Exposities

Groningen en Heerenveen – Noorderlicht Fotofestival 2020 – Generation Z
t/m 20 september 2020

Met Insomnia laat Annabel Oosteweeghel de wereld van de slapelozen zien. De duistere en verborgen wereld van de nacht, waarin de meesten van ons slapen maar 20 procent van de Nederlanders wakker is. De eenzaamheid, het woelen; nachtelijk lijden dringt zich aan je op in deze fotoserie.
Museum De Fundatie

Breda – diverse locaties – Breda Photo
t/m 29 november 2020

BredaPhoto vindt iedere twee jaar in het najaar plaats in Breda. Tijdens deze zeven weken durende fototentoonstelling tonen nationale en internationale topfotografen – samen met nieuw talent – hun werk op aansprekende binnen- en buitenlocaties in Breda. In 2020 vindt de negende editie van het BredaPhoto plaats van 09 september tot 25 oktober. 
Voor meer info, zie: https://www.bredaphoto.nl/bredaphoto/

 
Zwolle – Museum de Fundatie – Annabel Oosteweeghel – Insomnia
t/m 23 augustus 2020

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020, GENERATION Z  nog t/m 20 september te bezoeken op vier locaties in Heerenveen en Groningen. Voor meer info, zie Noorderlicht

Rotterdam – Kunsthal – Peter de Krom – Hoek van Holland
t/m 30 augustus 2020

Rotterdam verandert. Nieuwbouwprojecten verrijzen en de lelijke randjes van Rotterdam worden schoon gepoetst. Ook in Rotterdams verst gelegen gemeente Hoek van Holland is verandering voelbaar. In september 2019 is de metro gaan rijden naar wat de gemeente Rotterdam Beach noemt. Fotograaf Peter de Krom (1981), opgegroeid in ‘de Hoek’, keerde van 2010 tot 2015 terug naar zijn dorp en maakte een aantal vrije fotoseries. De Kunsthal presenteert vijf van deze op zichzelf staande beeldverhalen. De scootmobielclub, de naaktlopers in het duin en de ten dode opgeschreven palmboom op het strand ademen de ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ mentaliteit van een dorp dat op het punt staat te veranderen. Hoek van Holland opent voor publiek tijdens de Art Rotterdam Week. Met deze tentoonstelling sluit meervoudig Zilveren Camera-winnaar Peter de Krom zijn fotocarrière af.
Kunsthal

 
Amsterdam – Huis Marseille – Viviane Sassen – Venus & Mercury
 tot 30 augustus 2020

Acht jaar na haar zeer succesvolle en veelgeprezen expositie In and Out of Fashion keert Viviane Sassen terug in Huis Marseille met de monumentale tentoonstelling Venus & Mercury, die alle zalen en ook de tuin van het museum in beslag zal nemen. Deze tentoonstelling ontstond in Versailles, waar Sassen nieuw werk creëerde geïnspireerd door diverse geschiedenissen rond de Franse hofhouding in de zeventiende en achttiende eeuw. Zij verweefde deze verhalen tot een melancholisch narratief doordrenkt van erotiek, macht, intrige, ziekte, verval en dood. Speciaal voor Huis Marseille maakte Sassen een aantal nieuwe installaties, waaronder een gebaseerd op de bewonersgeschiedenis van het Amsterdamse grachtenpand.
Huis Marseille

Groningen – Noorderlicht – 50 Jaar Lauwersmeer | Fotowandelroute Lauwersmeer
tot 16 augustus 2020

In het kader van 50 jaar Lauwersmeer vroegen Noorderlicht en magazine Noorderbreedte begin 2019 aan vijftien fotografen om het Lauwersmeergebied op hun eigen manier in beeld te brengen. De resultaten van deze opdracht zijn nog tot half augustus 2020 te zien in een mooie openluchttentoonstelling in het Lauwersmeergebied.
Noorderlicht

Amsterdam – Foam – Vivian Maier – Works in Color
tot 13 september 2020

Vivian Maier werd voornamelijk bekend om haar zwart-witfoto’s. In deze tentoonstelling zal een onbekender deel van haar oeuvre te zien zijn: ruim 60 kleurenfoto’s uit de periode 1956-1986. Veelal maakte Maier momentopnamen van het dagelijks leven. De foto’s in Works in Color tonen het straatbeeld van Chicago, – de stad waar Maier een groot deel van haar leven woonde – mensen, objecten, billboards en winkeletalages. Haar werk in kleur is speelser en humoristisch.
Foam

Den Haag– Fotomuseum Den Haag –Eddy Posthuma de Boer – De eerste foto van God
t/m 23 augustus 2020

Vanaf het moment dat Eddy Posthuma de Boer zijn eerste camera oppakt – ruim zeventig jaar geleden – wordt hij bezeten door de fotografie. Hij draagt zijn camera altijd bij zich en hij werkt voornamelijk op straat. Samen met Ed van der Elsken en Johan van der Keuken behoort  hij tot de belangrijkste naoorlogse Nederlandse fotografen. Uit zijn oeuvre spreekt een grote liefde voor de mens en een drang om de gedeelde menselijke ervaring vast te leggen. Geen enkel aspect van het leven laat hij daarbij onaangeraakt: hij zoomt in op drama maar toont ook veel humor. Zijn werk is veelvuldig gepubliceerd in kranten en tijdschriften zoals
Fotomuseum Den Haag

Antwerpen – Fomu – Stephan Vanfleteren Present
tot 13 september 2020

Present is de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan journalistieke, documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.
Fomu

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen
Route