Exposities

Maastricht – Fotomuseum aan het Vrijthof – Alison Jackson – Truth is Dead
t/m 15 september 2024

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert t/m 15 september 2024 een spraakmakende tentoonstelling van de Britse fotograaf en filmmaker Alison Jackson. De expositie ‘Truth is Dead’ toont zestig humoristische portretten van internationale celebrities en twee video’s. Voor de enscenering van de gesimuleerde paparazzi shots en documentaire beelden zijn lookalikes en acteurs gezocht.
Fotomuseum aan het Vrijthof

 

Amsterdam – Het Scheepvaartmuseum – Redders op zee
tot 07 oktober 2024

Met de fotografietentoonstelling Redders op zee viert Het Scheepvaartmuseum 200 jaar Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De tentoonstelling zet vrijwilligers van de KNRM, de ‘Redders op zee’, in de schijnwerpers en laat zien wie deze mensen zijn. Redders op zee toont nieuwe foto’s van Nederlandse topfotografen Jeroen Hofman en Robin de Puy uit 2023. 
Het Scheepvaartmuseum

 
Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – Eregalerij van de Nederlandse fotografie
 

Vanaf juni 2021 is de permanente tentoonstelling Eregalerij van de Nederlandse fotografie te zien! Voor het eerst in de geschiedenis is er een Eregalerij samengesteld voor fotografie als hedendaags en actueel medium. Deze wereldwijde primeur is voor Nederland en te zien in het Nederlands Fotomuseum.
Nederlands Fotomuseum

Amsterdam – Huis Marseille – Awoiska van der Molen – The Humanness of Our Lonely Selves
tot 13 oktober 2024

Awoiska van der Molen is bekend geworden met haar psychologische landschapsfoto’s. Vlak na haar afstuderen in 2003 begon Awoiska van der Molen met het fotograferen van de stedelijke omgeving. Nu, ruim twintig jaar later, toont ze ons opnieuw ingetogen zwart-witfoto’s van de bebouwde omgeving met daarin sporen van menselijke aanwezigheid. Deze keer zoomt ze in op verlichte vensters in de donkerte van de avond.
Huis Marseille

 
Amsterdam – Foam – Janette Beckman – Rebels 
t/m 08 september 2024

De tentoonstelling Rebels is het eerste grootschalige retrospectief van iconisch punk- en hiphopfotograaf Janette Beckman. Gedurende de afgelopen 40 jaar heeft ze underground-bewegingen gedocumenteerd, van de opkomst van de punk- en hiphopscene tot bewegingen als Black Lives Matter. De tentoonstelling werpt licht op thema’s als sociale rechtvaardigheid, politiek activisme en jeugdcultuur.
Foam

Rotterdam – Wereldmuseum Rotterdam – A world in Common
t/m 25 augustus 2024

Een viering van hedendaagse Afrikaanse fotografie. Een tentoonstelling samengesteld door Tate Modern, Londen in samenwerking met Wereldmuseum Rotterdam. ​
Wereldmuseum Rotterdam

Rotterdam – Nederlands Fotomuseum ​ – Ad van Denderen – Onderweg
t/m 20 mei 2024

De overzichtstentoonstelling Ad van Denderen: Onderweg laat de ontwikkeling zien van documentaire fotograaf Ad van Denderen.  In de periode 1965-2019 kaartte hij onderwerpen als apartheid, migratie en het geopolitieke conflict tussen Israël en Palestina aan. Onderwerpen die nu nog steeds actueel zijn. In deze grootse overzichtstentoonstelling belicht het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam de hoogtepunten uit zijn carrière die bijna zes decennia omvat.
Nederlands Fotomuseum

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route