Iris Tasseron – afgestudeerd in 2012

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben aan de opleiding begonnen, omdat ik zelf weer creatief bezig wilde zijn. Op de school voor journalistiek in Utrecht, bijna 30 jaar geleden heb ik analoog gefotografeerd en in de doka gestaan. Geweldig vond ik dat, maar in mijn eigen huis had ik geen ruimte voor een donkere kamer. Ik ben vervolgens bij de radio en televisie aan de slag gegaan. Erg leuk werk, maar de fotografie bleef mij trekken. Ik blijf wel altijd journalist merk ik en daar sluit mijn ambitie op aan. Ik wil een goede portretfotograaf worden en documentaire fotograaf.

Hoe is dat gegaan?
Ik merk dat ik in de praktijk steeds meer leer en ontdek. Inmiddels heb ik een paar vaste klanten en raak ik steeds meer gespecialiseerd in portretfotografie. Ik ben minder gaan werken, namelijk 3 dagen per week, bij mijn werkgever. Dat betekent dat ik nu 2 tot 4 dagen per week bezig ben met fotografie. Ook ben ik eigen journalistieke projecten opgestart. Zo volg ik nu een kunstenaar die het Joods monument maakt dat nu eindelijk in de stad Utrecht gaat komen.
Verder werk ik als vrijwilliger voor Stichting Make a Memory. Deze stichting zorgt ervoor dat ouders van een overleden kind een blijvende herinnering overhouden in de vorm van een fotoreportage. Op hun website kun je lezen wat ze precies doen en ik dus ook doe als vrijwilliger. http://www.makeamemory.nl

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Dat ik de techniek weer goed onder de knie heb gekregen. Ik gebruik dat om mijn eigen stijl als fotograaf verder te ontwikkelen. En dat mijn passie fotografie  nu ook mijn vak is geworden.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
In het begin van de opleiding wilde ik eigenlijk niets weten van studiofotografie. Ik wilde vooral met natuurlijk licht fotograferen en zo min mogelijk geposeerd. Tijdens de opleiding moest ik toch die studio in en daar heb ik veel van geleerd. Vooral welke effecten je in foto’s kunt krijgen door de lichtval. Dat kun je ook bij natuurlijk licht gebruiken. Ook ben ik nu enthousiast bezig met strobist fotografie.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Veel opdrachtgevers krijg ik doordat andere mensen mij aanbevelen als fotograaf. Dat is de beste reclame merk ik. Dan is het dus belangrijk dat je tevreden klanten hebt. Een tevreden klant kan namelijk weer een nieuwe opleveren.

Wat zou je nog willen doen?
Nog veel meer mooie fotoreportages en portretfoto’s maken die worden gepubliceerd. En misschien wel een expositie van mijn werk. Mocht dat lukken dan laat ik dat natuurlijk weten.

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we je werk bekijken? (website, facebook, publicaties)?
www.iristasseronfotografie.nl
https://www.facebook.com/Iristasseronfotografie

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route