Exposities

Hilversum – Museum Hilversum – Traces – Ilona Langbroek en Paul Cupido
t/m 15 december 2022

Een duo tentoonstelling met fotografie en videokunst van Ilona Langbroek en Paul Cupido. Langbroek onderzoekt op een bijna poëtische wijze haar familiegeschiedenis in Nederlands-Indië , terwijl Paul Cupido in zijn werk zoekt naar het leven en de stilte om de totale berusting te vinden.
Museum Hilversum

 

Den Haag – Fotomuseum Den Haag – Ouders
tot 13 november 2022

Onder de titel Ouders brengt Fotomuseum Den Haag deze zomer werk bijeen van ruim dertig kunstenaars-fotografen die in de afgelopen decennia hun eigen vader en moeder op indrukwekkende manier hebben afgebeeld. De selectie laat zien dat de ouder-kind relatie universeel is en tegelijkertijd uitermate persoonlijk en intiem.​
Fotomuseum Den Haag

Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – Eregalerij van de Nederlandse fotografie

Vanaf juni 2021 is de permanente tentoonstelling Eregalerij van de Nederlandse fotografie te zien! Voor het eerst in de geschiedenis is er een Eregalerij samengesteld voor fotografie als hedendaags en actueel medium. Deze wereldwijde primeur is voor Nederland en te zien in het Nederlands Fotomuseum.
Nederlands Fotomuseum

Amsterdam – Huis Marseille – Natural sources – Jochen Lemper
tot 04 december 2022

Opgeleid als bioloog en libellenspecialist, beschikt Jochen Lempert over een uitgebreide kennis van de natuur. Zijn wetenschappelijke achtergrond ligt ten grondslag aan de manier waarop hij zijn observaties van de vele verschijningsvormen van flora en fauna vastlegt. Met een poëtische benadering van zijn onderwerpen nodigt Lempert de toeschouwer uit om op een andere, empathische manier te kijken naar wat de natuur ons biedt.
Huis Marseille

Amsterdam – Foam – Mous Lamrabat – Blessings from Mousganistan
 t/m 04 december 2022

Foam presenteert met trots Blessings from Mousganistan, een solotentoonstelling met werk van de autodidactische fotograaf Mous Lamrabat. Hoop en schoonheid staan centraal in het werk van Lamrabat. Zijn werk prikkelt en laat soms een confronterende samensmelting zien van de verschillende werelden waarin hij opgroeide.
Foam

Maastricht – Fotomuseum aan het Vrijthof – Søren Solkær – SURFACE
t/m 25 september 2022

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert een tentoonstelling van de Deense fotograaf Søren Solkær. Het museum toont met SURFACE meer dan zestig portretten van internationale street artists bij hun kleurrijke kunstwerken in de openbare ruimte; van graffitipioniers en opkomend talent tot de meest invloedrijke kunstenaars in de street art scene.
Fotomuseum aan het Vrijthof

Rotterdam  – Nederlands Fotomuseum – De Kunst waarvan ik het meest houd – Johan van der Keuken
t/m 05 februari 2023

Sinds enkele jaren beheert het Nederlands Fotomuseum de nalatenschap van Johan van der Keuken. Van der Keuken was een Nederlandse cineast, fotograaf en essayist die in binnen- en buitenland naam maakte met zijn foto’s, fotoboeken en films die zich nadrukkelijk bewegen tussen visuele poëzie en documentaire. T/m 5 februari 2023 organiseert het Nederlands Fotomuseum een grote tentoonstelling met het werk van Johan van der Keuken: De kunst waarvan ik het meest houd.
Nederlands Fotomuseum

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route