Charlotte Grips – geslaagd in 2011

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben destijds de studie aan de SvF gaan volgen omdat ik met veel technische vragen bleef zitten die ik niet op mijn eigen manier beantwoord kreeg. Een fulltime studie ging niet ivm mijn werk, maar ik vond in Breda een perfect alternatief. Alhoewel parttime studeren niet onderschat mag worden, we hadden genoeg werk te verzetten tussen de lessen door..

Hoe is dat gegaan?
Gedurende een kleine anderhalf jaar ben ik 1 x in de twee weken naar Breda gereden waar we tijdens de lessen uitleg kregen over de verschillende manieren van fotograferen, denk aan studio, portret, journalistiek. Na de lessen kregen we opdrachten mee naar huis die we dan moesten uitvoeren.

Hoe is dat gegaan?
Nadat ik de opleiding had afgerond waren er eerst een paar weken van bezinning, er was zoveel te doen geweest met name in de periode net voor het afstuderen, heel druk, heel veel werk en soms ook een soort van “stress” was het wel goed genoeg, was alle tijd die ik geïnvesteerd had goed besteed. Waren de eindopdrachten goed uitgevoerd? Gelukkig was het allemaal oké en kreeg ik mijn diploma. Na een aantal weken vielen de verschillende stukjes op zijn plaats en kreeg het een vorm. Ook merk ik dat mijn ontwikkeling in mijn fotograferen nog steeds doorgaat. Als ik nu foto’s bekijk van 4 jaar geleden zien deze er al weer heel anders uit dan toen.

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Op dit moment werk ik wekelijks als fotograaf, heb nog wel een bijbaantje voor de vaste lasten, maar als de ontwikkelingen zich zo voortzetten zoals ze nu doen zie ik mezelf wel over een tijd volledig als fotograaf werkzaam zijn. Wat ik vooral heb geleerd is dat je moet geloven in jezelf en dat jouw werk er mag zijn, omdat mensen je anders niet vragen.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Ik heb nog nooit reclame gemaakt voor mijn werk, maar merk wel dat Social Media een dankbaar medium is. Uiteraard heb ik wel een visitekaartje, maar de meeste opdrachten die ik krijg komen voort uit ” mond tot mond reclame”. Zorg dat je je klant tevreden stelt. Ook doe ik een aantal opdrachten per jaar voor het goede doel, omdat ik denk dat je daar als mens niet slechter van wordt en ik van mening ben dat je ook wel wat terug mag doen.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Sta open voor ideeën van opdrachtgevers, maar geef ook tips en advies over hoe jij bepaald beeld zou weergeven. Dat helpt vaak in het proces met name bij bedrijven.

Wat zou je nog willen doen?
Ik zou heel graag volledig als zelfstandig fotograaf aan het werk zijn en mijn kookboek willen publiceren.

Waar kunnen we je werk bekijken?
Je kunt mijn werk bekijken bij:
www.charlottegrips.nl en ook kun je me vinden op Facebook

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route