Exposities

 

Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – De collectie belicht door Jan Cremer
tot 20 augustus 2017

Voor de vierde editie van de succesvolle tentoonstellingsreeks De collectie belicht door … heeft het Nederlands Fotomuseum schrijver, beeldend kunstenaar en fotograaf Jan Cremer als gastcurator uitgenodigd om een persoonlijke keuze te maken uit de rijke museumcollectie. Voor deze tentoonstelling heeft Cremer vijftien foto’s geselecteerd die hem inspireren of aan het hart gaan. Net als in zijn eigen werk spreekt uit deze selectie zijn fascinatie voor het vrouwelijk naakt.
Nederlands Fotomuseum

Amsterdam – Eduard Planting Gallery – Michel Szulc Krzyzanowski – New Sequences
tot 23 juli 2017

Met New Sequences laat Michel Szulc Krzyzanowski zijn nieuwste fotoreeksen zien. In kleur en gefotografeerd op verlaten stranden in Mexico. Voor de moderne, intrigerende beelden speelt de fotograaf met tijd en beweging en ruimtelijke begrippen als veraf en dichtbij. In de fotoseries wordt de realiteit van verschillende kanten of in verschillende fases onderzocht en getoond. Als de werkelijkheid van vorm verandert, ontstaat er een verandering in beleving.
Eduard Planting Gallery

Rotterdam – Kunsthal – Robert Mapplethorpe – Een perfectionist
tot 27 augustus 2017

De Kunsthal Rotterdam presenteert een groots retrospectief van het leven en werk van Robert Mapplethorpe. Ruim twee decennia na zijn dood leidt zijn werk nog altijd tot controverse en schuurt het tegen de grenzen van wat artistiek mogelijk is. De tentoonstelling biedt een indrukwekkend overzicht van zijn carrière, vanaf de eerste werken eind jaren zestig tot zijn doorbraak in de kunstwereld in de jaren tachtig.
Kunsthal

FotoFestival Naarden 2017
t/m 18 juni 2017

Wat doen we als we met adembenemende schoonheid worden geconfronteerd? Wie zijn de helden die hun hoofd boven het maaiveld uit durven te steken? Is alles niet al een keer vastgelegd? Op deze vragen proberen de curatoren van het Fotofestival Naarden een antwoord te geven in een tentoonstelling onder de titel “Right Here, Right Now!” Het heden als verleden van de toekomst, vastgelegd door spraakmakende fotografen uit binnen- en buitenland. Zij vertellen de verhalen rond verschillende actuele kwesties in een veranderende samenleving.
FotoFestival Naarden

Amsterdam – Huis Marseille – Andres Serrano – Revealing Reality
tot 3 september 2017

Het oeuvre van de toonaangevende kunstenaar Andres Serrano fascineert en provoceert. In schaal, compositie en onderwerpskeuze vertonen Serrano’s werken veel gelijkenis met het werk van oude meesters. In tegenstelling tot de verbeelding op deze oude schilderijen confronteert Serrano’s werk ons echter rechtstreeks met de realiteit van vandaag de dag.
Huis Marseille

Den Haag – Fotomuseum Den Haag – Gerard Petrus Fieret – Mislukte foto’s bestaan niet
t/m 10 september 2017

 

Er is vrijwel geen oeuvre zo eigenzinnig en merkwaardig als dat van Gerard Petrus Fieret. Deze markante fotograaf legde op obsessieve wijze alles vast wat op zijn pad kwam: mensen, dieren, straattaferelen en zichzelf – maar vooral veel vrouwen: modellen, studenten, moeders, danseressen en serveersters, of alleen hun lichaamsdelen, zoals borsten, voeten of lange benen. In Nederland wordt hij gezien als een van de grondleggers van de autonome fotografie.
Fotomuseum Den Haag

 

Amsterdam – Foam – Adam Jeppesen – Out of Camp
16 juni tot 27 augustus 2017

 

In de zomer presenteert Foam de tentoonstelling Out of Camp van de Deense kunstenaar Adam Jeppesen. De werken zijn het resultaat van een zonderlinge 487-daagse reis van de Noordpool naar Antarctica. De beelden van afgelegen en onbegaanbare landschappen ademen een sfeer van verstilling, bezinning en contemplatie. Behalve een zoektocht naar spiritualiteit gaat het werk van Jeppesen ook over de materialiteit en vergankelijkheid van de foto als object.
Foam

Den Haag – Panorama Mesdag – Tadao Cern – Comfort Zone
tot 22 oktober 2017

 

De serie Comfort Zone toont werk waarin de Litouwse kunstenaar Tadao Cern badgasten slapend en daardoor, nietsvermoedend, heeft geportretteerd. De randjes huid die onder hun badkleding uitpiepen, verraden hoelang ze al in de zon liggen. Met humor, tederheid en nieuwsgierigheid toont Cern de schoonheid en diversiteit van imperfectie, van mensen in hun comfortzone.
Panorama Mesdag

 

Leiden – Naturalis  – Wildlife Photographer of the Year
vanaf 24 juni 2017

 

‘s Werelds beste natuurfoto’s van het afgelopen jaar zijn vanaf zaterdag 24 juni te bewonderen in Naturalis.
Naturalis

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Dr. Jan Ingenhouszplein 2
4814EH Breda
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4 
9725 BG Groningen
Route