Over de School voor Fotografie

Welke opleiding tot fotograaf past jou het best? De School voor Fotografie stoomt fotografen klaar voor de praktijk. Op deze pagina vind je een overzicht van de opleidingen, specialisaties en cursussen die we gedurende het jaar één of meerdere keren aanbieden.
Alle fotografieopleidingen zijn gericht op het vakmatig werken. Praktijkgerichte opdrachten worden ondersteund met duidelijke theorie, gegeven door docenten die ieder jarenlange praktijkervaring hebben in de fotografie. De groepen zijn niet groter dan 12 studenten.

Ben je regelmatig in de weer met je fotocamera? Kom je terug met mooie plaatjes, maar weet je ook dat het beter kan? Dat er meer uit je camera en jezelf te halen valt? Dan is de Basisopleiding iets voor jou.  Heb je de Basisopleiding bij de School voor Fotografie gevolgd, dan kun je doorgaan met de 1-jarige Fotografieopleiding. Dit is een vakopleiding tot professioneel fotograaf.

Als je zin hebt om eens te komen kijken tijdens een les omdat je wilt beginnen aan een opleiding tot fotograaf, dan ben je welkom. Vul dan even een contactformulier in met de mededeling les bijwonen, dan bellen we je om een afspraak te maken.

 

Beeld van student fotografie opleiding
Foto student fotografieopleiding

Basisopleiding fotografie (3 maanden)

Ben je regelmatig in de weer met je fotocamera? Kom je terug met mooie plaatjes, maar weet je ook dat het beter kan? Dat er meer uit je camera en jezelf te halen valt?
Lees verder…

Fotografieopleiding (1-jarige vakopleiding)

Fotograferen is een vak. Een vak dat je kunt leren. In een jaar tijd ontdek je de verschillende disciplines van de fotografie. Je werkt in de fotostudio, maakt reportages en leert omgaan met professionele apparatuur.
Lees verder…

P R I S M A (1 jaar) 

P R I S M A  – Professioneel, Recreatief, Inspirerend, Spiritueel, Motiverend en met Aandacht fotograferen. Is voor mensen die blij worden van fotografie en visuele verhalen willen vertellen, maar voor wie fotografie ook een manier is om meer over zichzelf te ontdekken. Die zich creatief willen ontwikkelen, inspiratie willen opdoen en letterlijk zoeken naar een lichtere invulling van hun leven. In een jaar tijd leer je je camera beheersen en fotografeer je als een prof, zonder dat je de ambitie hebt om van fotografie je broodwinning te maken.
Lees verder…

Specialisatie

In de fotografieopleiding heb je alle ingrediënten aangereikt gekregen om een start te maken als professioneel fotograaf. De bouwstenen zijn er. Je hebt de techniek onder de knie, je eigen stijl krijgt vorm, je specialisme en sterke kanten ontwikkelen zich steeds meer. Nu is het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Vakbekwamer worden. Verbreden en verdiepen van je geleerde kennis en vaardigheden door te werken in de praktijk. Opdrachten binnenhalen, puntjes op de i zetten. Zelfstandig zijn.
Lees verder…

Cursussen

Hoe langer je bezig bent met fotografie, hoe meer je wilt. Daarom kun je ook korte cursussen fotografie volgen bij de School voor Fotografie. De fotografiecursussen zijn bedoeld voor de fotograaf die wil blijven leren, maar die niet per se beroepsmatig met fotografie aan de slag wil.
Lees verder…

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route