Elsje van Dyk– geslaagd in 2018

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Voor ik begon met de opleiding was ik al enkele jaren bezig met het fotograferen van mensen. Ik wilde graag nog net iets meer leren over licht, flitsen en studio fotografie. Ik wilde meer creatief en spontaan fotograferen. Er ontbrak nog iets in mijn fotografie waardoor ik heb gekozen om de 1-jarige opleiding te volgen.

Hoe is dat gegaan?
Ik vond het fijn om te leren over andere type fotografie. Ook fijn dat je dan met de opdrachten in aanraking kwam met deze fotografie soorten. Productfotografie en stillevens zijn nu eenmaal niet mijn ding, maar ik ben best trots op de beelden die ik gemaakt heeft. De docenten hebben ook altijd opbouwende kritiek gehad over de foto’s. Fijn dat ze dan ook aangeven wat ik beter kan doen de volgende keer. Ik vond het ook fijn mijn medestudenten te helpen met bijvoorbeeld Photoshop en Lightroom.

Wat betekende het afronden van de opleiding voor je?
Fijn dat ik tegen mijn klanten kan zeggen dat ik afgestudeerd ben als fotograaf. Het geeft hun ook weer vertrouwen in mij. Ze weten dat ik het wel kan.

Wat ga je doen met fotografie? En waarbij denk je terug aan wat je hebt geleerd?
Ik ben verder gegaan met mijn fotografie bedrijf. Deze heb ik opgestart in 2015. Ik ben nog volop mensen aan het fotograferen. Ik heb al een aantal keer hondenfotografie en trouwreportages gedaan. Maar mijn hart en ziel blijft toch bij studio fotografie. Ik denk altijd terug aan de lichtopstellingen die wij geleerd hebben. Hoe krijg je iets zo goed mogelijk belicht, of juist zo spannend mogelijk.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? 
Aan het begin was dat heel moeilijk. Ik heb een keertje een deal via Groupon aangeboden, die al snel wat werk opleverde. Daarna heb ik veel aan mond-tot-mondreclame gehad als gevolg van deze deal. Ik ben ook actief op Trustoo, waar ik tot nu toe een aantal shoots heb gehad. Wat vooral belangrijk is, is dat klanten een review schrijven, jouw foto’s met naamsvermelding delen via Social Media en mond-tot-mondreclame. Ik ben niet zo’n held met marketing, maar tot nu toe is het mij wel gelukt jaarlijks ongeveer 200+ shoots te doen.

Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Fotografeer veel, probeer nieuwe technieken en heb vooral plezier in het fotograferen. Het is wat mij betreft een van de mooiste vakken wat er is. Blijf vooral genieten van het fotograferen.

Wat zou je nog willen doen?
Ik wil nog heel graag in de toekomst mommy-and-me shoots doen in mijn bedrijf. Dat is de mooiste band die er is: Tussen moeder en kind. Styled shoots lijkt me ook wel leuk om te doen.

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we je werk bekijken?
Je kunt mijn werk bekijken bij:website, Facebook en Instagram

 

 

 

 

 

 

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route