Peter Verheijen – geslaagd in 2016

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
In het verleden heb ik diverse cursussen gedaan op het gebied van fotografie. Ik wilde eens een volledige opleiding volgen om eens na te gaan waar mijn krachten en waar mijn ontwikkelpunten liggen. Begin 2015 heb ik mijn baan opgezegd om deels aan de slag te gaan als freelance fotograaf en deels als planner (zzp`er).

Hoe is dat gegaan?
Heel erg goed. Ik kwam er achter dat ik de techniek al aardig goed beheers maar dat mijn creatieve kant zich verder kon ontwikkelen. Voor iedereen is de opdracht hetzelfde en toch doet iedereen het op zijn/haar eigen manier. Docenten confronteren je met zaken maar dagen je ook weer uit om opnieuw weer op pad te gaan. Doordat de opleiding breed wordt aangeboden kom je ook in aanraking met opdrachten die je in eerste instantie totaal niet liggen. Door de goede begeleiding voer je zo een opdracht toch uit en kom je erachter dat het soms onzekerheid is.

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Het begin van een nieuwe start. Ik wist wat ik wilde doen en datgene waar ik nog meer verdieping in wilde had ik me voor mezelf uitgestippeld.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Ik ben verder gegaan in de sportfotografie. Daarnaast ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het fotograferen onder slechte lichtomstandigheden zoals toneel, musical, dans, muziek maar ook zaalsporten. Ik maak gebruik van de handvaten die ik heb meegekregen door wisselende standpunten in te nemen, kleurbeheer maar ook wat wil ik met mijn beeld vertellen.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Ik kom aan opdrachtgevers door steeds kwalitatief goed beeld aan te leveren aan huidige opdrachtgevers. Ik heb een tijdje als vrijwilliger gewerkt om beelden te maken van concertfotografie. Dit helpt me nog steeds om goede beelden te kunnen maken bij evenementen, shows, etc. Daarnaast ben ik actief op social media facebook, twitter en instagram. Nieuwe opdrachtgevers bereik ik vooral door zeer actief te zijn in alles wat voorbij komt op het gebied van Fotografie. Door kleine opdrachten aan te nemen kom je weer in contact met nieuwe mensen en van het een komt het ander.

Wat zou je nog willen doen?
In ieder geval doorgaan waar ik mee bezig ben. Bedrijfsfotografie wil ik me meer in gaan ontwikkelen en mijn netwerk binnen de culturele wereld wil ik meer gaan uitbreiden.

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we je werk bekijken?
http://www.pverheijenfotografie.nl
http://www.facebook.com/pverheijenfotografie
Publicaties wekelijks in AD De Dordtenaar en Rivierland

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Hooilaan1
4816 EM Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA Groningen
Route