Theonie de Louw – geslaagd in 2017

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
In januari 2016 begon ik met de basisopleiding fotografie bij de School voor Fotografie in Breda. Fotografie heeft altijd mijn interesse gehad maar alleen kwam ik niet tot veel meer dan de “ automatische” stand.  Na een reorganisatie op mijn werk waardoor ik (tijdelijk ) geen baan meer had besloot ik de knop om te zetten en mijn passie te volgen. Dat was de beste stap die ik heb kunnen doen! Ik merkte dat ik ontzettend bevlogen werd , gegrepen door een soort virus en besloot om ook de vakopleiding te gaan doen. Het was alsof mijn ogen open gingen en zag alles om me heen in ( fotografische) beelden. Ik had nog geen idee waar de opleiding toe zou leiden maar wist in ieder geval dat ik iets was begonnen wat goed was.

Hoe is dat gegaan?
In het begin heb ik wel geworsteld om de techniek onder de knie te krijgen. Hier heb ik alles moeten leren, dat was niet altijd gemakkelijk maar op een gegeven moment had ik het door en was de basis gelegd. Vanaf dit punt werd het alleen maar leuker.  De huiswerkopdrachten waren echt niet gemakkelijk en daar heb ik heel wat tijd aan besteed. Maar hier leerde ik enorm van. Kritisch kijken en drempels over gaan. In de groep en van Saskia kreeg ik goede feedback en hier ging ik dan weer mee aan de slag.  Ik merkte dat ik steeds meer een eigen stijl ging ontwikkelen.  De groep was in het begin zeer divers, maar langzaam groeide dit naar elkaar toe en hadden we  veel steun aan elkaar.

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Supertrots! Dat ik dat bereikt had, daar kreeg ik wel een kick van, ik had gewoon mijn diploma in de hand en mocht mezelf fotograaf noemen. Maar ook een beetje eng wel, nu moest ik alles zelf doen.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Tijdens de opleiding werd ik al gegrepen door hondenfotografie en hier ben ik me nu steeds meer in aan het specialiseren. Ik kan er echt van genieten als ik dit goed kan vastleggen en ook het karakter van de hond tot uitdrukking komt. Ik probeer kritisch te blijven net zoals tijdens de opleiding. Je moet jezelf wel steeds blijven uitdagen en daarom volg ik ook nog regelmatig workshops en bekijk veel op internet.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
De meeste opdrachten haal ik uit mond op mond reclame. Heel actief op social media zijn zodat iedereen meteen weet waar je mee bezig bent. Dat is heel belangrijk. Als ze dan iemand zoeken weten ze meteen bij wie ze moeten zijn.

Wat zou je nog willen doen?
Ik zou me volledig willen specialiseren in de hondenfotografie en mijn kennis dan weer aan anderen willen overdragen. Opdrachten doen en workshops geven lijkt me ontzettend leuk.

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we je werk bekijken?
Je kunt mijn werk kijken op mijn website, op Facebook en op Instagram

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route