december 2020
Kees de Winter – geslaagd in 2018


 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Voor ik aan de vakopleiding aan de School voor Fotografie begon, heb ik de basisopleiding gedaan in Rotterdam. Ik was in die tijd nog predikant en serieus op zoek naar een carrière-switch. Op de basisopleiding was ik ervan overtuigd geraakt dat die switch er één richting fotografie zou gaan worden. Via een studiegenoot vond ik de weg naar de School voor Fotografie. Na een prettig intake-gesprek met Saskia te Koppele was de keuze voor deze opleiding snel gemaakt.
Mijn foto’s zijn te zien op mijn website en op  Instagram
[Lees verder]

november 2020
Esther Noordergraaf – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Begin 2016 ben ik gestopt met werken, ik heb toen de keuze gemaakt om meer bij mijn gezin te zijn in plaats van 4 dagen per week te werken. Ik was altijd al bezig met foto’s maken, maar een spiegelreflexcamera ontbrak. Het stoppen met werken leek mij een goed moment om er eentje aan te schaffen, en tegelijkertijd te leren om er mee om te gaan. Ik heb gezocht naar een basisopleiding in de buurt en kwam uit bij die van de School voor Fotografie in Utrecht. Dit bleek een goede keuze! De opdrachten waren ontzettend leuk en leerzaam om te doen, en de lesdagen vlogen voorbij! Ik vond het dan ook ontzettend jammer dat het afgelopen was. Gelukkig was er een vervolg in de vorm van de jaaropleiding. Ik wist niet zeker of ik ook echt fotograaf kon en wilde worden, maar de opleiding leek me te leuk om niet te gaan doen. En ik heb er geen moment spijt van gehad!
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website op Facebook en op Instagram.
Gemeentegids Bodegraven-Reeuwijk
[Lees verder]

oktober 2020
Lida Houkes- geslaagd in 2018


 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotograferen heb ik altijd al gedaan, zoals de meeste mensen vakanties, kinderen. Maar zo’n zes jaar geleden heb ik een goede camera aangeschaft en heb ik een cursus en wat workshops gevolgd. Toen mijn voormalige werkgever een budget beschikbaar stelde voor persoonlijke ontwikkeling (op welk gebied dan ook) heb ik daarvan de basisopleiding fotografie gevolgd. Die was snel afgerond. Ik kwam er achter dat ik graag nog meer wilde leren. Ik merkte dat er nog veel kennis te vergaren viel. De 1-jarige fotografieopleiding bij de School voor Fotografie was een logisch vervolg hoewel ik (nog) niet wist wat ik met een eventueel diploma zou gaan doen…
Mijn foto’s zijn te zien op mijn website en op  Instagram
[Lees verder]

september 2020
Astrid Houtkamp – geslaagd in 2010

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben aan de 1-jarige fotografieopleiding bij de School voor Fotografie in Breda begonnen toen mijn kinderen jong waren en ik merkte dat ik graag creatief bezig wilde zijn met fotografie en daarin graag professionaliteit wilde opbouwen.
De foto’s die ik maak zijn zeer persoonlijk en daarom niet makkelijk te tonen op een site. Ik wil hier ook discreet mee omgaan en heb daardoor weinig foto’s op mijn site, www.astridsafscheidsfotos.nl . Ook via Facebook https://www.facebook.com/astridsafscheidsfotos/ zijn foto’s en posts  te bekijken.
[Lees verder]

juli – augustus 2020
Angelique van Esch – pas geslaagd (juni 2020)


 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik heb het altijd al leuk gevonden om foto’s te maken, vooral tijdens mijn reizen. Ik deed dat vroeger al, toen je nog fotorolletjes liet ontwikkelen en daarna met simpele digitale pocketcamera’s. Maar toen we in het voorjaar van 2018 naar Japan zouden gaan wilde ik meer. De simpele compact camera was voor mij niet meer genoeg. Ik wilde èchte foto’s gaan maken, waarin ik zelf de controle had over hoe de foto er uit zou gaan zien. Eind 2017 kocht ik daarom op advies van een goede vriendin (Kitty, zelf ook fotografe en een enorme inspiratiebron voor mij) mijn allereerste systeemcamera, een Fujifilm X-T20. Ik wist op dat moment nog helemaal niks over diafragma, ISO, sluitertijd etc. en Kitty heeft me toen de basis uitgelegd. Vanaf dat moment heb ik alleen nog maar foto’s op de manuele stand geschoten. Waarom was ik hier niet eerder mee begonnen? Ik had mijn passie gevonden!

Een aantal dingen vielen op dat moment samen: qua carrière zat ik al veel te lang op een plek die mij geen inspiratie/energie meer gaf, ik stond op het punt om te verhuizen van Den Bosch naar Zuid- Limburg en daarom zegde ik mijn baan op. Van mijn oude werkgever kreeg ik toen de mogelijkheid om mijn opleidingsbudget nog te besteden. Alles viel op zijn plaats: “als ik die carrièreswitch wil maken en fotograaf wil worden dan is nu mijn kans”. Dus begon ik in het najaar van 2018 eerst aan de basisopleiding fotografie bij de School voor Fotografie om in 2019 meteen door te stromen naar de 1-jarige fotografieopleiding. Met als doel om te kijken of ik het zou kùnnen.

Diep van binnen had ik de droom om fotograaf te worden al heel lang, al toen Kitty (Pix & Puur Portretfotografie) haar eigen bedrijf opstartte. Maar zo’n droom lijkt ver weg als je fulltime werkt, nog niet eens zelf een ‘èchte’ camera hebt of nog nooit in de manuele stand hebt gefotografeerd. En daarbij ook best een pessimist bent (“er zijn al zó veel goede fotografen, wie zit op mij te wachten?”), dus ik heb lange tijd gedacht dat het gewoon een droom zou blijven. Tot nu dus.
Mijn foto’s zijn te zien op Instagram
[Lees verder]

juni 2020
Violet Johan – geslaagd in 2017

 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben als analoog fotograaf begonnen maar ben vijftien jaar geleden overgestapt naar digitale fotografie. Na een tijdje zelf geëxperimenteerd te hebben, merkte ik dat ik vastliep op technische kennis. Ik wilde mijn vaardigheden verbeteren en ben naar diverse open dagen van fotografieopleidingen gegaan. Het lesprogramma van de School voor Fotografie sprak het meest aan. Het voldeed in die tijd precies aan mijn behoefte; van flitstechniek en kalibreren tot nabewerking in Lightroom en alles ertussen in.
Je kunt mijn werk kijken op mijn website en blog, op Facebook en op Instagram
[Lees verder]

mei 2020
Pieter Kamp – geslaagd in 2012


 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Geslaagd in 2012… Dat is al weer een hele tijd geleden! Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van het volgen van de 1-jarige fotografieopleiding bij de School voor Fotografie. Destijds werkte ik bij een architectenbureau waar ik de mogelijkheid had om gerealiseerde projecten te fotograferen zodat deze foto’s gebruikt konden worden voor het portfolio. Een hele gave kans, waarbij ik mijn passie voor fotografie in mijn werk kon uitvoeren! Door het volgen van deze opleiding heb ik mezelf verder ontwikkeld als fotograaf.
Mijn foto’s zijn te zien op de volgende locaties:
www.kampfotografie.nl
www.facebook.com/pieterkampfotografie
www.instagram.com/kampfotografienl
www.linkedin.com/in/pieter-kamp
[Lees verder]

april 2020
Guido Mutsaars – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotograferen was altijd al een passie van me en het ging me ook best prima af, alleen ik wilde graag constanter worden wat betreft de kwaliteit. Met andere woorden: het kijken, het zien van het moment of verhaal, lukte al wel, echter wilde ik de techniek meer eigen maken. Zodat ik ook sneller kan acteren. Zodat ik onder druk ook kan presteren. Voor een opdrachtgever. Want dat was het uiteindelijke doel. Verhalen vertellen, emotie vastleggen en professionele beelden en series schieten voor échte opdrachtgevers..
Je kunt mijn werk kijken op mijn website, op Facebook en op Instagram
[Lees verder]

maart 2020
Patricia Gallé-Bernard – geslaagd in 2013


 

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben begonnen aan de opleiding omdat ik van jongs af aan al met beeld bezig was. Maar er beroepsmatig nooit iets mee deed. Fotografie vond ik altijd enorm leuk om te doen maar ik wilde meer leren over de camera en techniek. Op een dag dacht ik “ nu ga ik eens doen wat ik altijd al wilde “. Daar kwam de start voor de basisopleiding fotografie bij de School voor Fotografie. Tijdens die basisopleiding wilde ik steeds meer en ontdekte ik mijn passie in de fotografie. Het kunnen maken van een verhaal in een beeld. Iets kunnen en mogen maken voor en met mensen. Ik werd steeds enthousiaster van alles wat ik leerde. Aansluitend ben ik de 1-jarige fotografieopleiding gaan doen.
Je kunt mijn werk bekijken via de Facebookpagina van Papagaaio Fotografie
[Lees verder]

februari 2020
Jantien Flier – geslaagd in 2019

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotograferen deed ik al langer en sinds een paar jaar met mijn eerste digitale spiegelreflexcamera. Zoals bij velen stond ook bij mij de camera vaak op de automatische stand en dat wilde ik niet meer. Ik wilde mijn camera beter leren kennen en ben daarom een basis- en vervolgcursus gaan volgen. Daar is mijn enthousiasme alleen maar groter door geworden, ik wilde nog meer uit mezelf en mijn camera kunnen halen op creatief en technisch vlak. Niet alleen mijn camera goed leren kennen maar ook weten in welke situatie de juiste lens te gebruiken. De stap naar de 1-jarige vakopleiding fotografie aan de School voor Fotografie was snel gezet.
Je kunt mijn werk kijken op mijn website, op Facebook en op Instagram
[Lees verder]

januari 2020
Jolanda Siemonsma – geslaagd in 2016


Senioren Portret – Project Zenna

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotograferen deed ik al mijn hele leven. Mijn grootste wens was dat ik na mijn middelbare school naar de School voor Fotografie kon gaan. Maar dat was niet haalbaar toen, omdat deze alleen in Den Haag was. Daarnaast mocht ik ook graag Photoshoppen, (en toen nog PainShopPro). Maar daar had ik foto’s voor nodig. Dus heb ik het fotograferen weer opgepakt na een aantal jaren. Ik kreeg steeds vaker de vraag of ik voor iemand wilde fotograferen. Daarom besloot ik eind 2014 naar de Kamer van Koophandel te gaan om mij daar te laten inschrijven. Het voelde voor mij niet goed om een onderneming te starten zonder een opleiding. Ik had mijn oog al laten vallen op de School voor Fotografie, maar Breda was wel heel ver van Friesland. Dus toen de School voor Fotografie in Utrecht een vestiging begon heb ik geen moment getwijfeld en Saskia gebeld. Ik werd toegelaten en startte met de 1-jarige fotografieopleiding in februari 2015.
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website, Facebook,  Instagram  en bij www.afscheidsfotografiesneek.nl
[Lees verder]

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route