Ja’eli van Beveren – student in 2014

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik was al volop bezig met allerlei opdrachten, maar had hier nooit een opleiding voor gevolgd. Wilde ik mezelf serieus nemen als fotograaf en er in de toekomst ook echt volle bak voor kunnen blijven gaan, was het in mijn ogen belangrijk om een goede basis te hebben. De School voor Fotografie was voor mij de te volgen weg.

Hoe is dat gegaan?
Het was een pittige, maar fijne combinatie om al volop bezig te zijn met fotograferen enerzijds en de opdrachten voor school anderzijds. Op deze manier kon ik bepaalde dingen gelijk in de praktijk toepassen. Door de opdrachten die we moesten doen werd ik soms gedwongen om iets te doen wat buiten mijn comfortzone lag. Ik heb dit daar waar kon zelf ook bewust opgezocht om hier juist breder door te worden. Uiteindelijk is het vooral een kwestie van veel kilometers maken en de diverse opdrachten voor de opleiding hebben dan zeker aan bijgedragen.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Zoals gezegd was ik al volop bezig met fotograferen. Ik deed voorheen allerlei soorten opdrachten zoals gezinsfotoshoots, newbornshoots, bedrijfsreportages, zakelijke portretten, bruiloften en geboortereportages. Vorig seizoen werd het door het flink toenemen van het aantal bruiloften steeds lastiger om alles te blijven doen. Ik heb er daarom heel bewust voor gekozen om me te gaan specialiseren. In 2017 heb ik me daarom volledig gericht op de bruidsreportages. Heel af en toe doe ik nog een geboortereportage omdat ik dit nog steeds super bijzonder vind om vast te mogen leggen. In het hoogseizoen is het moeilijk te combineren met bruiloften, maar in het laagseizoen heb ik hier meer ruimte voor. Afgelopen seizoen heb ik 21 bruiloften vast mogen leggen en elke keer weer vind ik het oprecht een voorrecht om deze speciale dag voor mensen zo mooi mogelijk vast te mogen leggen.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Om heel eerlijk te zeggen: weinig. Ik moet het echt hebben van de mond tot mond reclame. Van een bruiloft komt een bruiloft en aangezien ik bruiloften door het hele land heen doe, maakt dit alleen maar dat het balletje steeds harder is gaan rollen. Afgelopen seizoen heb ik bruiloften mogen doen van Zeeland tot Friesland en bijna alles wat er tussenin zit. Het enig wat ik wel actief doe is dat ik lokaal in januari altijd  hier in de regio op een bruidsbeurs sta. Daarnaast heb ik momenteel een expositie van mijn werk hangen op een mooie locatie hier in de buurt. Ze hadden mij hiervoor gevraagd en ik vond het een te mooie kans om te laten schieten.

Wat zou je nog willen doen?
Eigenlijk vooral blijven doen wat ik nu doe. Met het winnen van mijn eerste Masters of Dutch Wedding Awards kriebelt het natuurlijk om er volgend seizoen weer tenminste 1 in de wacht te slepen en daarnaast zou ik heel graag een Fearless Award willen winnen. Mijn eerste doel is ten alle tijden om de dag zo mooi mogelijk vast te leggen voor het bruidspaar, maar door mezelf dit soort doelen te stellen weet ik zeker dat ik zelf het maximale uit mezelf haal. Ik wil blijven groeien en vooral niet stil staan en doe daar alles aan (het volgen van workshops, mentoring) om dit mogelijk te maken. We hebben echt het mooiste vak ter wereld!

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we je werk bekijken?
Er wordt op dit moment hard gewerkt aan mijn nieuwe website. Ik hoop dat deze half januari de lucht in kan. Mijn werk is dan terug te vinden op www.jaelivanbeveren.nl of op https://www.facebook.com/jaelivanbeverenfotografie/.

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route