Exposities

Rotterdam – Kunsthal – Susan Barnett – T-shirt Truth
tot 16 december 2018

De Amerikaanse fotografe Susan Barnett begint in 2009 met het maken van foto’s van mensen op straat met uitgesproken T-shirts. In tegenstelling tot de meeste fotografen richt Barnett haar camera niet op het gezicht, maar op ‘de bedrukte rug’ vol spreuken en illustraties. Dit leidt tot een bijzondere vorm van portretkunst.
kunsthal

Rotterdam – Nederlands Fotomuseum –  Dit is Cas | Vintage fotografie van Cas Oorthuys
tot 13 januari 2019

Maak dit najaar kennis met fotograaf Cas Oorthuys: fotograaf, optimist, wereldreiziger en familieman met een oeuvre dat zich kan meten aan internationale namen als Werner Bischof en Robert Doisneau. In het Nederlands Fotomuseum is de langverwachte overzichtstentoonstelling Dit is Cas | Vintage fotografie van Cas Oorthuys te zien.
Nederlands Fotomuseum

Amsterdam – Huis Marseille – En alles blijft bestaan wanneer je sterft – Hellen van Meene
t/m 02 december 2018

De onbevattelijke combinatie van sterven, rouw en nieuwe levenskracht inspireerde Hellen van Meene tot het maken van haar allernieuwste werk onder de titel En alles blijft bestaan wanneer je sterft. De tentoonstelling omvat onder meer een serie van negen panoramafoto’s die nu voor het eerst getoond worden in Huis Marseille. Het thema van deze serie is de dood als onderdeel van het leven, en die thematiek wordt rechtstreeks verbeeld door het integreren van de doodskist in de gefotografeerde taferelen. Ooit was die doodskist een fysiek ding waar Hellen angst voor voelde, maar gaandeweg is ze de doodskist als onderdeel van het leven – en haar foto’s – gaan omarmen.
Huis Marseille

Leiden – Japanmuseum SieboldHuis- Charlotte Dumas – Het paard in de kalebas
tot 25 november 2018

De tentoonstelling ‘Het paard in de kalebas’ is samengesteld door en met nieuw werk van Charlotte Dumas. Het 12-jarige Japanse meisje Yuzu en haar paard Urara vormen samen met vijf objecten de rode draad in de tentoonstelling. Het paard behoort tot een van de met uitsterven bedreigde Japanse paardenrassen, die Dumas gefotografeerd heeft. Door de ogen van het meisje kijken wij naar het paard, haar omgeving en de elementen die de natuur soms teisteren en dan weer koesteren.
Japanmuseum SieboldHuis

Amsterdam – Foam – Paul Mpagi Sepuya – Double Enclosure
tot 18 november 2018

Sepuya gaat in zijn tentoonstelling Double Enclosure de dialoog aan met zichzelf als kunstenaar, zijn onderwerpen en de toeschouwer. Hij becommentarieert het medium van fotografie als constructie van verlangen: het verlangen om dingen vast te leggen, te kijken, aan te raken en te bewaren. Door een combinatie van gedrapeerde stof, zorgvuldige inkadering en gelaagdheid van afbeeldingen van bestaand werk, ziet de kijker armen, dijen, torso’s en handen, maar zelden het hele lichaam van het onderwerp. De toeschouwer wordt hiermee visueel uitgedaagd om de constructie van het beeld te ontrafelen.
Foam

Den Haag– Fotomuseum Den Haag – Lauren Greenfield – Generation Wealth
t/m 03 februari 2019

De Amerikaanse fotograaf en filmmaker Lauren Greenfield houdt zich al 25 jaar bezig met het thema ‘rijkdom’ en portretteert zowel de één procent rich and famous als mensen die er alles aan doen om dit uit te stralen. Fotomuseum Den Haag toont in samenwerking met Annenberg Space for Photography in Los Angeles Generation Wealth, het eerste grote overzicht van Greenfields werk. De tentoonstelling omvat naast meer dan 200 fotowerken ook diverse korte films. Generation Wealth is een indrukwekkend verslag van het brandende verlangen om rijk te zijn, tegen elke prijs.
Fotomuseum Den Haag

Groningen – Noorderlicht – Ton Broekhuis – Terzijde
17 november 2018 t/m 06 januari 2019

Ton Broekhuis fotografeert schoonheid, bloei en sterfte in zijn directe woonomgeving in de Friese Stellingwerven. Met zijn hond als trouwe wandelgezel beweegt hij door het landschap en kruipt diep in de eigen tuin. Van sprietjes gras tot bossen tot vogellijkjes, telkens weer is er de verrassende rijkdom van een schijnbaar onooglijke natuur. In zijn werk wisselen intimiteit en abstractie elkaar af, in grootse reizen door een wereld op loopafstand. 
Noorderlicht

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4 
9725 BG Groningen
Route