Exposities

 

Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – De collectie belicht door Jan Cremer
tot 20 augustus 2017

Voor de vierde editie van de succesvolle tentoonstellingsreeks De collectie belicht door … heeft het Nederlands Fotomuseum schrijver, beeldend kunstenaar en fotograaf Jan Cremer als gastcurator uitgenodigd om een persoonlijke keuze te maken uit de rijke museumcollectie. Voor deze tentoonstelling heeft Cremer vijftien foto’s geselecteerd die hem inspireren of aan het hart gaan. Net als in zijn eigen werk spreekt uit deze selectie zijn fascinatie voor het vrouwelijk naakt.
Nederlands Fotomuseum

Den Haag – Fotomuseum Den Haag – Mariken Wessels – I’m okay-You’re okay
t/m 11 juni 2017

Het werk van beeldend kunstenaar Mariken Wessels begeeft zich in de ambigue zone tussen feit en fictie. Ze maakt ‘documentaire fictie’ en speelt net zolang met betekenissen van zowel gevonden als zelfgemaakte foto’s tot er een nieuw verhaal ontstaat.
Fotomuseum Den Haag

Rotterdam – Kunsthal – Robert Mapplethorpe – Een perfectionist
tot 27 augustus 2017

De Kunsthal Rotterdam presenteert een groots retrospectief van het leven en werk van Robert Mapplethorpe. Ruim twee decennia na zijn dood leidt zijn werk nog altijd tot controverse en schuurt het tegen de grenzen van wat artistiek mogelijk is. De tentoonstelling biedt een indrukwekkend overzicht van zijn carrière, vanaf de eerste werken eind jaren zestig tot zijn doorbraak in de kunstwereld in de jaren tachtig.
Kunsthal

FotoFestival Naarden 2017
t/m 18 juni 2017

Wat doen we als we met adembenemende schoonheid worden geconfronteerd? Wie zijn de helden die hun hoofd boven het maaiveld uit durven te steken? Is alles niet al een keer vastgelegd? Op deze vragen proberen de curatoren van het Fotofestival Naarden een antwoord te geven in een tentoonstelling onder de titel “Right Here, Right Now!” Het heden als verleden van de toekomst, vastgelegd door spraakmakende fotografen uit binnen- en buitenland. Zij vertellen de verhalen rond verschillende actuele kwesties in een veranderende samenleving.
FotoFestival Naarden

Apeldoorn – CODA Museum – Michel Szulc Krzyzanowski – Sequenties
t/m 28 mei 2017

Michel Szulc Krzyzanowski maakt in de jaren zeventig naam als een van de grondleggers van zwart-wit sequentiefotografie (fotoreeksen) maar omdat deze werkwijze hem geen nieuwe inzichten meer oplevert, besluit hij na ruim 15 jaar te stoppen met deze vorm van fotografie. Sinds 2016 maakt hij echter weer sequenties. Ditmaal in kleur. De tentoonstelling in CODA Museum laat een aantal reeksen zien waarmee Krzyzanowski in de jaren zeventig wereldfaam verwierf.
CODA Museum

Amsterdam – Huis Marseille – Jeff Cowen – Photoworks
tot 4 juni 2017

 

In een tijdperk waarin de wereld, en de fotografie als medium in het bijzonder, wordt gedomineerd door digitale technieken en het kenmerk van authenticiteit steeds meer waarde krijgt, neemt het werk van Jeff Cowen een speciale plek in. In Cowens benadering wordt het tijdelijke en vluchtige van de fotografie op een paradoxale manier verenigd met het eeuwige en beheersbare van de schilderkunst. Het moderne aspect dat hij daaraan toevoegt is dat hij zijn onderwerpen via het fotografisch proces transformeert tot iets dat zeer persoonlijk is.
Huis Marseille

 

Amsterdam – Foam – William Eggleston – Los Alamos
tot 7 juni 2017

 

De Amerikaanse William Eggleston geldt al bij leven als een van de meest toonaangevende fotografen van de afgelopen decennia. Hij pionierde op het gebied van kleurenfotografie vanaf het midden van de jaren 60 en verhief het alledaagse Amerika tot fotogeniek onderwerp. In Los Alamos toont Foam foto’s die de fotograaf tussen 1966 en 1974 maakte gedurende verschillende roadtrips door de zuidelijke staten van Amerika.
Foam

Amsterdam – Foam – Daisuke Yokota – Matter
tot 4 juni 2017

 

Drie installaties draaien om de tastbaarheid van de fotografie, waarbij het kunstwerk niet wordt bepaald door de camera, maar door experimenten met de materiële vormen van het medium. In eerdere werken gebruikte Yokota foto’s die hij jaren geleden had genomen en die hij op verschillende manieren in diverse analoge en digitale processen liet terugkeren. In deze nieuwe werken is het niet het beeld dat in nieuwe werken wordt hergebruikt, maar de fysieke afdruk van de foto en/of film.
Foam

 

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Dr. Jan Ingenhouszplein 2
4814EH Breda
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route