Esther de Koning – geslaagd in 2015

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Ik ben aan de opleiding begonnen, omdat ik een beroep wilde uitoefenen dat bij me past. Waarin ik eigen baas ben, mijn eigen tijd kan indelen en waar ik mijn creativiteit in kwijt kan.

Hoe is dat gegaan?
Ik vond het spannend, het was lang geleden dat ik naar school geweest was en heb nooit een opleiding gedaan na mijn HAVO diploma. Het kwam er niet van wegens ziekte. Na de geboorte van mijn zoon, besloot ik iets te gaan doen  voor mezelf, waar ik ook in de toekomst de kost mee kon verdienen en niet afhankelijk hoef te blijven van een uitkering. Aangezien ik fotograferen altijd leuk heb gevonden en ik geen bureau- of van 9 tot 5 type ben, leek mij dit een goede keuze. Eerst deed ik de basisopleiding bij SVF en leerde in korte tijd al veel beter fotograferen. De klas was leuk en we zijn met vrijwel iedereen doorgestroomd naar de vakopleiding. Daar kwam ook studio fotografie aan bod, wat ik erg leuk vond. De lesdag van de covershoots voor de Matthijs of Linda was de leukste les van alle lessen. Dat was gewoon genieten! De examen periode was hard werken, maar ook de leerzaamste periode, waarin het onderste uit de kan werd gehaald. Je kon me daarna opvegen, maar ik was zo blij met het resultaat en mijn diploma! Het was een hele waardevolle en leerzame tijd en een basis voor een zelfstandige toekomst als fotograaf.

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
Het begin van een nieuwe zelfstandige toekomst. Een mijlpaal voor mij.

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Na het examen heb ik eerst rust genomen, was ondertussen ook zwanger van de tweede. Afgelopen september is mijn dochter geboren. Sinds januari dit jaar ben ik begonnen met mijn bedrijfje Esther de Koning Fotografie.  Ik denk nog veel terug aan wat ik geleerd heb. Als het gaat om verlichting, Photoshop, maar ook vooral heb ik geleerd dat ik meer kan dan ik dacht.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Ik ben nu bezig met reclame maken. Promotie op facebook, flyers laten maken en deel mijn visitekaartjes uit. Ook doe ik af en toe tfp (time for print) opdrachten, om in contact te komen met modellen en visagisten en ter uitbreiding van mijn portfolio.

Wat zou je nog willen doen?
Naast veel betaalde opdrachten wil ik ook vrij werk maken, thuisportretten en portretten met een twist. Lijkt me leuk om dat eens te kunnen exposeren.

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we  je werk bekijken? (website, facebook, publicaties)?
Je kunt mijn werk zien op www.estherdekoningfotografie.nl en op Facebook

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route