Exposities

Hilversum – Museum Hilversum – ICONS – 35 jaar William Rutten
t/m 18 september 2022

Topfotograaf William Rutten heeft in 35 jaar beroemdheden van over de hele wereld voor zijn lens gehad en daarom viert Museum Hilversum de zomer met ICONS: de eerste overzichtstentoonstelling van zijn werk. 150 foto’s van iconen uit binnen- en buitenland, van Henny Vrienten tot Waylon en van Al Pacino tot Lady Gaga. Veel werken zijn niet eerder te zien geweest. 
Museum Hilversum

 

Den Haag – Fotomuseum Den Haag – Ouders
tot 13 november 2022

Onder de titel Ouders brengt Fotomuseum Den Haag deze zomer werk bijeen van ruim dertig kunstenaars-fotografen die in de afgelopen decennia hun eigen vader en moeder op indrukwekkende manier hebben afgebeeld. De selectie laat zien dat de ouder-kind relatie universeel is en tegelijkertijd uitermate persoonlijk en intiem.​
Fotomuseum Den Haag

 
Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – Eregalerij van de Nederlandse fotografie
 

Vanaf juni 2021 is de permanente tentoonstelling Eregalerij van de Nederlandse fotografie te zien! Voor het eerst in de geschiedenis is er een Eregalerij samengesteld voor fotografie als hedendaags en actueel medium. Deze wereldwijde primeur is voor Nederland en te zien in het Nederlands Fotomuseum.
Nederlands Fotomuseum

Amsterdam – Huis Marseille – The beauty of the world so heavy – Dana Lixenberg, Sabelo Mlangeni, Lindokuhle Sobekwa & Dirk Kome
tot 04 september 2022

In de zomer van 2022 laten vier fotografen in Huis Marseille zien hoe hard of juist hoe mooi het aardse bestaan kan zijn. Hun uiteenlopende fotografische documenten vormen daarvan een overtuigend bewijs.
Huis Marseille

 
Amsterdam – Foam – Mous Lamrabat – Blessings from Mousganistan
 t/m 16 oktober 2022

Foam presenteert met trots Blessings from Mousganistan, een solotentoonstelling met werk van de autodidactische fotograaf Mous Lamrabat. Hoop en schoonheid staan centraal in het werk van Lamrabat. Zijn werk prikkelt en laat soms een confronterende samensmelting zien van de verschillende werelden waarin hij opgroeide.
Foam

Maastricht – Fotomuseum aan het Vrijthof – Søren Solkær – SURFACE
t/m 25 september 2022

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert een tentoonstelling van de Deense fotograaf Søren Solkær. Het museum toont met SURFACE meer dan zestig portretten van internationale street artists bij hun kleurrijke kunstwerken in de openbare ruimte; van graffitipioniers en opkomend talent tot de meest invloedrijke kunstenaars in de street art scene.
Fotomuseum aan het Vrijthof

Apeldoorn – Coda Museum – Inside the Outside – pioneers in lens-based media
t/m 25 september 2022

De tentoonstelling Inside the outside – pioneers in lens-based media onderzoekt met het werk van 17 kunstenaars de relatie tussen mens en natuur door de lens van de camera. We houden immers van de natuur – we vieren en verheffen haar – maar we zien ook hoe de mens haar aantast en verwoest.

Coda Museum

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route