Anne Sophie Ramsteijn – geslaagd in 2014

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Terug naar de tijd dat ik begon aan de opleiding aan de School voor Fotografie, het lijkt inmiddels al 10 jaar geleden. Er is al zoveel in de tussentijd gekomen, gebeurd en gegaan. Destijds toen ik aan de School voor fotografie begon was in 2013, nog onzeker over mijn creatieve capaciteiten. 19 jaren jong werd dit de start van een goed begin. Vanuit de middelbare school ben ik mode gaan studeren, hier voelde ik me helaas niet in thuis. Niet de juiste plek, niet de juiste tijd. Zelf ben ik opgegroeid door de lens. Mijn moeder is zelf namelijk ook een fotograaf. Fotografie is dus altijd een groot deel van mijn leven geweest. Misschien wel zo erg, dat dit niet voor mij duidelijk was. Ik fotografeerde al van kleins af aan, maar nooit gedacht dat ik er mijn beroep van zou maken. Tot ik positieve opmerkingen uit mijn omgeving kreeg over mijn fotografie. Vanuit daar heb ik de stap genomen om fotografie te gaan studeren. Een stap waar ik nooit spijt van heb gekregen.

Hoe is dat gegaan?
De fotografie opleiding was voor mij echt het begin van iets nieuws. Het heeft al het creatieve in mij los gemaakt en dat is een beestje dat niet te temmen valt.

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Het afronden betekende eigenlijk weer door naar de volgende opleiding. Intussen ben ik eerst nog een jaar gaan werken bij een lederwaren bedrijf, waar ik de samples mocht fotograferen, brochures mocht maken en nog veel meer. Hier heb ik ook erg veel geleerd. Deze kennis heb ik weer meegenomen in mijn huidige opleiding, vormgeving aan de kunstacademie.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Fotografie gebruik ik dagelijks. Ik combineer het tegenwoordig in meer ruimtelijke installaties, maar ook in grafische werken. Ik probeer eigenlijk steeds meer disciplines bij fotografie te betrekken.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Laat zien dat je een fotograaf bent.
Laat je werk zien en loop met je camera buiten.
Laat ze zien dat ze bij jou moeten zijn.

Wat zou je nog willen doen?
Zoals ik al eerder vermelde is dit beestje in mij niet te temmen. Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn derde jaar aan de kunstacademie. Hier studeer ik grafisch – ruimtelijk ontwerp. Volgend jaar ga ik mijn afstudeerjaar in en ik dan mijn diploma behaald heb, zal ik deze studie nog vervolgen met een master architectuur. Zo kan het dus gaan, van fotografie naar vormgever naar architect.

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we  je werk bekijken? (website, facebook, publicaties)?
Je kunt mijn online portfolio bekijken op www.ramsteijn.com.

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route