In the picture 2018

Hoe vergaat het oud-studenten van de School voor Fotografie? Wat doen ze nu en welke plannen hebben ze voor de toekomst? We zetten elke maand een fotograaf in de picture. Lees hier hun verhalen en bekijk de foto die ze hebben gekozen voor deze rubriek.

mei 2018
Margreet Noordhof – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Het was in een periode in mijn leven dat het tijd was voor een nieuwe stap. Ik twijfelde alleen over welke kant ik op zou gaan. Op een gegeven moment stelde ik mijzelf de juiste vraag. Het antwoord was zo overduidelijk dat ik er bijna van schrok. Binnen een week was ik student aan de School voor Fotografie en zat ik aan de lestafel in Utrecht. Het moest zo zijn, geen tijd om te twijfelen meer. Je kunt mijn werk bekijken op mijn website www.margreetnoordhof.nl. Ik ben ook te vinden op verschillende social media (facebook, twitter, linkedin, instagram.)
[Lees verder]

april 2018
Jos van der Maarel – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Toen ik 13 jaar oud was liep ik al met mijn eerste Lubitel 6x6 camera te fotograferen. Mijn carrière lag in het management van de gezondheidszorg maar ik droomde er altijd van nog iets professioneels met fotografie te gaan doen. Ik wilde vooral een praktische opleiding waarin je wordt uitgedaagd om je niveau te verhogen. Dat vond ik binnen de SVF. Met deze opleiding wilde ik vooral leren een eigen identiteit aan mijn foto’s te geven en te zoeken naar het type fotografie waar ik mij prettig bij voel en waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Je kunt mijn werk bekijken op www.orionfotografie.nl en www.buroponzo.nl/we-are-in-trouble.

[Lees verder]

maart 2018
Anouk Bosman – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik werk als Grafisch vormgever bij een groot internationaal bedrijf, BrandLoyalty in Den Bosch. Een paar jaar geleden verliet een collega die vaak fotografeerde het bedrijf en omdat ik ook af en toe fotografeerde werd vanuit twee kanten besloten dat ik het stokje zou overnemen. Voorwaarde was wel dat ik mijn fotografische kennis naar een breder, hoger en professioneler niveau wilde tillen, zodat ik me zekerder zou voelen op alle vlakken. School voor Fotografie sloot perfect aan op mijn wensen, omdat ik 32 uur per week werk, was het goed te combineren om 1 dag in de twee weken naar school te gaan.
Op mijn website kun je meer van mijn werk zien en je kunt me volgen op Facebook.
[Lees verder]

februari 2018
Nelianne Kroon – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Voor mij ging het vooral om de uitdaging, ik ben heel visueel ingesteld en de beelden die ik daarbij heb wilde ik gaan leren ‘vastleggen’. Van tevoren heb ik me geen voorstelling gemaakt hoe het zou zijn, sterker nog ik zou na de vooropleiding stoppen om vooral hobbymatig verder te gaan. Maar na het afsluiten van de vooropleiding en een paar goede gesprekken met de docenten en medestudenten heb ik toch besloten verder te gaan met de beroepsopleiding. Wat ik wilde bereiken was voor mij niet direct duidelijk. Je kunt mijn werk bekijken op mijn website op Facebook en op Instagram
[Lees verder]

januari 2018
Ja’eli van Beveren – student in 2014

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik was al volop bezig met allerlei opdrachten, maar had hier nooit een opleiding voor gevolgd. Wilde ik mezelf serieus nemen als fotograaf en er in de toekomst ook echt volle bak voor kunnen blijven gaan, was het in mijn ogen belangrijk om een goede basis te hebben. De School voor Fotografie was voor mij de te volgen weg.
Op mijn website kun je meer van mijn werk zien: www.jaelivanbeveren.nl en op Facebook
[Lees verder]

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Dr. Jan Ingenhouszplein 2
4814EH Breda
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4 
9725 BG Groningen
Route