Exposities

Hilversum – Museum Hilversum – Hendrik & Paula Kerstens – Self-Reflective
t/m 25 juni 2023

De tentoonstelling Self-Reflective brengt voor het eerst in tien jaar de kenmerkende indringende portretten van de internationaal erkende fotograaf Hendrik Kerstens weer samen. Naast verrassende topstukken is ook niet eerder getoond nieuw werk te zien, zoals een driedimensionaal werk.
Museum Hilversum

 

Den Haag – Fotomuseum Den Haag – School – Verliefd, verveeld, verslapen
tot 06 augustus 2023

De tentoonstelling School – Verliefd, verveeld, verslapen is naast een fotografische reis door 150 jaar onderwijs bovenal een ’trip down memory lane’ naar ieders eigen schooltijd. Om een scherper beeld te krijgen van wat deze periode zo onvergetelijk maakt, brengt deze tentoonstelling 150 jaar fotografie over school bijeen. Ondanks de kritische geluiden over de staat van het onderwijs, zien we in de foto’s vooral een wereld waar vooruitgang, emancipatie en veiligheid de boventoon voeren.
Fotomuseum Den Haag

 
Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – Eregalerij van de Nederlandse fotografie

Vanaf juni 2021 is de permanente tentoonstelling Eregalerij van de Nederlandse fotografie te zien! Voor het eerst in de geschiedenis is er een Eregalerij samengesteld voor fotografie als hedendaags en actueel medium. Deze wereldwijde primeur is voor Nederland en te zien in het Nederlands Fotomuseum.
Nederlands Fotomuseum

Amsterdam – Huis Marseille – Pérez Siquier – Kleuren en contrasten van Spanje
tot 18 juni 2023

In het werk van Carlos Pérez Siquier staan spontaniteit, belangstelling voor de menselijke conditie, ironie en een besef van de kracht van de fotografische blik centraal. In zijn oeuvre deelt hij zijn verbazing over het alledaagse met de kijker. De tentoonstelling biedt een overzicht van zijn belangrijkste series, gemaakt tussen 1957 en 2018: van zijn vroegste werk in zwart-wit, gekenmerkt door een scherpe sociale kritiek, tot zijn latere series in kleur, die het Spanje tonen van de naoorlogse jaren van het Franco-regime, een tijd waarin een ogenschijnlijk vrije en ‘moderne’ consumptiemaatschappij begint te ontstaan.
Huis Marseille

 
Amsterdam – Foam – Ernest Cole – House of Bondage
 t/m 14 juni 2023

Foam presenteert met trots een grootschalig overzicht van het werk van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Ernest Cole. De fotograaf werd geroemd om zijn onvermoeibare verslaglegging van het leven van Zwarte Zuid-Afrikanen onder apartheid: een regime van geïnstitutionaliseerde rassenscheiding dat van 1948 tot de vroege jaren 90 van kracht was. De tentoonstelling bevat werk uit zijn archief, dat lange tijd als verloren werd beschouwd.
Foam

Maastricht – Fotomuseum aan het Vrijthof – Terry O’Neill – FAMOUS
t/m 10 september 2023

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert een overzichtstentoonstelling van de Britse celebrity fotograaf Terry O’Neill. De expositie FAMOUS toont meer dan 125 portretten van internationale muzieklegendes, filmsterren en mode-iconen uit met name de jaren ’60 en ’70. Naast exclusieve colourised editions ligt de focus op klassieke zwart-wit portretten. Terry O’Neill is wereldwijd een van de meest iconische en invloedrijke fotografen van de afgelopen 60 jaar. Ook leden van de Britse koninklijke familie en prominente politici stonden voor zijn camera. Met zijn ongedwongen, intieme foto’s liet hij de menselijke kant van celebrities zien.
Fotomuseum aan het Vrijthof

Rotterdam  – Nederlands Fotomuseum – Sanja Marušić – Out of This World
t/m 18 juni 2023

Met haar felgekleurde landschapsportretten trekt de Nederlands-Kroatische kunstenaar Sanja Marušić (1991) ieders aandacht. Het zijn verbeeldingen van intieme thema’s uit het leven van een jonge vrouw. De tentoonstelling toont niet alleen Marušić’ foto’s, maar ook video’s, schetsen, kostuums en props die ze gebruikte om de beelden te maken. Een bezoek aan Out of This World is een reis door decors en soundscapes die alle zintuigen prikkelt.
Nederlands Fotomuseum

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route