Miranda Koevoets – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
In 2012 besloot ik Lightcatch in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik werkte par-time in de financiële wereld en had nog nooit een opleiding gevolgd voor fotografie. Wel een korte basis, maar ik had mezelf voorgenomen als ooit het moment komt dat ik volledig voor de fotografie ga, dat ik een opleiding zou gaan volgen. Dat moment kwam eerder dan ik had gedacht. Ik ben gelijk van start gegaan met de één-jarige opleiding. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen.

Hoe is dat gegaan?
Heel goed. Door de opleiding word je uitgedaagd en doe je soms dingen die je liever niet doet. Het onderwerp past misschien niet bij je interesse. Juist daardoor ga je anders kijken. Gaande weg leer je waar je interesses liggen en leer je ook de camera beter te gebruiken. Waar krijg je energie van en waar je lek je energie. Ik heb ook geleerd keuzes te maken. Ik ben er ook van overtuigd dat ik nog vaker keuzes ga maken.
Ik keek altijd uit naar de dagen op school. We bespraken dan elkaars opdrachten en leerden van elkaar en natuurlijk van de docenten.

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Ik vond het een mooie reis, een mooie bevestiging om mijn diploma van Saskia vol enthousiasme overhandigd te krijgen. Met onze groep hebben we nog regelmatig contact. Ik hou van leren en bezig zijn, daarom ben ik daarna de opleiding reclamefotografie bij SVF gaan volgen. Ik ben volledig voor de fotografie gegaan en heb ontdekt waar ik energie van krijg.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Ik hou van mensen en het beeld in scène zetten. Het liefst werk ik één op één. Alles met beauty, lifestyle, reizen, interieur, food en fashion heeft mijn interesse. Magazines vind ik geweldig! Ik heb dit jaar mijn eigen magazine ontworpen, creëeren daar word ik blij van.  Zo heb ik sinds 2017 al veel ondernemende vrouwen mogen interviewen. Het is leuk om anderen in de spotlight te zetten.

Toen ik in 2012 begon met fotografie, lag mijn focus op de kinder- en familieportretten. Later ben ik ook new-borns gaan fotograferen. Dat doe ik niet meer. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat ik een keuze moest maken. Je kunt niet iedereen helpen. Door mijn netwerk sprak ik steeds meer ondernemende dames en nu fotografeer ik voor 98% ondernemende vrouwen. Mijn focus ligt nu op een andere doelgroep. Ik richt me op de zakelijke markt, met name vrouwen, die werkzaam zijn of affiniteit hebben met bovenstaande interesses. Zo heb ik afgelopen jaar veel beautysalons gefotografeerd. Hierin komt alles samen, portret, overzicht van de salon & het maken van flatlays.

Daarnaast vind ik het geweldig om voor mijn vrije portretten bezig te zijn. Ik probeer hier tijd voor vrij te maken, maar als ik eerlijk ben, schiet het er weleens bij in.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Mond-op-mond reclame is heel belangrijk. Ik heb goede ambassadeurs. Mensen die ik gefotografeerd heb en mij aanbevelen bij anderen. Ik ben ook lid van diverse netwerken.  Zichtbaarheid (voor jouw doelgroep) op social media is ook ontzettend belangrijk. Als je portretten maakt, is een wederzijdse klik ook belangrijk. Mijn klanten voelen zich vooral veilig en op hun gemak.

Wat zou je nog willen doen?
Ik wil meer tijd vrij maken voor creatieve portretten.

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we  je werk bekijken?
Je kunt mij werk bekijken bij: website, Facebook en Instagram
Mijn klanten hebben gepubliceerd in: Bruist, AnderzMagazine, Jan Magazine, Rabobank Dichterbij , RTL weekendmagazine, Beauty Professional etc.

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route