Exposities

Maastricht – Fotomuseum aan het Vrijthof – Rutger Geerling – This is my Church
t/m 29 augustus 2021
De tentoonstelling ‘This is my Church’ van de Nederlandse dancefotograaf Rutger Geerling markeert het 25-jarig jubileum van de fotograaf. Het museum toont een selectie imposante foto’s van internationale dancefestivals en events in stadions en grote clubs. Daarbij spelen Nederlandse DJ-helden als Afrojack, Armin van Buuren, Don Diablo, Hardwell, Nicky Romero en Tiësto een prominente rol.
Museum aan het Vrijthof
Breda – Stedelijk Museum Breda – Sacha! – 50 jaar modefotografie
tot 5 december 2021

De tentoonstelling Sacha! – 50 jaar modefotografie in Stedelijk Museum Breda vertelt het verhaal van een bescheiden Rotterdams meisje dat doordringt tot de top van de modefotografie. Haar foto’s weerspiegelen de culturele en maatschappelijke veranderingen die plaatsvinden gedurende haar 50-jarige werkzame leven. Al tijdens haar Parijse stage in 1964 bij modetijdschrift Elle springt het talent van Sacha van Dorssen in het oog. 
Stedelijk Museum Breda

 
Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – Eregalerij van de Nederlandse fotografie
 

Vanaf juni 2021 is de permanente tentoonstelling Eregalerij van de Nederlandse fotografie te zien! Voor het eerst in de geschiedenis is er een Eregalerij samengesteld voor fotografie als hedendaags en actueel medium. Deze wereldwijde primeur is voor Nederland en te zien in het Nederlands Fotomuseum.
Nederlands Fotomuseum

Amsterdam – Huis Marseille – Infinite Identities. Photography in the Age of Sharing
tot 29 augustus 2021

In Infinite Identities. Photography in the Age of Sharing is werk van acht kunstenaars en fotografen te zien die Instagram gebruiken om bepaalde aspecten van hun kunst te ontwikkelen en over hun kunstpraktijk te communiceren. De tentoonstelling laat zien hoe deze app een extra laag toevoegt aan de kunstwereld door virtueel de plek in te nemen van een atelier, museum of galerie.
Huis Marseille

 
Amsterdam – Foam – Now You See Me Moria
 tot 25 augustus 2021

Deze zomer presenteert Foam samen met het Nederlands Fotomuseum en Stedelijk Museum Amsterdam de tentoonstelling Now You See Me Moria. Pijn, woede en persoonlijke verhalen staan centraal in dit bijzondere project over het dagelijks leven in Moria. Dit vluchtelingenkamp, gelegen in Griekenland, is het grootste van Europa. Een groep mensen uit Moria deelt hun foto’s en verhalen via Instagram @now_you_se_me_moria
Foam

Den Haag– Fotomuseum Den Haag – Jeroen Toirkens & Jelle Brandt Corstius – BOREALIS – LIFE IN THE WOOD
tot 03 oktober 2021

Het belang van de bossen op onze planeet was nooit eerder zo duidelijk als nu. Het zijn de bomen die de enorme uitstoot van CO2 uit onze atmosfeer filteren en daarmee een belangrijke bijdrage leveren in de strijd tegen de klimaatverandering. Fotograaf Jeroen Toirkens en journalist en televisiemaker Jelle Brandt Corstius hebben voor hun project Borealis de afgelopen vier jaar de bossen van de zogenaamde boreale zone bezocht, op zoek naar de verhalen van deze bossen en de mensen die ze bewonen.
Fotomuseum Den Haag

Amsterdam – Het Scheepvaartmuseum – Isabelle Boon – I love Banda 
t/m 07 november 2021

De Banda-eilanden zijn onlosmakelijk verbonden met de maritieme geschiedenis van Nederland. Vanuit de vraag hoe het bewogen verleden doorwerkt naar het heden en de toekomst, fotografeerde Isabelle Boon de jongeren van de eilanden. De tentoonstelling I love Banda is een beeldverslag over identiteit en het universele van jong zijn tegen de achtergrond van een gedeeld verleden.
Het Scheepvaartmuseum

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route