Cursussen

Als fotograaf blijf je je ontwikkelen. Of het nu het verscherpen van je huidige kennis en kunde is of het leren van een nieuwe vaardigheid.

De fotografieopleiding heeft je alle gereedschap gegeven om als zelfstandig fotograaf aan de slag te gaan maar je kunt nog wat hulp gebruiken om te verbeteren. Of je bent op zoek naar een nieuwe vaardigheid.

Daarom biedt de School voor Fotografie diverse cursussen zoals flitsen op locatie of Lightroom voor fotografen die hun werk willen professionaliseren.  Je  krijgt oefeningen zodat de door jou gewenste vaardigheden verder toenemen.
Je werkt tijdens de lessen aan een serie die beoordeeld wordt op de laatste lesdag van de specialisatie en die je kunt gebruiken voor je portfolio.

Specialisatie fotografie 1

Cursus – Flitsen op locatie


De reportage-flitser is een stuk gereedschap dat niet iedere fotograaf gebruikt. Ze werken met natuurlijk licht of met studio verlichting om hun onderwerpen mooi vast te leggen.

Toch zijn er situaties waarin de flitser een foto sterk kan verbeteren of zelfs een noodzakelijk instrument is. Dan moet je wel weten hoe deze werkt en wat je ermee kan.

In deze cursus bespreken we de mogelijkheden en toepassingen van de reportage-flitser zodat je ook op locatie goed verlichte beelden kunt maken. Lees verder.

 

 

 

Cursus – Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom Classic CC is een voorbeeld van een nieuwe generatie programma’s die bedoeld is om digitale fotografen een -analoge workflow- aan te bieden.

We leren je tijdens deze cursus om te werken met alle onderdelen van dit programma voor de professionele fotograaf. Er wordt tijdens deze cursus aandacht besteed aan: het importeren van de beelden vanuit de camera of geheugenkaartje, het selecteren, sorteren en rubriceren van die beelden, het bewerken van de beelden (en dat geldt dan met name voor raw-beelden), en de uitvoer naar Photoshop, printer, diavoorstelling op het scherm of webpagina.

Uiteraard is er tijdens de cursus tijd om in te gaan op specifieke vragen over Lightroom en je digitale camera. Lees verder…

 

 

 

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route