Exposities

Hilversum – Museum Hilversum – Scherp stellen op het einde
t/m 19 juni 2022

Zes (inter)nationale fotografen laten in ‘Scherpstellen op het einde’ zien dat doodgaan bij het leven hoort. Het toont verhalen over de schoonheid van de vergankelijkheid, behoefte aan controle over het einde, afscheid nemen, herdenken en de gevolgen voor de achterblijvers.
Museum Hilversum

 

Den Haag – Fotomuseum Den Haag – Jeroen Hofman – Eiland
tot 19 juni 2022

Fotograaf Jeroen Hofman werkt altijd vanaf een kraan op ongeveer 20 meter hoogte. Hofman heeft deze werkwijze ontwikkeld om zijn fascinatie voor gelaagdheid in landschappen in beeld te kunnen brengen. De afgelopen jaren reisde Hofman meerdere keren naar de Waddeneilanden en stelde in weer en wind zijn kraan op. Fotomuseum Den Haag toont in Eiland voor het eerst Hofmans nieuwe werk over dit bijzondere stukje Nederland.
Fotomuseum Den Haag

 
Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – Eregalerij van de Nederlandse fotografie
 

Vanaf juni 2021 is de permanente tentoonstelling Eregalerij van de Nederlandse fotografie te zien! Voor het eerst in de geschiedenis is er een Eregalerij samengesteld voor fotografie als hedendaags en actueel medium. Deze wereldwijde primeur is voor Nederland en te zien in het Nederlands Fotomuseum.
Nederlands Fotomuseum

Amsterdam – Huis Marseille – The beauty of the world so heavy – Dana Lixenberg, Sabelo Mlangeni, Lindokuhle Sobekwa & Dirk Kome
tot 04 september 2022

In de zomer van 2022 laten vier fotografen in Huis Marseille zien hoe hard of juist hoe mooi het aardse bestaan kan zijn. Hun uiteenlopende fotografische documenten vormen daarvan een overtuigend bewijs.
Huis Marseille

 
Amsterdam – Foam – Bill Brandt – The Beautiful and the Sinister
 t/m 18 mei 2022

Foam presenteert The Beautiful and the Sinister, een tentoonstelling van een van de meest geprezen Britse fotografen, Bill Brandt (1904-1983). De tentoonstelling toont de relatie tussen het werk van de fotograaf en de kunst van de Europese avant-garde, in het bijzonder het surrealisme. Brandt had een blijvende fascinatie voor het vreemde. Dit kenmerkt zijn werk. 
Foam

Maastricht – Fotomuseum aan het Vrijthof – Søren Solkær – SURFACE
t/m 25 september 2022

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert een tentoonstelling van de Deense fotograaf Søren Solkær. Het museum toont met SURFACE meer dan zestig portretten van internationale street artists bij hun kleurrijke kunstwerken in de openbare ruimte; van graffitipioniers en opkomend talent tot de meest invloedrijke kunstenaars in de street art scene.
Fotomuseum aan het Vrijthof

Groningen – Noorderlicht – Robin Alysha Clemens – Performing Adulthood
tot 15 mei 2022

Robin Alysha Clemens is de vierde fotograaf die een opdracht kreeg in de reeks ‘Imagining Science’. Zij nam de leefwereld en het zelfbeeld van Generatie Z in videoportretten onder de loep, jongvolwassenen die nu de studerende leeftijd hebben. De opdrachtenreeks is een samenwerking met de Rijksuniverstiteit Groningen, waarbij telkens andere onderzoeksterreinen autonoom worden verbeeld.
Noorderlicht

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route