Julija Levkova – geslaagd in 2014

Even terug naar het begin. Weet je nog waarom je destijds aan de opleiding bent begonnen? Wat wilde je bereiken?
Het klinkt misschien een beetje hilarisch maar ik ging de basisopleiding volgen om de productfoto’s voor mijn cosmetica-website te leren maken. Maar tot mijn  verbazing kwam ik terecht in de super inspirerende omgeving vol met de veelzijdige en uitdagende opdrachten. Het was zo leuk dat ik verder ging studeren. Ik besloot om professioneel met fotografie aan de slag te gaan.

Hoe is dat gegaan?
Tot nu toe heb ik geen enkele productfoto gemaakt in plaats daarvan heb ik me tot een fine-art fotograaf ontwikkeld. Mijn hoofd zit vol met ideeën, zelfs ’s nachts denk ik er over na.
Ik probeer steeds artistieke foto’s te maken, foto’s waar je niet voorbij loopt maar je laten stilstaan en waar je naar wilt kijken. Als ik een foto maak dan is vaak pas het begin, daarna komt de digitale bewerking die ik zelf doe. Fotografie is een medium voor mij.

Wat betekende het afronden voor de opleiding voor je?
De tijd vloog voorbij en de jaaropleiding zat er snel op. Ik ben samen met de andere fantastische “verse” fotografen in 2014 afgestudeerd en ging mijn eigen gang verder. Afronden van de opleiding betekende dat ik zelfvertrouwen kreeg. Ik kreeg het gevoel dat ik het aankon maar ik voelde ook dat ik veel meer wilde leren. Vanaf september ga ik studeren aan de kunstacademie in Antwerpen. Gelukkig en dankzij mijn jaaropleiding mag ik met de tweede leerjaar beginnen!

Wat ben je gaan doen met fotografie? En waarbij denk je dan terug aan wat je hebt geleerd?
Ik was nog op zoek naar mijn eigen stijl en was volop aan het proberen. Ik begreep al snel dat gewone zakelijke portretten niets is voor mij. Ik doe soms dat soort opdrachten maar ik krijg er geen plezier in. Ik maak veel vrij werk in de serie fine-art en met deze foto’s doe ik mee aan fotowedstrijden en exposities. Op de School van Fotografie heb ik geleerd fotografie en digitale beeldbewerking te combineren. Maar ook om een definitieve keus te maken en als meest belangrijk: kijken en zien.

Hoe kom je aan je opdrachtgevers? Heb je tips voor de nieuwe afstudeerders?
Opdrachtgevers komen meestal via via, sociaal media en viraal. Mijn tip is: blijf kijken, proberen en experimenteren. Doe mee aan fotowedstrijden en wees actief op de sociaal media.

Wat zou je nog willen doen?
Momenteel ben ik druk met de opbouw van mijn portfolio. De volgende droom is dat galerijen mijn werk oppakken en mij gaan presenteren bijvoorbeeld op de kunst- RAI of elders. Een ding is zeker: ik blijf exposeren.

Dankjewel voor je verhaal. Waar kunnen we je werk bekijken? (website, facebook, publicaties)?
http://www.julijalevkova.com
https://www.facebook.com/Levkova22
http://www.agora-gallery.com/artistpage/Julija_Levkova.aspx

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda
2e verdieping
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Poort
Friesestraatweg 31
9718 NB Groningen
Route