Carola van Dalen – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben altijd al gefascineerd geweest door beeld, licht en fotografie (en styling). Ik heb eerst de basisopleiding fotografie gedaan bij de School voor Fotografie in Utrecht. Hier werd ik zo ontzettend enthousiast, dus ik wilde heel graag verder met de 1-jarige fotografieopleiding.

Hoe is dat gegaan?
Toen ik begon met de 1-jarige fotografieopleiding had ik een leuke baan en nog niet de intentie om zelfstandig als fotograaf aan de slag te gaan.  Ik deed de opleiding eigenlijk vooral vanuit passie. Deze vakopleiding was echt heel leuk om te doen. Om samen met andere gepassioneerde fotografen de hele tijd bezig te zijn met en samen te leren over fotografie is te super. De opdrachten waren heel tof om te doen.

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Eigenlijk vond ik het vooral jammer dat de opleiding voorbij was. Ik was nog helemaal niet direct van plan om als zzp-er aan de slag te gaan. Maar inmiddels had ik al wel een ruimte waar ik een studio had, ook had ik al steeds vaker een opdracht en gaandeweg ontstond het idee om misschien toch van mijn passie mijn werk te maken.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Toen ik na de opleiding uiteindelijk besloot om mijn baan op te zeggen en als zelfstandig fotograaf te gaan werken, nam ik in het begin nog (bijna) alle opdrachten aan die op mijn pad kwamen. Dat doe ik inmiddels niet meer. Ik doe nu vaak website/reclamefotografie voor bedrijven en wat exclusievere (kind)portretten. Maar landschappen en foodfotografie vind ik ook leuk, dus alsnog is er voldoende afwisseling.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Veel opdrachten haal ik uit mijn netwerk en nu ik wat langer bezig ben, zijn er steeds vaker terugkerende (zakelijke) klanten. Ook via Instagram krijg ik vaak aanvragen of gewoon via de website.

Wat zou je nog willen doen?
Foodfotografie doe ik heel graag. Dit zou ik nog wel meer willen uitbreiden en ik zou best heel graag de fotografie van een hele goede Chefkok willen doen.
Verder valt er nog zoveel te leren op creatief gebied, bijvoorbeeld om met het objectief los van de camera te fotograferen en fotograferen met filters etc etc. Heerlijk vind ik het om zo een beetje te experimenteren. Soms wordt het wat, soms is het echt helemaal niets :).

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we je werk bekijken?
Mijn portfolio is te vinden op Instagram en op mijn website

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route