Kennis Netwerk bijeenkomst

Over de Kennis Netwerk-bijeenkomst
Elke aankomend professioneel fotograaf zal zichzelf op enig moment vol nieuwsgierigheid afvragen hoe een collega te werk gaat, hoe hij of zij tot die prachtige foto’s komt. En zich vervolgens afvragen: hoe ga en hoe kan ik dat doen? Om die nieuwsgierigheid te bevredigen en je tips voor de toekomst aan de hand te doen, houdt de School voor Fotografie eens per kwartaal een Kennis Netwerk-bijeenkomst. Deze bijeenkomst is bedoeld voor studenten en andere liefhebbers van fotografie. Op elk van deze informatieve bijeenkomsten is er een spreker en kun je ervaringen uitwisselen en kennismaken met elkaar.

Donderdagavond  21 november 2019  influencers in Utrecht
Op 21 november komen influencers Bo Brown en Karsten van Broekhoven vertellen over hun werk als
Influencer Marketeer. Veel grote merken zoals Zalando, De Bijenkorf, Adidas, Nike, Coolblue en Albert Heijn werken met een influencer aan fotoshoots voor campagnes.
Maar wat is nou een influencer en waarom werken steeds meer bedrijven met influencers? Zijn het de mooie foto’s, de vele volgers of is het allemaal geluk?
Bo en Karsten nemen je mee in de wereld van de Influenceer, zij leggen de nadruk op waarom fotografie zo’n grote impact heeft op Influencer marketing.
Wil je er ook graag bij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@schoolvoorfotografie.nl

Donderdagavond 13 juni 2019 Karin Verhoog in Breda
Op 13 juni komt Karin van Karin Verhoog Fotografie tijdens de Netwerk Kennis avond alles vertellen over het spontaan fotograferen van mensen. Of dit nu volwassenen zijn of kinderen & families. Ze vertelt uitgebreid over hoe je foto’s met échte emoties maakt en wat dat oplevert voor jouw fotografiebedrijf.

Je fotografeert het liefst mensen en je camera heeft geen geheimen voor je, de techniek heb je wel zo’n beetje onder de knie. Maar als je naar je foto’s kijkt mis je toch iets. De mensen zijn te veel geposeerd en ze lachen niet echt. Je mist spontaniteit in je foto’s.
De mensen die voor je camera staan verwachten van jou dat jij verteld wat ze moeten doen. Hoe ze moeten gaan staan, waar ze hun handen moeten laten en het liefst ook nog hoe ze moeten lachen. En dat vraagt nogal wat van jou als fotograaf. Want hoe laat je de mensen voor je camera nou ontspannen? Hoe zorg jij er nou voor dat ze hun mooiste ‘ik’ aan jou laten zien?

Wil je er ook graag bij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@schoolvoorfotografie.nl

Donderdagavond 22 februari 2018 in Breda
Remco Horemans van Buro 8

Vraag je je als (student-)fotograaf af hoe je een eigen website opzet en onderhoudt om jouw fotografie te promoten? Weet je niet waar je moet beginnen? Op donderdag 22 februari 2018 houdt de School voor Fotografie een nieuwe Kennisnetwerkavond in Breda waarvoor zij Remco Horemans van Buro 8 heeft uitgenodigd om te spreken over het bouwen van een website voor fotografie. Ook vertelt Remco over zijn website-template, speciaal voor onze studenten. (Kijk voor meer informatie op Site voor Fotografie.)

Wil je er ook graag bij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@schoolvoorfotografie.nl

Donderdagavond 21 september 2017 in Utrecht
Peter Gude
Peter komt vertellen over zijn ervaringen als stormfotograaf, hoe hij te werk gaat en tegen welke problemen hij aanloopt bij het maken van goede foto’s. Hij organiseert ‘extreem weer’-reizen naar de Verenigde Staten en begeleidt kleine groepen mensen met het waarnemen en fotograferen van extreem weer. Je kunt zijn werk bekijken op www.destormfotograaf.nl

Wil je er ook graag bij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@schoolvoorfotografie.nl

Donderdagavond 16 februari 2017 in Breda
Wigo Worsseling

Wigo komt vertellen over zijn fascinatie voor Urban Exploring: het vastleggen van oude, verlaten, vervallen gebouwen en plekken waar de geschiedenis nog tastbaar is en waar je het verleden als het ware nog kunt voelen. Tevens is deze avond zijn fotoboek Vergane glorie in Belgie en Nederland en zijn vorige boek Exploring Urban Secrets te koop. Je kunt zijn werk bekijken bij: http://worsseling.nl/
Wil je ook graag komen? Mail dan naar info@schoolvoorfotografie.nl

Prikbord en gevonden vacatures

De School voor Fotografie bestaat dit jaar 15 jaar en dat vieren we! Ben jij een student of oud-student van SvF, dan nodigen we je graag uit op zaterdag 5 oktober in Breda. ’s Middags is er gelegenheid voor een portfoliobespreking, waarna we met z’n allen zullen eten en aansluitend het feest is. Wil je ook graag komen? Meld je dan aan via het volgende formulier: http://bit.ly/svf15jaar. Wij hebben er in ieder geval zin in. Hopelijk tot dan!
Bekijk hier de uitnodiging:UItnodiging SVF 15 jaar

September 2019: Gevonden voor jou?
Sfeer fotograaf bij Goossens in Veghel. Bekijk vacature

Augustus 2019 – Gevonden voor jou?
Medewerker fotostudio BMW in Dusseldorp. Bekijk vacature 

Juni 2019: Gevonden voor jou?
Productfotograaf bij My Jewellery. Bekijk vacature

Mei 2019: Gevonden voor jou?
Studiofotografie bij Lukkien in Ede. Bekijk vacature

April 2019: Gevonden voor jou?
All-round fotograaf in Lisse. Bekijk vacature
Senior Projectmanager fotografie in Ede. Bekijk vacature

 

 

————————————————————————————————-

*Boekpresentatie Ramon Mangold: Katholiek Brabant
Na tien jaar fotograferen, de eerste prijs in de categorie ‘Personen in het nieuws’ bij de Zilveren Camera en een drie maanden durende overzichtstentoonstelling in het Museum voor Religieuze Kunst worden op 7 November de eerste exemplaren van het boek ‘Katholiek Brabant’ overhandigd aan de Commissaris van de Koning en diverse bisschoppen. Speciaal voor studenten en oud-studenten van de School voor Fotografie zijn hierop aansluitend twee avonden ingepland waarop SVF-Docent Ramon Mangold zal komen vertellen over dit langlopende documentaire fotografieproject tijdens de Kennis Netwerk bijeenkomsten in Breda en Utrecht.

Donderdag 9 November 2017, Locatie Breda, 20:00 – 22:00
Vrijdag 10 November 2017, Locatie Utrecht, 20:00 – 22:00

Het boek is deze avonden nog te koop voor de inschrijfprijs van veertig euro.
Wil je er ook graag bij zijn?
Mail dan naar info@schoolvoorfotografie.nl en laat het ons weten!

*Dubbele nominatie en vreugde voor docent SVF Ramon Mangold, gefeliciteerd!
De nominaties van de Zilveren Camera in onder meer de categorie ‘Personen in het nieuws’ zijn bekend gemaakt. Dubbele vreugde; want twee ingezonden series van Ramon Mangold zijn genomineerd. ‘Mgr. de Korte’ uit zijn project Katholiek Brabant en ‘TIJN’ tijdens 3FM Serious Request in Breda. As zaterdag is de uitreiking van de Zilveren Camera in Hilversum.

* Kamera -Express start een leuke actie starten waarbij de gehele pasfoto omzet in Breda naar het glazen huis gaat en is op zoek naar (oud)-studenten van de School voor Fotografie die de foto’s willen maken. Heb je interesse mail dan voor meer info naar info@schoolvoorfotografie.nl.

* De School voor Fotografie sponsort de Zilveren Camera. Daar zijn we trots op. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden dat deze prijs voor journalistieke fotografie de aandacht krijgt. Het werk van fotojournalisten, die op vaak lastige tijden, gevaarlijke plaatsen en moeilijke omstandigheden moeten werken, verdient waardering. Met onze sponsorbijdrage hopen we hier een bijdrage aan te leveren.
TIP: Omdat we de prijs belangrijk vinden, stimuleren we je ook vooral om journalistiek werk in te zenden.
Dat kan via de speciale wedstrijd website. De eerdere winnaars vind je op de website van de Zilveren Camera.

* De eerste nieuwsbrief van de School voor Fotografie is verstuurd. Omdat we weten dat je niet altijd tijd hebt om onze updates op Facebook en Twitter te lezen, maar ook omdat we op deze manier een handig overzicht van tips en verhalen willen bieden. En natuurlijk ook nieuwtjes over de school te brengen. De belangrijkste deze maand: We gaan verhuizen! Wil je de volgende nieuwsbrieven ook graag ontvangen. Meld je dan aan.

* 06-06-2016 Gevraagd student van de School voor Fotografie voor het maken van foto’s tijdens dansvoorstelling in IJsselstein op 25 juni. Heb je interesse, mail voor meer info naar info@schoolvoorfotografie.nl

*  15-03-2016 Gevraagd voor een project in Goes: student van de School voor Fotografie voor het maken van foto’s van assortiment (bouwmaterialen) t.b.v. webshop. Heb je interesse, mail voor meer info naar info@schoolvoorfotografie.nl

*07-01-2016 Oproep: Een evenementenbureau zoekt voor een paar evenementen in Breda en Amsterdam een eventfotograaf en daarnaast een cameraman/vrouw voor een aftermovie. Heb je interesse, stuur dan voor meer info een mail naar info@schoolvoorfotografie.nl

Maatschappelijk ondernemen

School voor Fotografie gaat maatschappelijk ondernemen
Met mijn School voor Fotografie voel ik al even de behoefte mij op het maatschappelijke vlak te gaan bewegen. Ik ben dan ook voornemens elk jaar een fotografisch project financieel te ondersteunen. Graag vraag ik daarbij jullie hulp! Op de Kennis-Netwerkavonden zal ik het project onder de aandacht van de aanwezige (oud)studenten brengen. Zij worden gevraagd een vrijwillige bijdrage te doneren. De School voor Fotografie zal een eigen bijdrage leveren en daarnaast de opbrengst van de Kennis-Netwerkavonden verdubbelen.

Januari 2019 Dit jaar hebben we gekozen voor Conviventia. Conviventia is een nonprofit organisatie in Colombia die actief is in gemeenschappen waar veel armoede en geweld aanwezig is. Ze hebben meerdere scholen in de sloppenwijken van Bogota en Cartagena. Van kleuterschool tot praktijkonderwijs. Daarnaast bieden ze begeleidings/ondersteuningsprogramma’s in de thuissituatie aan.
Oud student Margreet Noordhof is in Bogota en Cartagena geweest om foto’s te maken voor deze organisatie en zij is erg onder de indruk geraakt van de inspirerende kracht van de medewerkers van deze organisatie en van het werk dat ze doen. Ze helpen mensen die in de sloppenwijken wonen en waar veel geweld en armoede heerst en liefde nauwelijks aanwezig is. Als de kinderen al naar een ‘gewone’ school gaan dan is dat vaak met een wapen op zak. Willen ze overleven dan is de criminaliteit vaak de enige optie. Door een organisatie als Conviventia krijgen ze les op een school waar het veilig is, waar ze leren wat liefde is en uiteindelijk kunnen gaan studeren of een vak leren, met een kans op de arbeidsmarkt. Voor meer info: http://www.conviventia.org/

Juni 2018. Dankzij de vrijwillige bijdrage van  van bezoekers van de  Kennis-netwerkavonden, kon de School voor Fotografie een mooi bedrag doneren aan het van oud-student SVF en fotograaf Theo van Velthuijsen en zijn familie. Zij deden dit jaar voor de eerste keer mee  aan Alpe d’Huzes en zijn 2 x naar boven gelopen. Zij hebben een mooi bedrag voor het KWF opgehaald. Je kunt meer lezen en zien bij:
https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/kleinestapjes
https://www.facebook.com/kleinestapjes2018/
https://www.instagram.com/kleinestapjes/

Augustus 2017: Dankzij de vrijwillige bijdrage van € 170,30 van bezoekers van de  Kennis-netwerkavonden, kon de School voor Fotografie een mooi bedrag doneren aan het MVO project van Jana Andert De School voor Fotografie heeft dit bedrag verdubbeld en zelf ook bijgedragen. Er is een bedrag van € 400,= overgemaakt naar het project  van Jana voor de aankoop van schoolboeken ( in het Kurmanji Koerdich taal)en diversen school benodigdheden in Noord Irak (Koerdistan) te doen. Deze van Noord Irak naar Kobane ( Syrië ) te vervoeren met auto.

Mei 2014: Dankzij de vrijwillige bijdrage van € 199,30 van bezoekers van de  Kennis-netwerkavonden, kon de School voor Fotografie een mooi bedrag doneren aan het MVO project: Stichting Eye Care Foundation  De School voor Fotografie heeft dit bedrag verdubbeld en zelf ook bijgedragen. Er is een bedrag van € 500,= overgemaakt naar de Stichting Eye Care Foundation.

September 2013: Dankzij de vrijwillige bijdrage van € 210 van bezoekers van de  Kennis-netwerkavonden, kon de School voor Fotografie een mooi bedrag doneren aan het MVO project aangedragen door Renske Schut: Rich Wiles, een Britse fotograaf en schrijver, die in het vluchtelingenkamp Aida Refugee Camp woont, heeft zich het lot aangetrokken van de kinderen daar en werkte mee aan het opzetten van Lajee Center. De jeugd in het kamp krijgt hier mee de kans zich te ontwikkelen op cultureel, educatief en sociaal gebied. Rich Wiles heeft in het kamp een afdeling fotografie opgezet. Hij wil op deze manier de kinderen de mogelijkheid geven zich middels fotografie te kunnen uiten én te kunnen werken aan een toekomst in de fotografie. Er is een bedrag van € 500,= overgemaakt naar Lajee Centre.

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route