Exposities

Maastricht – Fotomuseum aan het Vrijthof – Rutger Geerling – This is my Church
tot 28 februari 2021
De tentoonstelling ‘This is my Church’ van de Nederlandse dancefotograaf Rutger Geerling markeert het 25-jarig jubileum van de fotograaf. Het museum toont een selectie imposante foto’s van internationale dancefestivals en events in stadions en grote clubs. Daarbij spelen Nederlandse DJ-helden als Afrojack, Armin van Buuren, Don Diablo, Hardwell, Nicky Romero en Tiësto een prominente rol.
Museum aan het Vrijthof
Breda – diverse locaties – Breda Photo
t/m 29 november 2020

BredaPhoto vindt iedere twee jaar in het najaar plaats in Breda. Tijdens deze zeven weken durende fototentoonstelling tonen nationale en internationale topfotografen – samen met nieuw talent – hun werk op aansprekende binnen- en buitenlocaties in Breda. In 2020 vindt de negende editie van het BredaPhoto plaats van 09 september tot 25 oktober.
Voor meer info, zie: https://www.bredaphoto.nl/bredaphoto/

 
Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – Sofie Knijff – Translations
tot 06 december 2020

Ruim tien jaar reisde fotograaf Sofie Knijff over de wereld en portretteerde kinderen op een bijzondere manier. Ze vroeg de kinderen wat hun dromen waren voor de toekomst en gaf hun de vrijheid zelf dit droompersonage vorm te geven. Dit resulteerde in een rijke serie portretten van kinderen die hun toekomstige zelf zien als bijvoorbeeld jager, stewardess, dokter of journalist. Een ruime selectie van deze portretten is te zien in het Nederlands Fotomuseum als projectie op de ramen, waardoor na zonsondergang de droomwereld van de kinderen tot leven komt. 
Nederlands Fotomuseum

Rotterdam – Kunsthal – For Your Eyes Only
tot 07 februari 2021

Voor het eerst is de collectie blootfotografie van journalist en fotoverzamelaar Wim de Jong voor iedereen te zien. Kunsthal Rotterdam presenteert ‘For Your Eyes Only’, samengesteld uit deze opmerkelijke verzameling amateurkiekjes. Vrouwen poserend tussen kamerplanten, naast de kerstboom, voor de open haard. Bloot in de branding, op de ski’s en in de achtertuin. Ruim zeshonderd fantasievolle, prikkelende, humorvolle en vaak ook ontroerende beelden komen samen in de Kunsthal. De tentoonstelling is een ode aan alle hobbyfotografen en hun geliefden.
Kunsthal

 
Amsterdam – Huis Marseille – Jean-Luc Mylayne – De herfst van het paradijs
 tot 22 november 2020

Jean-Luc Mylayne | De herfst van het paradijs is de eerste solotentoonstelling van deze Franse kunstenaar in Nederland. Al meer dan veertig jaar is het werk van Jean-Luc Mylayne (1946) toegespitst op ontmoetingen met vogels in hun natuurlijke omgeving en legt hij hun vluchtige aanwezigheid vast met zijn camera. Daarbij is het dier niet alleen protagonist, maar ook een gelijkwaardige conceptuele partner. De tentoonstelling omvat een selectie van ruim veertig werken die tussen 1979 en 2008 zijn gemaakt.
Huis Marseille

Sneek- Fries Scheepvaart Museum – Jenny Boot – Boot is back
tot 01 november 2020

Voor het eerst exposeert de kunstfotografe Jenny Boot haar werk solo in een museum. En waar kan dat beter als in haar geboortestad Sneek? In het Fries Scheepvaart Museum zijn 15 bijzondere foto’s te zien, de meeste geïnspireerd op de schilderijen van de oude meesters uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Zo maakte ze bijvoorbeeld Last potato supper, een eigentijdse versie van De aardappeleters van Vincent van Gogh.
Fries Scheepvaart Museum

Amsterdam – Foam – Remsen Wolff – Amsterdamse meiden
tot 06 december 2020

De tentoonstelling Amsterdamse meiden bestaat uit ruim 50 vintage portretten en contactvellen uit het analoge archief van de Amerikaanse fotograaf Remsen Wolff (1940-1998). Tussen 1990 en 1992 spendeerde Wolff enkele maanden per jaar in het American Hotel in Amsterdam voor het project Special Girls – A Celebration, een reeks portretten van transgender personen in New York en Amsterdam.
Foam

Den Haag– Fotomuseum Den Haag – William Wegman – Being Human
tot 03 januari 2021

Veel kunstenaars hebben een muze. Voor de Amerikaan William Wegman vervullen de Weimarse staande honden die bij hem thuis leven deze rol. De inspiratie begint in 1970 wanneer de Weimaraner met de naam Man Ray, genoemd naar Wegmans favoriete kunstenaar, uit zichzelf voor Wegmans camera gaat zitten. In plaats van zijn trouwe metgezel naar zijn mand te sturen, besluit Wegman gebruik te maken van het moment.
Fotomuseum Den Haag

Amsterdam – Het Scheepvaartmuseum – Stephan Vanfleteren – Engelen van de Zee
t/m 05 april 2021

Stephan Vanfleteren portretteerde kinderen uit complexe gezinssituaties in hun traditionele matrozenpak: de ‘engelen van de zee’. Op internaat IBIS vinden zij een veilige thuishaven; het biedt hen een onderkomen, zorg en, bovenal, een toekomst. Voor het eerst wordt de gehele portretreeks samen met historisch foto- en filmmateriaal van IBIS in Nederland getoond.
Het Scheepvaartmuseum

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen
Route