Maud Verhoef – geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Naast mijn baan in de mode was ik er aan toe om iets nieuws te leren. Mijn interesse voor fotografie was er altijd al, ik had gevoel voor kleur, sfeer en compositie maar totaal geen kennis van de technische kant. Ik wist nog niets van diafragma, sluitertijd en Iso, laat staan van alle andere knopjes van mijn camera. Ik ben toen de basisopleiding gaan volgen in Rotterdam op zaterdag. Toen ik dit had afgerond was ik nog niet uitgeleerd en kwam ik terecht bij de School voor Fotografie in Breda. Ik wilde hier nog meer ervaring op doen en mezelf kunnen neerzetten als zelfstandig fotograaf.

Hoe is dat gegaan?
Tijdens een van de eerste lessen hebben we een POP moeten maken. Mijn doel was om Maud Verhoef fotografie op te richten. Ik wilde mijn eigen bedrijf en alles wat erbij komt kijken. Een website, een logo, een visitekaartje enz. Dit leek echt een ver van mijn bed show. Maar dankzij de goede begeleiding was het, eerder dan ik zelf had gedacht, snel van de grond! Dankzij de praktijklessen werd ik zelfverzekerder en deed ik automatisch meer ervaring op. Ik had ook veel aan de huiswerk opdrachten, want zo werd mijn portfolio automatisch uitgebreid.

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Ik denk dat je niet per se een papiertje nodig hebt om een goede fotograaf te zijn, maar het gaf mij veel voldoening en zelfvertrouwen om uiteindelijk mijn diploma in handen te hebben. Bij de School voor Fotografie kreeg ik les van verschillende fotografen met bakken ervaring. Dus het feit dat zij je werk bekijken en goed beoordelen geeft vertrouwen dat je goed bezig bent!

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Ik werk nog steeds 3 dagen in de mode en daarnaast doe ik veel voor mezelf met Maud Verhoef fotografie. Ik heb gemiddeld eens in de twee weken een shoot. Vooral gezinnen, kinderportretten en zwangerschapsfotografie ligt mij goed en vind ik geweldig om te doen. Laatst heb ik ook een fashionshoot mogen doen op een toffe locatie in IJmuiden, dit vond ik toch ook wel heel erg leuk! Ook bij de nabewerking van deze shoots denk ik terug aan de School voor Fotografie. Programma’s zoals Adobe Bridge, Lightroom en Photoshop waren nieuw voor mij, en nu kan ik niet zonder!

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Ik doe zelf niets met Facebook maar wel veel met Instagram. Dit werkt voor mij goed. Ik vind Instagram een positiever platform en foto’s zijn makkelijk te delen en reposten. Ook zou ik veel investeren in jezelf hoe je omgaat met klanten. Ik merk dat ik de meeste opdrachten heb via mond-op-mond reclame. Ik krijg vaak terug dat klanten me relaxed en fijn in de omgang vinden. Ik vind dit een heel groot compliment en merk echt dat mensen me daarom vragen.

Wat zou je nog willen doen?
Ik zou heel graag eens een fotoshoot doen voor een kinderkledingmerk. Shooten met kids vind ik namelijk het leukste wat er is. Het is uitdagend en kost veel energie, maar de voldoening is extra groot als het resultaat dan tof is!

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we je werk bekijken?
Je kunt mijn werk bekijken op mijn website, en Instagram.

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route