Marieke Horward – geslaagd in 2014

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Fotografie was al jarenlang mijn grote hobby maar de techniek had ik nooit geleerd en beheerste ik niet goed. De technische kanten van het vak wilde ik in de opleiding leren en ik wilde ook ontdekken wat mijn eigen stijl is en die uitwerken.

Hoe is dat gegaan?
Met vallen en opstaan. Na veel oefenen, uitproberen en bespreken begon ik het onder de knie te krijgen en dat zag ik ook aan mijn foto’s wat me motiveerde om door te gaan.

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Het afronden van de opleiding betekende heel veel voor me; de kroon op mijn leren en de bevestiging dat ik het kon; dat fotografie meer voor me is dan een uit de hand gelopen hobby. Ik was zo blij toen ik hoorde dat ik geslaagd was en heel trots toen mijn werk geëxposeerd werd.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Door een aantal grote opdrachten voor een scholengemeenschap en een evenementenbureau besloot ik om mijn fotografiebedrijfje op te zetten en de sprong te wagen me in de zakelijke wereld te begeven. Ik verzorg bruiloft fotografie en portretfotografie en ik ben ideeën aan het uitwerken voor kunstzinnige fotografie, fotografie binnen de zorg en uitvaartfotografie. De geleerde technieken komen nu goed van pas en ook het ontwikkelen van mijn eigen stijl en creativiteit.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Tot nu toe heb ik geen opdrachten hoeven te werven; ik ben via via benaderd, via mijn facebookpagina en door in de gesprekken die ik met mensen heb mijn fotografiebedrijf ter sprake te brengen.

Wat zou je nog willen doen?
Vooral de kunstzinnige fotografie (dmv beeld een thema weergeven) spreekt me erg aan. Dit heb ik ook gedaan voor mijn examenopdracht; een rouwproces en het thema “vergankelijkheid” omzetten in beeld. Iets waar ik met heel veel plezier aan heb gewerkt.

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we je werk bekijken? 
www.madebyyoufotografie.nl en Facebook

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route