In the picture 2018

Hoe vergaat het oud-studenten van de School voor Fotografie? Wat doen ze nu en welke plannen hebben ze voor de toekomst? We zetten elke maand een fotograaf in de picture. Lees hier hun verhalen en bekijk de foto die ze hebben gekozen voor deze rubriek.

december 2018
Monique Westendorp – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
In 2012 werd ik geraakt door fotografie, na al jaren zeer betrokken te zijn geweest bij fotografie. Voor die tijd richtte ik me vooral op tekenen en schilderen met een achtergrond als Creatief Therapeut. De dag dat ik zo geraakt werd nam ik een foto-opdracht over van iemand en maakte een reportage van de Hooglandse Wintersferen (een sfeervol evenement rond Kerst). Die dag ontdekte ik de echte klik met fotografie: Beeld en mens kwam samen! En sinds die dag begon mijn bedrijf eigenlijk al, want ik kreeg zo nu en dan een opdracht, daarna betaalde opdrachten.  Ik vond het fantastisch en wilde alleen nog maar meer. In 2016 ben ik officieel  gestart met mijn eigen bedrijf en na een goed intakegesprek met Saskia te Koppele ook begonnen met de 1-jarige fotografieopleiding bij de School voor Fotografie.
Je kunt mijn werk bekijken op https://www.fotomoque.nl/, op Instagram en op Facebook.
[Lees verder]

november 2018
Micha van den Oudenhoven – geslaagd in 2015

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik werkte als grafisch ontwerper, en dan heb je veel raakvlakken met fotografie. Zowel visueel als conceptueel gebruik je immers dezelfde principes. Praktisch gezien was er soms weinig goed beeld om mee te werken. Dat prikkelde me om zelf bruikbare beelden te gaan maken. Om professioneel aan de slag te gaan wilde ik mijn kennis naar een hoger niveau tillen en zorgen voor een solide basis. Toen ik een allround opleiding met zowel technische als creatieve aspecten vond in mijn eigen Breda, was de beslissing niet moeilijk.
Je kunt mijn werk bekijken op www.fartworks.nl en op Instagram.
[Lees verder]

oktober 2018
Nynke de Jong – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Mijn zus was beeldend kunstenaar en zij bracht mij de liefde voor het kijken en het beeld bij. Via een vriend heb ik leren fotograferen met een oudere spiegelreflex camera en ik kon daarop niets anders dan alles zelf instellen (diafragma, sluitertijd). Sterker nog, ik moest daarop ook zelf scherpstellen. Het toestel ging met name mee op uitjes en op vakanties. Voor een vakantie naar Bolivia ben ik overgestapt naar een digitale spiegelreflex. Vanaf dat moment ben ik nog meer gaan fotograferen.
Je kunt mijn werk bekijken op www.nynkefotografie.com, op Instagram en op Facebook.
[Lees verder]

september 2018
Claudia Broekhoff – geslaagd in 2013

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Tijdens mijn opleiding grafische vormgeving op de kunstacademie was fotografie een onderdeel. Ik fotografeerde toen analoog met een Yashica spiegelreflex, die mijn vader in 1961 in Tokio kocht. Later, als grafisch ontwerper, werkte ik veel met foto’s. Ik bewerkte ze en gaf opdracht aan fotografen maar veel liever wilde ik de beelden zelf maken. Toen ik de beschikking had over een goede digitale camera ging ik weer veel fotograferen en kreeg ook fotografie opdrachten, maar ik vond dat ik mijn techniek verbeteren kon en nam daarom contact op met Saskia.
Je kunt mijn online portfolio bekijken op www.claudiabroekhofffotografisch.nl, op Facebook en op Instagram.
[Lees verder]

juli – augustus 2018
Femke Oepts – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotografie speelde altijd al een belangrijke rol in mijn leven. Waarschijnlijk doordat mijn vader in mijn jonge jaren (mede) eigenaar is geweest van een zeer grote en goedlopende fotostudio in hartje Amsterdam én doordat bloed kruipt waar het niet gaan kan… Soms werd mijn passie voor fotografie door een andere focus tijdelijk naar de achtergrond geduwd om vervolgens toch weer op te duiken.
Je kunt mijn online portfolio bekijken op Facebook en op Instagram.
[Lees verder]

juni 2018
Anne Sophie Ramsteijn – geslaagd in 2014

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Terug naar de tijd dat ik begon aan de opleiding aan de School voor Fotografie, het lijkt inmiddels al 10 jaar geleden. Er is al zoveel in de tussentijd gekomen, gebeurd en gegaan. Destijds toen ik aan de School voor fotografie begon was in 2013, nog onzeker over mijn creatieve capaciteiten. 19 jaren jong werd dit de start van een goed begin. Vanuit de middelbare school ben ik mode gaan studeren, hier voelde ik me helaas niet in thuis. Niet de juiste plek, niet de juiste tijd. Zelf ben ik opgegroeid door de lens. Mijn moeder is zelf namelijk ook een fotograaf. Fotografie is dus altijd een groot deel van mijn leven geweest. Misschien wel zo erg, dat dit niet voor mij duidelijk was. Ik fotografeerde al van kleins af aan, maar nooit gedacht dat ik er mijn beroep van zou maken. Tot ik positieve opmerkingen uit mijn omgeving kreeg over mijn fotografie. Vanuit daar heb ik de stap genomen om fotografie te gaan studeren. Een stap waar ik nooit spijt van heb gekregen.

Je kunt mijn werk bekijken op www.ramsteijn.com.
[Lees verder]

mei 2018
Margreet Noordhof – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Het was in een periode in mijn leven dat het tijd was voor een nieuwe stap. Ik twijfelde alleen over welke kant ik op zou gaan. Op een gegeven moment stelde ik mijzelf de juiste vraag. Het antwoord was zo overduidelijk dat ik er bijna van schrok. Binnen een week was ik student aan de School voor Fotografie en zat ik aan de lestafel in Utrecht. Het moest zo zijn, geen tijd om te twijfelen meer. Je kunt mijn werk bekijken op mijn website www.margreetnoordhof.nl. Ik ben ook te vinden op verschillende social media (facebook, twitter, linkedin, instagram.)
[Lees verder]

april 2018
Jos van der Maarel – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Toen ik 13 jaar oud was liep ik al met mijn eerste Lubitel 6×6 camera te fotograferen. Mijn carrière lag in het management van de gezondheidszorg maar ik droomde er altijd van nog iets professioneels met fotografie te gaan doen. Ik wilde vooral een praktische opleiding waarin je wordt uitgedaagd om je niveau te verhogen. Dat vond ik binnen de SVF. Met deze opleiding wilde ik vooral leren een eigen identiteit aan mijn foto’s te geven en te zoeken naar het type fotografie waar ik mij prettig bij voel en waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Je kunt mijn werk bekijken op www.orionfotografie.nl en www.buroponzo.nl/we-are-in-trouble.

[Lees verder]

maart 2018
Anouk Bosman – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik werk als Grafisch vormgever bij een groot internationaal bedrijf, BrandLoyalty in Den Bosch. Een paar jaar geleden verliet een collega die vaak fotografeerde het bedrijf en omdat ik ook af en toe fotografeerde werd vanuit twee kanten besloten dat ik het stokje zou overnemen. Voorwaarde was wel dat ik mijn fotografische kennis naar een breder, hoger en professioneler niveau wilde tillen, zodat ik me zekerder zou voelen op alle vlakken. School voor Fotografie sloot perfect aan op mijn wensen, omdat ik 32 uur per week werk, was het goed te combineren om 1 dag in de twee weken naar school te gaan.
Op mijn website kun je meer van mijn werk zien en je kunt me volgen op Facebook.
[Lees verder]

februari 2018
Nelianne Kroon – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Voor mij ging het vooral om de uitdaging, ik ben heel visueel ingesteld en de beelden die ik daarbij heb wilde ik gaan leren ‘vastleggen’. Van tevoren heb ik me geen voorstelling gemaakt hoe het zou zijn, sterker nog ik zou na de vooropleiding stoppen om vooral hobbymatig verder te gaan. Maar na het afsluiten van de vooropleiding en een paar goede gesprekken met de docenten en medestudenten heb ik toch besloten verder te gaan met de beroepsopleiding. Wat ik wilde bereiken was voor mij niet direct duidelijk. Je kunt mijn werk bekijken op mijn website op Facebook en op Instagram
[Lees verder]

januari 2018
Ja’eli van Beveren – student in 2014

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik was al volop bezig met allerlei opdrachten, maar had hier nooit een opleiding voor gevolgd. Wilde ik mezelf serieus nemen als fotograaf en er in de toekomst ook echt volle bak voor kunnen blijven gaan, was het in mijn ogen belangrijk om een goede basis te hebben. De School voor Fotografie was voor mij de te volgen weg.
Op mijn website kun je meer van mijn werk zien: www.jaelivanbeveren.nl en op Facebook
[Lees verder]

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route