Exposities

Hilversum – Museum Hilversum – Light Spaces: Tamar Frank & Popel Coumou
t/m 26 november 2023

De nieuwe site-specifieke lichtinstallatie van Tamar Frank gaat een dialoog aan met de architecturale ruimte van het museum, terwijl het werk van Popel Coumou het twee dimensionale vlak weet om te toveren tot een ruimtelijke ervaring. ‘De kunstenaars delen de fascinatie voor de veranderende kleuren van de lucht en de zoektocht naar de ruimtelijke beleving’. ‘Niet alleen een uitdaging voor je ogen, maar ook voor je gevoel voor ruimte.’
Museum Hilversum

 

Den Haag – Fotomuseum Den Haag – Vrouwen aan het front – Fotografie van Lee Miller tot Anja Niedringhaus​
tot 26 november 2023

De tentoonstelling Vrouwen aan het front – Fotografie van Lee Miller tot Anja Niedringhaus rekent af met het beeld dat oorlogsfotografie een mannenzaak is. Het werk van acht vrouwelijke fotografen wordt uitgelicht. Vrouwen die zich moedig staande hielden in gevaarlijke en door mannen gedomineerde situaties aan het front, vanaf de Spaanse Burgeroorlog (1936 -1939) tot aan het strijdtoneel in Afghanistan in 2014.
Fotomuseum Den Haag

 
Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – Eregalerij van de Nederlandse fotografie
 

Vanaf juni 2021 is de permanente tentoonstelling Eregalerij van de Nederlandse fotografie te zien! Voor het eerst in de geschiedenis is er een Eregalerij samengesteld voor fotografie als hedendaags en actueel medium. Deze wereldwijde primeur is voor Nederland en te zien in het Nederlands Fotomuseum.
Nederlands Fotomuseum

Amsterdam – Huis Marseille – Variétés. Fotografie en avant-garde
tot 22 otober 2023

In de zomer van 2023 presenteert Huis Marseille een bijzondere collectie avant-gardistische en surrealistische foto’s uit de jaren twintig van de vorige eeuw. De collectie dankt haar ontstaan aan het Belgische kunsttijdschrift Variétés. Variétés was een belangrijk internationaal podium voor een jonge generatie fotografen en hun nieuwe, avontuurlijke beeldtaal. Het  tijdschrift publiceerde vele indrukwekkende foto’s, fotogrammen en fotomontages van toonaangevende fotografen als Man Ray, Germaine Krull, Berenice Abbott, László Moholy-Nagy, Florence Henri en Eli Lotar.
Huis Marseille

 
Amsterdam – Foam – Ara Güler – A Play of Light and Shadow
 t/m 09 november 2023

Ara Güler is een gerenommeerd fotojournalist die de essentie van Turkije en de wereld daarbuiten heeft vastgelegd. De tentoonstelling A Play of Light and Shadow toont zowel iconische als onbekende delen van Güler’s oeuvre. Zijn werk getuigt van de rijke geschiedenis van Turkije en biedt een blik op de steeds veranderende Turkse identiteit.
Foam

Maastricht – Fotomuseum aan het Vrijthof – Humberto Tan – Morgen gaat het beter
t/m 17 maart 2024

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert een tentoonstelling van fotograaf en mediapersoonlijkheid Humberto Tan. Met ‘Morgen gaat het beter’ toont het museum een indrukwekkende selectie close-up portretten van 100-jarigen en foto’s van hun handen en interieur. De nostalgische zwart-wit fotografie gaat vergezeld van inspirerende, toelichtende interviews.​
Fotomuseum aan het Vrijthof

Rotterdam – Nederlands Fotomuseum ​ – Ad van Denderen – Onderweg
t/m 28 januari 2024

De overzichtstentoonstelling Ad van Denderen: Onderweg laat de ontwikkeling zien van documentaire fotograaf Ad van Denderen.  In de periode 1965-2019 kaartte hij onderwerpen als apartheid, migratie en het geopolitieke conflict tussen Israël en Palestina aan. Onderwerpen die nu nog steeds actueel zijn. In deze grootse overzichtstentoonstelling belicht het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam de hoogtepunten uit zijn carrière die bijna zes decennia omvat.
Nederlands Fotomuseum

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route