Jeanet Strijbos – geslaagd in 2013

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Na een afgeronde opleiding tot interieuradviseur waarin ik mijn ideeën en creativiteit volledig de ruimte kon geven, kwam de crisis. Ik had een enorm leuke baan, maar moest deze door omstandigheden helaas verlaten. Fotografie is iets waar ik mij altijd goed in kon vinden. Persoonlijk vind ik dat interieuradvisering dicht bij fotografie staat. Het beeld dat ik in mijn hoofd heb moet dan ook zo gemaakt worden. Links of rechts om, het zal er komen! Dat was toen mijn instelling.
Zo ben ik mij gaan verdiepen in de fotografie. Een opleiding zou mij hierbij helpen en ben gaan zoeken naar een passende school voor mij en kwam ik bij Saskia’s School voor Fotografie terecht.

Hoe is dat gegaan?
Tsja.. Het was absoluut niet zo makkelijk als ik had gedacht. Na de basisopleiding fotografie ben ik doorgestroomd naar de 1 jarige fotografieopleiding.
Door de enorm leuke, creatieve en behulpzame mensen om mij heen heb ik het tot een goed en mooi einde gebracht. Lastige opdrachten waarbij soms mijn creativiteit me wel eens in de steek liet. Anders kijken naar de kunst, je eigen style van fotograferen wel eens opzij zetten, haalt iets anders in je naar boven te halen dan je gewend bent. Maar we hebben het gehaald en trots dat ik was!!!

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Een hoop stress en onzekerheid. Doe ik het wel goed, ben ik wel goed genoeg? Maar…… alle stress  en onzekerheid voor niks. Uiteindelijk trots op mij zelf en trots op het werk dat uiteindelijk geëxposeerd werd.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Fotografie was mijn hobby, werd mijn werk en is nu toch weer mijn hobby. Ik ben blij met mijn afgeronde opleiding. Zo onderscheid ik mij van alle andere mensen die “denken” te kunnen fotograferen. Mijn werk er van maken zat er helaas niet in, maar alles wat ik nu nog fotografeer en de beelden die ik nog steeds aflever aan mensen, maken mij blij en trots als fotograaf.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Ik ben een lange tijd erg actief geweest op Facebook. Uiteindelijk moet ik het hebben van mond op mond reclame. Mensen weten me nu te vinden. Nog steeds krijg ik aanvragen. Eigenlijk staat het nooit stil. Druk heb ik het er niet mee  maar vergeten word ik niet.
Als tip zou ik iedereen mee willen geven:
Blijf jezelf, doe waar je goed in bent. Wees trots op elk beeld en blijf altijd denken dat je tussen honderden fotografen  echt wel uniek bent.

Wat zou je nog willen doen?
Wat ik in mijn werk erg mis is de enorme kennis van het beeld bewerken. Eigenlijk zeg ik altijd dat ik niet van beeldbewerking houd, maar soms is het gewoon echt nodig.
Zelf vind ik dat ik daar een groot deel in mis en daardoor soms nog wel eens twijfel.
Buiten dit lijkt het mij toch nog eens fantastisch om deel te nemen aan een fotoexpositie, mijn creativiteit laat me hiervoor wel eens in de steek. Ik weet zeker dat dit er ooit nog gaat komen. Keep on dreaming.
O ja.. Ik vergeet eigenlijk nog het allermooiste. Anderhalf jaar geleden heb ik een bevalling mogen fotograferen van een tweeling. Dit is zo fantastisch om te doen. Het is moeilijk om hiervoor altijd  paraat te staan, maar ik zou het zo nog 100 keer over willen doen.

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we  je werk bekijken?
Via Facebook – Jeanet Strijbos Fotografie

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route