Exposities

 

Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – Bruce Davidson – American Photographer
tot 7 januari 2018

Het Nederlands Fotomuseum presenteert dit najaar een groots retrospectief van het werk van de Amerikaanse fotograaf Bruce Davidson. Sinds de jaren vijftig legt Davidson zich toe op het fotograferen van mensen voor wie de ‘American Dream’ onbereikbaar lijkt en die zich staande proberen te houden in de samenleving.
Nederlands Fotomuseum

Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – Wout Berger – Giflandschap Revisited
t/m 7 januari 2018

De tentoonstelling Giflandschap Revisited van Wout Berger is een vervolg op de in 1992 gepubliceerde fotoserie Giflandschap over verontreinigde bodems in Nederland. Met deze foto’s toonde Berger toentertijd hoe bedrieglijk de werkelijkheid kan zijn: plekken die zwaar vergiftigd zijn, zien er vaak idyllisch mooi uit. Vijfentwintig jaar later treedt Berger in zijn eigen voetsporen en bezoekt hij de destijds gefotografeerde locaties nog eens, om ze vanuit ongeveer hetzelfde standpunt opnieuw in beeld te brengen. In de tentoonstelling wordt werk uit beide series getoond.
Nederlands Fotomuseum

Amsterdam – Huis Marseille – Jamie Hawkesworth – Landscape with Tree
tot 3 december 2017

De tentoonstelling Landscape with Tree voert als een reis door het leven, het werk en de geest van een jonge fotograaf wiens bijzondere sensibiliteit zich gaandeweg steeds sterker ontwikkelt. Aan het begin van Hawkesworths oeuvre staat het project Preston Bus Station uit 2013, dat in de kiem de aspecten bevat die verder tot bloei zullen komen in reisreportages gemaakt in Congo (2016) en Colombia (2017), en culmineren in Hawkesworths recente serie naaktportretten van ronde dames voor Print Magazine (2017).
Huis Marseille

Den Haag – Fotomuseum Den Haag – Hans Eijkelboom – Identiteiten 1970-2017
t/m 7 januari 2018

 

Dit najaar toont het Fotomuseum Den Haag een groot retrospectief van Hans Eijkelboom. Het oeuvre van deze kunstenaar en fotograaf, dat ruim 40 jaar beslaat, kenmerkt zich door een voortdurend onderzoek naar de constructie en interpretatie van identiteit. Tot zijn bekendste werken behoren zijn fotoseries van mensen in winkelstraten van wereldsteden. De tentoonstelling Identiteiten 1970 – 2017  toont zowel Eijkelbooms vroege werk uit de jaren 70 als zijn meest hedendaagse straatfotografie, waaronder een nieuwe serie van winkelend publiek in de binnenstad van Den Haag.
Fotomuseum Den Haag

 

Amsterdam – Foam – André Kertész – Mirroring Life
tot 10 januari 2018

 

André Kertész staat vandaag de dag bekend om zijn buitengewone bijdrage aan de beeldtaal van fotografie in de 20ste eeuw. Het retrospectief, met voornamelijk zwart-wit fotoafdrukken als ook een selectie kleurenfoto’s en historische documenten, geeft inzicht in zijn uitzonderlijke en creatieve vermogen om aan de hand van ongebruikelijke composities een (nieuwe)werkelijkheid te creëren.
Foam

Groningen – Synagoge Groningen – World Press Photo
t/m 10 december 2017

 

World Press Photo 17 is een intrigerende fototentoonstelling met de beste actuele persfoto’s uit de hele wereld. De tentoonstelling bestaat onder andere uit portretten, documentaireseries en nieuwsbeelden.
Synagoge Groningen

 

Uden – Museum voor Religieuze Kunst – Ramon Mangold – Katholiek Brabant
t/m 7 januari 2018

 

Tot en met 7 januari 2018 is in het museum een overzichtstentoonstelling van ‘Katholiek Brabant’ en staat het museum in het teken van de kleurrijke fotografie die Ramon Mangold maakte van het Katholieke leven in Brabant in de afgelopen tien jaar. De diversiteit van de katholieke cultuur springt naar voren in de beelden van zowel jongeren als ouderen, van de rijkdom aan liturgie, volksdevotie, processies en natuurlijk Maria.
Museum voor Religieuze Kunst

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Dr. Jan Ingenhouszplein 2
4814EH Breda
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4 
9725 BG Groningen
Route