Exposities

Zwolle – Museum de Fundatie – Annabel Oosteweeghel – Insomnia
t/m 05 mei 2020

Met Insomnia laat Annabel Oosteweeghel de wereld van de slapelozen zien. De duistere en verborgen wereld van de nacht, waarin de meesten van ons slapen maar 20 procent van de Nederlanders wakker is. De eenzaamheid, het woelen; nachtelijk lijden dringt zich aan je op in deze fotoserie.
Museum De Fundatie

Rotterdam – Kunsthal – Peter de Krom – Hoek van Holland
t/m 24 mei 2020

Rotterdam verandert. Nieuwbouwprojecten verrijzen en de lelijke randjes van Rotterdam worden schoon gepoetst. Ook in Rotterdams verst gelegen gemeente Hoek van Holland is verandering voelbaar. In september 2019 is de metro gaan rijden naar wat de gemeente Rotterdam Beach noemt. Fotograaf Peter de Krom (1981), opgegroeid in ‘de Hoek’, keerde van 2010 tot 2015 terug naar zijn dorp en maakte een aantal vrije fotoseries. De Kunsthal presenteert vijf van deze op zichzelf staande beeldverhalen. De scootmobielclub, de naaktlopers in het duin en de ten dode opgeschreven palmboom op het strand ademen de ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ mentaliteit van een dorp dat op het punt staat te veranderen. Hoek van Holland opent voor publiek tijdens de Art Rotterdam Week. Met deze tentoonstelling sluit meervoudig Zilveren Camera-winnaar Peter de Krom zijn fotocarrière af.
Kunsthal

 
Amsterdam – Huis Marseille – Outside Fashion – Modefotografie van de studio naar exotische oorden (1900–1969)
 tot 08 maart 2020

Tussen 1900 en 1969 is de manier waarop mode werd gefotografeerd sterk veranderd.  Voor het eerst wordt uniek archiefmateriaal uit Palais Galliera, het modemuseum van Parijs, aan het publiek getoond om dit bijzondere verhaal te illustreren. In deze tentoonstelling komt niet alleen de ontwikkeling van studio- naar buitenfotografie aan de orde, maar ook de ontwikkeling van het medium fotografie zelf, evenals de rol van vrouwen, toerisme en prêt-à-porter.
Huis Marseille

Groningen – Noorderlicht – 50 Jaar Lauwersmeer | Fotowandelroute Lauwersmeer & UMCG Groningen
tot 23 mei 2020

In het kader van 50 jaar Lauwersmeer vroegen Noorderlicht en magazine Noorderbreedte begin 2019 aan vijftien fotografen om het Lauwersmeergebied op hun eigen manier in beeld te brengen. De resultaten van deze opdracht zijn nog tot eind mei 2020 te zien in een mooie openluchttentoonstelling in het Lauwersmeergebied en worden tot begin februari tentoongesteld in het UMCG Ziekenhuis, in de Fonteinstraat, Groningen.
Noorderlicht

Amsterdam – Foam – Adorned – The Fashionable Show
tot 11 maart 2020

De tentoonstelling Adorned – The Fashionable Show presenteert intrigerende en uitdagende mode-gerelateerde fotografieprojecten gemaakt door een nieuwe generatie beeldend kunstenaars. Ze werken allemaal met mode, maar de meesten zijn geen uitgesproken modefotografen. Voor hen gaat mode en stijl in de eerste plaats om persoonlijke expressie waarbij identiteit, diversiteit en politiek en sociale inclusiviteit onlosmakelijk een grote rol spelen.
Foam

Den Haag– Fotomuseum Den Haag –Eddy Posthuma de Boer – De eerste foto van God
t/m 26 april 2020

Vanaf het moment dat Eddy Posthuma de Boer zijn eerste camera oppakt – ruim zeventig jaar geleden – wordt hij bezeten door de fotografie. Hij draagt zijn camera altijd bij zich en hij werkt voornamelijk op straat. Samen met Ed van der Elsken en Johan van der Keuken behoort  hij tot de belangrijkste naoorlogse Nederlandse fotografen. Uit zijn oeuvre spreekt een grote liefde voor de mens en een drang om de gedeelde menselijke ervaring vast te leggen. Geen enkel aspect van het leven laat hij daarbij onaangeraakt: hij zoomt in op drama maar toont ook veel humor. Zijn werk is veelvuldig gepubliceerd in kranten en tijdschriften zoals
Fotomuseum Den Haag

Antwerpen – Fomu – Stephan Vanfleteren Present
tot 19 april 2020

Present is de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan journalistieke, documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.
Fomu

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen
Route