Ingrid Mol – geslaagd in 2014

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik was al een aantal jaren bedrijfsmatig bezig met fotografie (huwelijk, zwangerschap, familie en kinderfotografie) maar wilde onderzoeken welke vormen van fotografie ik nog meer leuk vond en mijn technische vaardigheden verbeteren. De kwaliteit en diversiteit van de opleiding bij Saskia spraken mij erg aan alsmede ook de tijdsindeling (1 dag in de twee weken, verspreid over een jaar).

Hoe is dat gegaan?
Het is sowieso erg leuk om ook andere fotografierichtingen te onderzoeken want je komt erachter dat de basis bij elke richting hetzelfde is. Tegelijkertijd werd ook heel snel duidelijk dat mijn kracht en passie ligt bij het soort fotografie dat ik al deed en dus nu ook nog doe. 

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Het afsluiten van een leerzame en ook erg leuke periode en daarna weer vol gas verder met foto-opdrachten.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Ik ben verder gegaan met het soort fotografie dat ik al deed, dus huwelijken, familie- en kinderfotografie. Na mijn opleiding is daar ook afscheidsfotografie bijgekomen. Dat zijn fotoreportages van mensen die terminaal zijn en nog graag familiefoto’s willen samen met hun dierbaren. Ook reportages van uitvaarten worden door mij verzorgd. Daardoor gebruik ik de term ‘lifecyclephotographer’ omdat dit alle fotografie omvat waarvoor je mij kunt boeken.  Vooral de technische vaardigheden en camerakennis waren voor mij heel nuttig maar ook het anders leren kijken.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Mijn opdrachten komen vooralsnog vooral van mond tot mond reclame en ik denk dat Facebook en Instagram ook wel helpen want dan zien mensen je foto’s voorbij komen. Vooral de laatste jaren is social media erg belangrijk geworden. Het bereik dat je soms kunt hebben met 1 enkele foto is soms echt bizar. Als tip heb ik dan ook: zorg dat je zichtbaar bent op social media. En zorg voor goede kwaliteit foto’s. Veel mensen denken tegenwoordig dat een groot deel van dé foto uit Lightroom of Photoshop komt gerold maar je zult toch echt eerst een goede foto moeten hebben want anders wordt het alsnog niks. Dus houd je kwaliteit hoog!  

Wat zou je nog willen doen?
Ooh ik zou nog heel veel willen doen op fotografiegebied, eigenlijk teveel om op te noemen want mijn probleem is dat ik heel veel leuk vind….! Vooralsnog heb ik veel foto-opdrachten en daar haal ik heel veel plezier en voldoening uit! 

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we je werk bekijken?
Mijn werk is te zien op mijn website op Facebook en Instagram.
Voor mijn vrije werk kun je kijken op Instagram

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route