Exposities

Hilversum – Museum Hilversum – Happy Holidays
t/m 10 september 2023

Happy Holidays. Dat is de rode draad in het werk van 8 internationale fotografen en kunstenaars. De fotografen Enda Bowe, Garrod Kirkwood, Natacha de Mahieu, Martin Parr, Thomas Struth, Sander van Wettum en kunstenaars Helen Dowling en Samson Kambalu nemen je mee op reis naar bekende en minder bekende toeristische plekken op aarde. Een sprankelende tentoonstelling als vakantiebestemming!
Museum Hilversum

 

Den Haag – Fotomuseum Den Haag – School – Verliefd, verveeld, verslapen
tot 06 augustus 2023

De tentoonstelling School – Verliefd, verveeld, verslapen is naast een fotografische reis door 150 jaar onderwijs bovenal een ’trip down memory lane’ naar ieders eigen schooltijd. Om een scherper beeld te krijgen van wat deze periode zo onvergetelijk maakt, brengt deze tentoonstelling 150 jaar fotografie over school bijeen. Ondanks de kritische geluiden over de staat van het onderwijs, zien we in de foto’s vooral een wereld waar vooruitgang, emancipatie en veiligheid de boventoon voeren.
Fotomuseum Den Haag

 
Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – Eregalerij van de Nederlandse fotografie
 

Vanaf juni 2021 is de permanente tentoonstelling Eregalerij van de Nederlandse fotografie te zien! Voor het eerst in de geschiedenis is er een Eregalerij samengesteld voor fotografie als hedendaags en actueel medium. Deze wereldwijde primeur is voor Nederland en te zien in het Nederlands Fotomuseum.
Nederlands Fotomuseum

Amsterdam – Huis Marseille – Variétés. Fotografie en avant-garde
tot 22 otober 2023

In de zomer van 2023 presenteert Huis Marseille een bijzondere collectie avant-gardistische en surrealistische foto’s uit de jaren twintig van de vorige eeuw. De collectie dankt haar ontstaan aan het Belgische kunsttijdschrift Variétés. Variétés was een belangrijk internationaal podium voor een jonge generatie fotografen en hun nieuwe, avontuurlijke beeldtaal. Het  tijdschrift publiceerde vele indrukwekkende foto’s, fotogrammen en fotomontages van toonaangevende fotografen als Man Ray, Germaine Krull, Berenice Abbott, László Moholy-Nagy, Florence Henri en Eli Lotar.
Huis Marseille

 
Amsterdam – Foam – Ara Güler – A Play of Light and Shadow
 t/m 09 november 2023

Ara Güler is een gerenommeerd fotojournalist die de essentie van Turkije en de wereld daarbuiten heeft vastgelegd. De tentoonstelling A Play of Light and Shadow toont zowel iconische als onbekende delen van Güler’s oeuvre. Zijn werk getuigt van de rijke geschiedenis van Turkije en biedt een blik op de steeds veranderende Turkse identiteit.
Foam

Maastricht – Fotomuseum aan het Vrijthof – Terry O’Neill – FAMOUS
t/m 10 september 2023

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert een overzichtstentoonstelling van de Britse celebrity fotograaf Terry O’Neill. De expositie FAMOUS toont meer dan 125 portretten van internationale muzieklegendes, filmsterren en mode-iconen uit met name de jaren ’60 en ’70. Naast exclusieve colourised editions ligt de focus op klassieke zwart-wit portretten. Terry O’Neill is wereldwijd een van de meest iconische en invloedrijke fotografen van de afgelopen 60 jaar. Ook leden van de Britse koninklijke familie en prominente politici stonden voor zijn camera. Met zijn ongedwongen, intieme foto’s liet hij de menselijke kant van celebrities zien.
Fotomuseum aan het Vrijthof

Heerenveen  – Museum Belvédère – REGENERATE: Noorderlicht Internationaal Foto Festival
tot 24 september 2023

Noorderlicht Internationaal Foto Festival 2023 start in Museum Belvédère. Met REGENERATE als thema, brengen het Noorderlicht Foto Festival en Museum Belvédère werken samen van fotografen en andere lens based beeldmakers, die zich bezig houden met actuele ontwikkelingen en veranderingen in de samenleving. Deze beeldmakers delen hun verlangen naar een nieuwe wereld en onderzoeken de stappen die daartoe gezet moeten worden. Onder de overkoepelende titel REGENERATE zijn op verschillende locaties in Friesland en Groningen tot en met 06 januari 2024 verschillende tentoonstellingen te zien.
Museum Belvédère

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route