juni 2020
Violet Johan – geslaagd in 2017

 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben als analoog fotograaf begonnen maar ben vijftien jaar geleden overgestapt naar digitale fotografie. Na een tijdje zelf geëxperimenteerd te hebben, merkte ik dat ik vastliep op technische kennis. Ik wilde mijn vaardigheden verbeteren en ben naar diverse open dagen van fotografieopleidingen gegaan. Het lesprogramma van de School voor Fotografie sprak het meest aan. Het voldeed in die tijd precies aan mijn behoefte; van flitstechniek en kalibreren tot nabewerking in Lightroom en alles ertussen in.
Je kunt mijn werk kijken op mijn website en blog, op Facebook en op Instagram
[Lees verder]

mei 2020
Pieter Kamp – geslaagd in 2012


 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Geslaagd in 2012… Dat is al weer een hele tijd geleden! Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van het volgen van de 1-jarige fotografieopleiding bij de School voor Fotografie. Destijds werkte ik bij een architectenbureau waar ik de mogelijkheid had om gerealiseerde projecten te fotograferen zodat deze foto’s gebruikt konden worden voor het portfolio. Een hele gave kans, waarbij ik mijn passie voor fotografie in mijn werk kon uitvoeren! Door het volgen van deze opleiding heb ik mezelf verder ontwikkeld als fotograaf.
Mijn foto’s zijn te zien op de volgende locaties:
www.kampfotografie.nl
www.facebook.com/pieterkampfotografie
www.instagram.com/kampfotografienl
www.linkedin.com/in/pieter-kamp
[Lees verder]

april 2020
Guido Mutsaars – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotograferen was altijd al een passie van me en het ging me ook best prima af, alleen ik wilde graag constanter worden wat betreft de kwaliteit. Met andere woorden: het kijken, het zien van het moment of verhaal, lukte al wel, echter wilde ik de techniek meer eigen maken. Zodat ik ook sneller kan acteren. Zodat ik onder druk ook kan presteren. Voor een opdrachtgever. Want dat was het uiteindelijke doel. Verhalen vertellen, emotie vastleggen en professionele beelden en series schieten voor échte opdrachtgevers..
Je kunt mijn werk kijken op mijn website, op Facebook en op Instagram
[Lees verder]

maart 2020
Patricia Gallé-Bernard – geslaagd in 2013


 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben begonnen aan de opleiding omdat ik van jongs af aan al met beeld bezig was. Maar er beroepsmatig nooit iets mee deed. Fotografie vond ik altijd enorm leuk om te doen maar ik wilde meer leren over de camera en techniek. Op een dag dacht ik “ nu ga ik eens doen wat ik altijd al wilde “. Daar kwam de start voor de basisopleiding fotografie bij de School voor Fotografie. Tijdens die basisopleiding wilde ik steeds meer en ontdekte ik mijn passie in de fotografie. Het kunnen maken van een verhaal in een beeld. Iets kunnen en mogen maken voor en met mensen. Ik werd steeds enthousiaster van alles wat ik leerde. Aansluitend ben ik de 1-jarige fotografieopleiding gaan doen.
Je kunt mijn werk bekijken via de Facebookpagina van Papagaaio Fotografie
[Lees verder]

februari 2020
Jantien Flier – geslaagd in 2019

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotograferen deed ik al langer en sinds een paar jaar met mijn eerste digitale spiegelreflexcamera. Zoals bij velen stond ook bij mij de camera vaak op de automatische stand en dat wilde ik niet meer. Ik wilde mijn camera beter leren kennen en ben daarom een basis- en vervolgcursus gaan volgen. Daar is mijn enthousiasme alleen maar groter door geworden, ik wilde nog meer uit mezelf en mijn camera kunnen halen op creatief en technisch vlak. Niet alleen mijn camera goed leren kennen maar ook weten in welke situatie de juiste lens te gebruiken. De stap naar de 1-jarige vakopleiding fotografie aan de School voor Fotografie was snel gezet.
Je kunt mijn werk kijken op mijn website, op Facebook en op Instagram
[Lees verder]

januari 2020
Jolanda Siemonsma – geslaagd in 2016


Senioren Portret – Project Zenna

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotograferen deed ik al mijn hele leven. Mijn grootste wens was dat ik na mijn middelbare school naar de School voor Fotografie kon gaan. Maar dat was niet haalbaar toen, omdat deze alleen in Den Haag was. Daarnaast mocht ik ook graag Photoshoppen, (en toen nog PainShopPro). Maar daar had ik foto’s voor nodig. Dus heb ik het fotograferen weer opgepakt na een aantal jaren. Ik kreeg steeds vaker de vraag of ik voor iemand wilde fotograferen. Daarom besloot ik eind 2014 naar de Kamer van Koophandel te gaan om mij daar te laten inschrijven. Het voelde voor mij niet goed om een onderneming te starten zonder een opleiding. Ik had mijn oog al laten vallen op de School voor Fotografie, maar Breda was wel heel ver van Friesland. Dus toen de School voor Fotografie in Utrecht een vestiging begon heb ik geen moment getwijfeld en Saskia gebeld. Ik werd toegelaten en startte met de 1-jarige fotografieopleiding in februari 2015.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website, Facebook,  Instagram  en bij www.afscheidsfotografiesneek.nl
[Lees verder]

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen
Route