Tatum Kempers – geslaagd in 2014

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Voor ik aan de opleiding begon had ik niet kunnen bedenken dat ik nu bezig zou zijn met het maken van kunstprojecten en videoclips. Ik ben altijd wel creatief geweest. Ik had een spiegelreflexcamera en gebruikte die altijd op de automatische stand. Ik wilde graag meer technische kennis. Ik heb eerst de basiscursus gedaan en die beviel zo goed dat ik door ben gegaan voor de eenjarige opleiding. Het is nooit mijn het doel geweest mijn werk ervan te maken. Ik wilde er meer over weten en beter in worden.

Hoe is dat gegaan?
Tijdens de opleiding ben ik begonnen met creatieve fotografie. Ik ontdekte Photoshop. Ik vond dat zo leuk om te doen dat ik me daar meer in ben gaan verdiepen. Ik heb als vrije serie voor mijn examen gefotografeerd en erbij geschilderd en dat verwerkt in Photoshop. Dat beviel zo goed dat ik verder wilde met creatieve fotografie. Ik ben er dus achter gekomen wat bij mij past en waar ik gelukkig van word. Ik hou erg van experimenteren en nieuwe dingen ontdekken. Tijdens de opleiding ben ik me ook gaan verdiepen in lightpainting. Schilderen met licht. Hierin is het toevals-element heel belangrijk. Het resultaat van deze fotografie is vaak onvoorspelbaar. Dat maakt het spannend en afwisselend.

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Tijdens de opleiding ben ik erachter gekomen dat ik creatieve fotografie leuk vind. Het behalen van het diploma geeft aan dat ik de technische kennis in huis heb. Dat geeft mij vertrouwen. Het denken in series was ook een belangrijke les voor mij. Dit helpt mij in het denkproces voor nieuwe series of projecten.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Na de opleiding ben ik begonnen met eigen foto series maken. Ik heb een albumhoes en 2 videoclips gemaakt voor The SPaX. Dit heb ik samen gedaan met mijn man, Rick Kup ( www.rickkup.nl). Samen hebben we een kunstinstallatie gemaakt voor een open atelierroute. Deze installatie bestaat uit verschillende media zoals fotografie, film, animatie en performance. Het zijn projecties van 9 minuten op 3 schermen tegelijk. Super leuk en boeiend project vooral omdat het heel persoonlijk was. Het verbeeld de relatie die wij met elkaar hebben.
Hierna werden we gevraagd om een videoclip te maken voor Shock Royal. Zo rol je van het 1 in het ander. Ik fotografeer minder, maar het gaat mij vooral om het creatieve proces en het creëren. Alles wat ik heb geleerd pas ik toe. Ik leer steeds door en blijf mezelf ontwikkelingen. Op het moment van schrijven zit ik in Azië voor ruim 4 maanden. We willen ook hier een beeldend kunstproject gaan doen. Het is spannend en leuk om hieraan te beginnen en niet te weten wat er uit komt.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Het is moeilijk om met creatieve fotografie je geld te verdienen. Ik doe vooral projecten waar ik gelukkig van word. Dat is belangrijker dan geld ( alhoewel dat ook welkom is). Voor het maken van videoclips word ik regelmatig benaderd door bands. Ik doe mee aan open atelierroutes en ik heb komend jaar een expositie.
Doing what you like is freedom – Liking what you do is happiness

 Wat zou je nog willen doen?
Ik zou het leuk vinden meer exposities te hebben en zo mijn werk te kunnen verkopen. Het maken van kunstinstallaties en videoclips ga ik ook zeker mee verder. Ik zou graag meer tijd ervoor willen hebben omdat het lastig te combineren is met mijn werk. Mijn droom is er van te kunnen leven.

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we je werk bekijken?
Website                            Facebook            Video the SPaX                Video Shock Royal        Krantenartikel      

 

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route