Kennis Netwerk bijeenkomst

Over de Kennis Netwerk-bijeenkomst
Elke aankomend professioneel fotograaf zal zichzelf op enig moment vol nieuwsgierigheid afvragen hoe een collega te werk gaat, hoe hij of zij tot die prachtige foto’s komt. En zich vervolgens afvragen: hoe ga en hoe kan ik dat doen? Om die nieuwsgierigheid te bevredigen en je tips voor de toekomst aan de hand te doen, houdt de School voor Fotografie eens per kwartaal een Kennis Netwerk-bijeenkomst. Deze bijeenkomst is bedoeld voor studenten en andere liefhebbers van fotografie. Op elk van deze informatieve bijeenkomsten is er een spreker en kun je ervaringen uitwisselen en kennismaken met elkaar.

Donderdagavond 21 september 2017 in Utrecht
Peter Gude
Peter komt vertellen over zijn ervaringen als stormfotograaf, hoe hij te werk gaat en tegen welke problemen hij aanloopt bij het maken van goede foto’s. Hij organiseert ‘extreem weer’-reizen naar de Verenigde Staten en begeleidt kleine groepen mensen met het waarnemen en fotograferen van extreem weer. Je kunt zijn werk bekijken op www.destormfotograaf.nl

Wil je er ook graag bij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@schoolvoorfotografie.nl

Donderdagavond 16 februari 2017 in Breda
Wigo Worsseling

Wigo komt vertellen over zijn fascinatie voor Urban Exploring: het vastleggen van oude, verlaten, vervallen gebouwen en plekken waar de geschiedenis nog tastbaar is en waar je het verleden als het ware nog kunt voelen. Tevens is deze avond zijn fotoboek Vergane glorie in Belgie en Nederland en zijn vorige boek Exploring Urban Secrets te koop. Je kunt zijn werk bekijken bij: http://worsseling.nl/
Wil je ook graag komen? Mail dan naar info@schoolvoorfotografie.nl

Prikbord

*Boekpresentatie Ramon Mangold: Katholiek Brabant
Na tien jaar fotograferen, de eerste prijs in de categorie ‘Personen in het nieuws’ bij de Zilveren Camera en een drie maanden durende overzichtstentoonstelling in het Museum voor Religieuze Kunst worden op 7 November de eerste exemplaren van het boek ‘Katholiek Brabant’ overhandigd aan de Commissaris van de Koning en diverse bisschoppen. Speciaal voor studenten en oud-studenten van de School voor Fotografie zijn hierop aansluitend twee avonden ingepland waarop SVF-Docent Ramon Mangold zal komen vertellen over dit langlopende documentaire fotografieproject tijdens de Kennis Netwerk bijeenkomsten in Breda en Utrecht.

Donderdag 9 November 2017, Locatie Breda, 20:00 – 22:00
Vrijdag 10 November 2017, Locatie Utrecht, 20:00 – 22:00

Het boek is deze avonden nog te koop voor de inschrijfprijs van veertig euro.
Wil je er ook graag bij zijn?
Mail dan naar info@schoolvoorfotografie.nl en laat het ons weten!

*Dubbele nominatie en vreugde voor docent SVF Ramon Mangold, gefeliciteerd!
De nominaties van de Zilveren Camera in onder meer de categorie ‘Personen in het nieuws’ zijn bekend gemaakt. Dubbele vreugde; want twee ingezonden series van Ramon Mangold zijn genomineerd. ‘Mgr. de Korte’ uit zijn project Katholiek Brabant en ‘TIJN’ tijdens 3FM Serious Request in Breda. As zaterdag is de uitreiking van de Zilveren Camera in Hilversum.

* Kamera -Express start een leuke actie starten waarbij de gehele pasfoto omzet in Breda naar het glazen huis gaat en is op zoek naar (oud)-studenten van de School voor Fotografie die de foto’s willen maken. Heb je interesse mail dan voor meer info naar info@schoolvoorfotografie.nl.

* De School voor Fotografie sponsort de Zilveren Camera. Daar zijn we trots op. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden dat deze prijs voor journalistieke fotografie de aandacht krijgt. Het werk van fotojournalisten, die op vaak lastige tijden, gevaarlijke plaatsen en moeilijke omstandigheden moeten werken, verdient waardering. Met onze sponsorbijdrage hopen we hier een bijdrage aan te leveren.
TIP: Omdat we de prijs belangrijk vinden, stimuleren we je ook vooral om journalistiek werk in te zenden.
Dat kan via de speciale wedstrijd website. De eerdere winnaars vind je op de website van de Zilveren Camera.

* De eerste nieuwsbrief van de School voor Fotografie is verstuurd. Omdat we weten dat je niet altijd tijd hebt om onze updates op Facebook en Twitter te lezen, maar ook omdat we op deze manier een handig overzicht van tips en verhalen willen bieden. En natuurlijk ook nieuwtjes over de school te brengen. De belangrijkste deze maand: We gaan verhuizen! Wil je de volgende nieuwsbrieven ook graag ontvangen. Meld je dan aan.

* 06-06-2016 Gevraagd student van de School voor Fotografie voor het maken van foto’s tijdens dansvoorstelling in IJsselstein op 25 juni. Heb je interesse, mail voor meer info naar info@schoolvoorfotografie.nl

*  15-03-2016 Gevraagd voor een project in Goes: student van de School voor Fotografie voor het maken van foto’s van assortiment (bouwmaterialen) t.b.v. webshop. Heb je interesse, mail voor meer info naar info@schoolvoorfotografie.nl

*07-01-2016 Oproep: Een evenementenbureau zoekt voor een paar evenementen in Breda en Amsterdam een eventfotograaf en daarnaast een cameraman/vrouw voor een aftermovie. Heb je interesse, stuur dan voor meer info een mail naar info@schoolvoorfotografie.nl

Maatschappelijk ondernemen

School voor Fotografie gaat maatschappelijk ondernemen
Met mijn School voor Fotografie voel ik al even de behoefte mij op het maatschappelijke vlak te gaan bewegen. Ik ben dan ook voornemens elk jaar een fotografisch project financieel te ondersteunen. Graag vraag ik daarbij jullie hulp! Op de Kennis-Netwerkavonden zal ik het project onder de aandacht van de aanwezige (oud)studenten brengen. Zij worden gevraagd een vrijwillige bijdrage te doneren. De School voor Fotografie zal een eigen bijdrage leveren en daarnaast de opbrengst van de Kennis-Netwerkavonden verdubbelen.

Dit jaar heb ik gekozen voor het steunen van het project van oud-student SVF Jana Andert voor kinderen in Kobane (Syrië). Het doel van dit project is geld verzamelen voor faciliteiten voor kinderen die opnieuw gaan beginnen met school. Zoals bekend zijn ze paar maanden geleden in Kobane begonnen met scholen te renoveren en hierdoor kinderen weer educatie te kunnen geven voor betere toekomst van de kinderen uit de omgeving. Alleen de omstandigheden waarin de scholen en faciliteiten zich bevinden zijn zeer beperkt. Ondanks dat, zijn ze toch begonnen en dat is zeer sterk en merkwaardig! Ik zal heel graag bijdragen willen doen om deze kinderen die door de oorlog getroffen zijn te helpen. Er is ook een andere kant van de verhaal. Doordat de kinderen terug naar school kunnen en daar hun toekomst weer kunnen creëren helpen ze aan de opbouw van toekomst van hun eigen land en hierdoor hebben ze ook minder reden om te vluchten naar andere land. Neem een kijkje bij Jana Andert.
Haar plan van aanpak:
Aankoop van schoolboeken ( in het Kurmanji Koerdich taal)en diversen school benodigdheden in Noord Irak (Koerdistan) te doen. Deze van Noord Irak naar Kobane ( Syrië ) te vervoeren met auto. De toestemming over de grens te gaan is te regelen via Asayish in Duhok. Daar heb ik in middels contacten, dus toestemming kan ik regelen.
Onderdeel van dit project is ook een fotoreportage in Kobane te maken om deze onderwerp meer aandacht te geven, dit door middel van expositie en lezingen te geven. En hierdoor nog meer geld te kunnen verzamelen om de hulp voor de kinderen te krijgen.

Mei 2014: Dankzij de vrijwillige bijdrage van € 199,30 van bezoekers van de  Kennis-netwerkavonden, kon de School voor Fotografie een mooi bedrag doneren aan het MVO project: Stichting Eye Care Foundation  De School voor Fotografie heeft dit bedrag verdubbeld en zelf ook bijgedragen. Er is een bedrag van € 500,= overgemaakt naar de Stichting Eye Care Foundation.

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Dr. Jan Ingenhouszplein 2
4814EH Breda
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4 
9725 BG Groningen
Route