Startdata Breda 2017: 
maandag 28 augustus 2017 (nog 7 plaatsen vrij)
zaterdag 09 september 2017 (nog 7 plaatsen vrij)
vrijdag 22 september 2017 (nog 10 plaatsen vrij)
zie lesrooster Breda

Startdata Utrecht 2016:
dinsdag 18 april 2017 VOL
zaterdag 22 april 2017 VOL
maandag 04 september 2017 (nog 10 plaatsen vrij)
zie lesrooster Utrecht

Wil je starten met de1-jarige fotografieopleiding en
kun je een lesdag niet?
Dan kun je in overleg de les bij een andere groep volgen.

Fotografieopleiding 1-jaar in Breda en Utrecht

Fotograferen is een vak. Een vak dat je kunt leren. Heb je de basisopleiding fotografie succesvol afgerond en wil je van fotografie je vak maken, dan kun je de fotografieopleiding volgen. In een jaar tijd ontdek je de verschillende disciplines van de fotografie. Je werkt in de fotostudio, maakt reportages en leert omgaan met professionele apparatuur. Deze 1-jarige fotografieopleiding is een vakopleiding en wordt in Breda en Utrecht gegeven.

Fotografie is overal. In dagbladen en tijdschriften, op websites en tv, als reclame-uiting of als nieuwsbron. Gemaakt in de studio met stylist, vormgever en assistent na uren van voorbereiding, of onder tijdsdruk in een fractie van een seconde.

Fotograferen is keuzes maken. Voor welke camera je kies je? Voor welk formaat? Ga je voor kleinbeeld, 6×6 of 4″x5″?
Digitaal of analoog? Met of zonder reportage- of studioflitsers? Wordt het de studio of op locatie?
Tijdens deze Fotografieopleiding maak je je het vak eigen onder begeleiding van enthousiaste docenten, allemaal met jaren praktijkervaring. Na een jaar doe je eindexamen. Dit examen staat uit 6 examenopdrachten. Dit fotografische werk is je portfolio waaruit jouw fotografische kwaliteit en stijl blijkt. Met dit portfolio kun je aan de slag.
Als je fotografieopleiding succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma. Onze fotografieopleiding is een particuliere parttime opleiding waar je geen studiefinanciering voor ontvangt. Wel zijn de opleidingskosten aftrekbaar van de belasting omdat het een beroepsopleiding betreft. Deze opleiding kent een eigen kwalificatie met erkenning vanuit de beroepsvereniging en de beroepspraktijk en staat geregistreerd bij het CRKBO.
Je kunt deze opleiding volgen als je bij de School voor Fotografie een Basisopleiding fotografie succesvol hebt afgerond. Heb je ergens anders een basisopleiding gedaan, of denk je dat je de Basisopleiding fotografie over kunt slaan, dan nodigen we je uit voor een gesprek om je fotowerk te laten zien.

Lesdagen: 25, eens per twee weken

Komt een andere lesdag je beter uit, laat dat even weten via het inschrijfformulier. Bij voldoende inschrijvingen voor die lesdag kan er nog een groep starten.
Lesgeld 2017:  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag € 2675,= , zaterdag € 2875,=
Inschrijfgeld: € 100,=   (Heb je bij ons de basisopleiding fotografie gevolgd dan betaal je geen inschrijfgeld).
Benodigde apparatuur: digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera 12 Megapixels of meer, TTL-reportageflitser met richtgetal ongeveer 40 en laptop.
Benodigde software: Adobe Photoshop CC en Lightroom CC (je komt in aanmerking voor een educatieve versie als je de fotografieopleiding volgt).

Informatie aanvragen         Inschrijven

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Dr. Jan Ingenhouszplein 2
4814EH Breda
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route