisch naar de foto’s gekeken, en daardoor ging ik zelf ook anders en kritischer naar mijn beelden kijken. Dat is erg belangrijk om te groeien. Ik ben erg blij met de beelden waarmee ik afgestudeerd ben. Dit was een mooie uitbreiding op mijn portfolio. Ik heb daarbij wel gekeken naar onderwerpen die bij mij als persoon paste.Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je? Een stuk meer zekerheid over mijn kunnen. Ik kreeg mijn eerste opdrachten tijdens de opleiding, en dat vond ik onwijs spannend. Hoe ik dit het beste aan kon pakken, hebben we in de lessen besproken en dat was erg fijn. 
[Lees verder]
Je kunt mijn foto’s bekijken op mijn website, Facebookpagina en Instagram. Neem ook een kijkje bij: Instagram Urbex fotografie

mei 2019
Peter Eekelder – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik was al heel lang met fotografie bezig. Ik ben begonnen in het pre-digitale tijdperk, dus ik heb nog een eigen doka gehad. In de beginjaren fotografeerde ik vooral op straat. In de loop van de jaren is dat verschoven naar natuur- en landschapsfotografie. Maar een jaar of 5 geleden merkte ik dat ik daar een beetje in vast liep. Ik had behoefte aan een ander soort fotografie, maar dat lukte niet echt. Toen in 2014 mijn baan ophield was dat voor mij het moment waarop ik dacht, nu moet ik toch eindelijk eens serieus werk maken van die andere soort fotografie. Na wat zoekwerk kwam ik uit bij de School voor Fotografie. Dat leek mij de goede opleiding om met andere facetten van fotografie kennis te maken.
Je kunt mijn werken bekijken op:
Mijn website https://www.petereekelder.nl
en Instagram: https://www.instagram.com/petereekelder/
[Lees verder]

April 2019
Klaske Kuperus – geslaagd in 2016

Roel Verhelst voor Van Westen Mannen

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
“Wat maak je mooie foto’s! Kun je daar niet je werk van maken?”, was een vraag die me steeds vaker werd gesteld … Met mijn compactcamera’tje kon ik de hele dag door de natuur struinen. Ik werd er gelukkig van. Ik vergat de tijd. En, nog veel belangrijker, alles wat me ziek had gemaakt. Voor de tweede keer in drie jaar was ik uitgeschakeld door een burn-out en ik had op dat moment de knoop al doorgehakt. Ik wilde niet terug naar mijn oude job. Er was in die tijd nóg een prachtig wonder gaande waar ik veel mooie beelden van maakte. De zwangerschap van mijn dochter Gerdien en ons eerste kleinkindje Mace. De beperkte mogelijkheden van het camera’tje waar ik mee werkte begonnen me steeds meer te irriteren. Ik merkte dat ik er meer uit wilde halen. Het idee om van fotografie mijn werk te maken groeide langzaam in mijn hoofd en in mijn hart.
Maar als ik mensen wilde gaan laten betalen voor mijn werk, dan moest het allemaal wel professioneler qua apparatuur , kennis en kunde. Dan wilde ik gaan werken vanuit een stevige basis, een goede camera aanschaffen en leren daarmee om te gaan.  Op internet zocht ik naar workshops en cursussen. Maar het was allemaal te veel of te weinig. Tot ik ineens op de site van School voor Fotografie terecht kwam. Ik voelde meteen dat ik het had gevonden. Ik melde me eerst aan voor de Basisopleiding fotografie, de 1 -jarige fotografieopleiding kon ik er eventueel nog achteraan doen als het me goed beviel. Ik schafte mijn eerste spiegelreflexcamera aan, een statief en wat andere accessoires, en op 17 april 2015 reed ik met gezonde spanning en een grote smile op mijn gezicht van Axel naar Breda voor de eerste les.
[Lees verder]
Je kunt mijn werk bekijken bij:
Facebook: klaskekuperusfotografie
Instagram: klaskekuperusphotography
Website: www.anoukenklaske.nl
Werk aan de Muur: klaskekuperus.werkaandemuur.nl

maart 2019
Theo van Velthuijsen – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Toen ik een jaar of 15 was wilde ik al fotograaf worden en solliciteerde ik op de School voor Fotografie en Fotonica in Den Haag. Ik werd toen niet aangenomen maar wat later bleek dat rond datzelfde jaar Saskia wél was aangenomen.
Al die tijd is het blijven knagen ergens in mijn achterhoofd. Via verschillende omzwervingen in de ICT en de autorij-instructie ben ik uiteindelijk op mijn 47ebegonnen aan de SVF in Breda! Eén van mijn doelen was om voor mezelf te ontdekken welke tak van fotografie mij het meeste aanspreekt en het meeste ligt.
Je kunt mijn werken bekijken bij:
Mijn website is https://theofotografie.nl
Facebook: https://www.facebook.com/076fotografie/
Instagram: https://www.instagram.com/theo.fotografie/
[Lees verder]

februari 2019
Irene Hoekstra – geslaagd in 2014

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Dat weet ik nog heel erg goed. Ik wilde graag een carrière switch omdat ik mijn toenmalige werk niet meer met passie deed. Toen zei iemand, waarom ga je niet iets doen wat je echt leuk vindt, en waar je energie uit haalt. Ik wist toen meteen wat ik wilde, fotograaf worden. Maar dan wilde ik het wel professioneel en goed aanpakken en op zoek gaan naar een geschikte opleiding. En zo kwam ik bij School voor Fotografie terecht. Mijn eerste insteek was om de zakelijke kant op te gaan, bedrijfsfotografie. Zoals portretten en producten fotograferen.
Je kunt mij vinden op fb en instagram onder de naam Irene Fotografie. En op www.irene-fotografie.nl of www.irene-bruidsfotografie.nl.
[Lees verder]

januari 2019
Mirjam Schneijderberg – geslaagd in 2006

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Poeh dat is alweer 12 jaar (!) geleden. Maar ik kan het me nog wel herinneren. Ik ben altijd heel erg creatief geweest en ik wilde in die tijd naast mijn IT baan een creatieve carrière ontwikkelen. Een jaar daarvoor had ik het fotograferen ontdekt en ik vond het erg leuk om te doen én het ging me gemakkelijk af. Ik kon er heel veel van mijn creativiteit in kwijt dus de keuze was toen snel gemaakt. Ik besloot een opleiding te gaan doen om zo de basis onder de knie te krijgen. En juist op dat moment startte Saskia met een nieuwe opleiding in Breda.
Je kunt mijn werken bekijken op mijn website op Facebook en op Instagram 
[Lees verder]

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route