Exposities

Maastricht – Museum aan het Vrijthof – Jan Stel – Manmade / No Human
t/m 15 september 2019

De overzichtstentoonstelling  ‘Manmade / no human’ van kunstfotograaf Jan Stel omvat 75 fotowerken van verlaten gebouwen met een karakteristieke architectuur; locaties die ooit bruisten van leven en bedrijvigheid. De fotograaf toont op imposante wijze de schoonheid van verval. Jan Stel exploreert en fotografeert desolate plekken van onze tijd. Een vergeten wereld waaruit de menselijke aanwezigheid is verdwenen. In de afgelopen twintig jaar heeft hij in binnen- en buitenland talrijke locaties gefotografeerd.
Museum aan het Vrijthof

Rotterdam – Nederlands Fotomuseum –  Lust for Life – Ed van der Elsken
tot 06 oktober  2019

Het Nederlands Fotomuseum heeft het kleurenwerk van fotograaf Ed van der Elsken van de ondergang gered en viert dit deze zomer met Lust for Life: de eerste overzichtstentoonstelling van zijn kleurenwerk. Met de grootste iconen en nog nooit eerder getoond werk. Rond universele thema’s als liefde, leven en dood brengt Ed met zijn kleurenfotografie een ode aan de mens en het leven.
Nederlands Fotomuseum

 
Amsterdam – Huis Marseille – Deana Lawson 
 tot 01 september 2019

De Amerikaanse fotograaf Deana Lawson  wordt geroemd als een van de meest fascinerende fotografen van haar generatie. In haar werk vervaagt Lawson de grens tussen feit en mythe. In de afgelopen vijftien jaar ontwikkelde zij een beeldtaal die kan worden gekenschetst als intieme ‘environmental portraits’. Haar onderwerpen zijn gepositioneerd in een omgeving die gevuld is met details van grote iconografische waarde die bijdragen aan het narratief van de foto, waarmee de vermeende identiteit van de hoofdpersonen wordt opgeroepen. De tentoonstelling in Huis Marseille is de eerste grote solotentoonstelling van het werk van Deana Lawson in Europa.
Huis Marseille

Groningen – Noorderlicht – Philippe Dudouit – The Dynamics of Dust
tot 25 augustus 2019

In THE DYNAMICS OF DUST documenteert Philippe Dudouit de nieuwe relaties die de verschillende inheemse en van oudsher nomadische bewoners van de Sahel-Sahara regio gevormd hebben met een gebied dat ze niet langer vrijelijk – of veilig – kunnen doorkruisen. De regio, een voormalig toeristenparadijs, is nu officieel verboden terrein voor buitenlanders vanwege een aantrekkende ontvoeringsindustrie. Dit heeft de toch al nijpende economische situatie nog erger gemaakt: doordat grote delen van de bevolking een inkomen verloren dat essentieel was voor hun levensonderhoud.
Noorderlicht

Amsterdam – Foam – Alex Prager – Silver Lake Drive
tot 04 september 2019

In 2012 won de Amerikaanse kunstenaar Alex Prager de Foam Paul Huf Award voor haar serie Compulsion. Na 7 jaar is Prager terug in Foam met een omvangrijke tentoonstelling getiteld Silver Lake Drive. Pragers werk is geïnspireerd op films, straatfotografie, popcultuur, haar persoonlijke ervaringen en haar omgeving. Ze gebruikt stijlelementen die we kennen uit vroege filmische genres als film noir, thriller, melodrama en crime fiction. Vrouwen spelen veelal de hoofdrol in haar werk. De vlekkeloze perfectie van hun gestileerde schoonheid is even verleidelijk als beangstigend. De films en foto’s waarin zij figureren bezitten dikwijls een duistere ondertoon – variërend van sluimerende angst tot sporen van geweld en rampspoed.
Foam

Den Haag– Fotomuseum Den Haag – Marwan Bassiouni – New Dutch Views
tot 01 september 2019

Voor zijn fotoserie New Dutch Views trok fotograaf Marwan Bassiouni door polders, langs industrieterreinen, naar dorpjes, binnensteden en buitenwijken om het Nederlandse landschap te fotograferen vanuit de ramen van moskeeën. Vloerkleden gedecoreerd met oosterse en islamitische motieven, muren met daarop kleurrijke bloempatronen, maar ook radiatoren, luxaflex en systeemplafonds flankeren het Nederlandse uitzicht.
Fotomuseum Den Haag

Tilburg – De Pont – John Riddy Photographs
tot 01 september 2019

De foto’s van John Riddy onderscheiden zich door een combinatie van poëtische verfijning en formele precisie, die al zichtbaar is sinds zijn vroegste foto’s in Londen eind jaren tachtig. Riddy werkt consequent in series en heeft studies gemaakt van zowel stedelijke architectuur als plattelandsgebieden in zeer uiteenlopende landen als Japan, Italië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.
Museum de Pont

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4 
9725 BG Groningen
Route