Exposities

 

Rotterdam – Nederlands Fotomuseum – Sebastião Salgado – Genesis
tot 22 oktober 2017

Genesis is het levenswerk van de wereldberoemde Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado. Voor zijn ode aan onze kwetsbare planeet reisde hij naar afgelegen oorden als de Galapagoseilanden, Madagaskar en Antarctica: plekken waar mensen en dieren nog altijd in evenwicht met elkaar en de natuur leven. Met deze foto’s toont Salgado ons de schoonheid van de ongerepte natuur en laat hij ons beseffen dat wij onze planeet moeten beschermen.
Nederlands Fotomuseum

Hilversum – Museum Hilversum – Bling Bling Baby
t/m 15 oktober 2017

Museum Hilversum presenteert het werk van nationaal en internationaal bekende fotografen in de tentoonstelling Bling Bling Baby. Ontdek de grenzen van de schoonheid. Geen ingetogenheid of kalme beschouwing, maar directe confrontatie; smashing en over the top. Een spektakel waarin de fotografen flirten met kleur, glans en rijkdom.De titel ‘Bling Bling Baby’ is afgeleid van het populaire nummer Bling Bling van Baby Gangsta (BG) uit 1999. Dit nummer gaat over geld, sieraden, auto’s, dames en motorboten. Bling Bling is nu meer een algemene aanduiding geworden voor iets dat in is, hip, modieus, trendy. En daar gaat deze expositie over: het laten zien van rijkdom, succes, schoonheid en geluk. De kunstenaars doen dat ieder op eigen wijze.
Museum Hilversum

Amsterdam – Huis Marseille – Jamie Hawkesworth – Landscape with Tree
tot 3 december 2017

De tentoonstelling Landscape with Tree voert als een reis door het leven, het werk en de geest van een jonge fotograaf wiens bijzondere sensibiliteit zich gaandeweg steeds sterker ontwikkelt. Aan het begin van Hawkesworths oeuvre staat het project Preston Bus Station uit 2013, dat in de kiem de aspecten bevat die verder tot bloei zullen komen in reisreportages gemaakt in Congo (2016) en Colombia (2017), en culmineren in Hawkesworths recente serie naaktportretten van ronde dames voor Print Magazine (2017).
Huis Marseille

Den Haag – Fotomuseum Den Haag – Hans Eijkelboom – Identiteiten 1970-2017
t/m 7 januari 2018

 

Dit najaar toont het Fotomuseum Den Haag een groot retrospectief van Hans Eijkelboom. Het oeuvre van deze kunstenaar en fotograaf, dat ruim 40 jaar beslaat, kenmerkt zich door een voortdurend onderzoek naar de constructie en interpretatie van identiteit. Tot zijn bekendste werken behoren zijn fotoseries van mensen in winkelstraten van wereldsteden. De tentoonstelling Identiteiten 1970 – 2017  toont zowel Eijkelbooms vroege werk uit de jaren 70 als zijn meest hedendaagse straatfotografie, waaronder een nieuwe serie van winkelend publiek in de binnenstad van Den Haag.
Fotomuseum Den Haag

 

Amsterdam – Foam – André Kertész – Mirroring Life
tot 10 januari 2018

 

André Kertész staat vandaag de dag bekend om zijn buitengewone bijdrage aan de beeldtaal van fotografie in de 20ste eeuw. Het retrospectief, met voornamelijk zwart-wit fotoafdrukken als ook een selectie kleurenfoto’s en historische documenten, geeft inzicht in zijn uitzonderlijke en creatieve vermogen om aan de hand van ongebruikelijke composities een (nieuwe)werkelijkheid te creëren.
Foam

Den Haag – Panorama Mesdag – Tadao Cern – Comfort Zone
tot 22 oktober 2017

 

De serie Comfort Zone toont werk waarin de Litouwse kunstenaar Tadao Cern badgasten slapend en daardoor, nietsvermoedend, heeft geportretteerd. De randjes huid die onder hun badkleding uitpiepen, verraden hoelang ze al in de zon liggen. Met humor, tederheid en nieuwsgierigheid toont Cern de schoonheid en diversiteit van imperfectie, van mensen in hun comfortzone.
Panorama Mesdag

 

Uden – Museum voor Religieuze Kunst – Ramon Mangold – Katholiek Brabant
t/m 7 januari 2018

 

Tot en met 7 januari 2018 is in het museum een overzichtstentoonstelling van ‘Katholiek Brabant’ en staat het museum in het teken van de kleurrijke fotografie die Ramon Mangold maakte van het Katholieke leven in Brabant in de afgelopen tien jaar. De diversiteit van de katholieke cultuur springt naar voren in de beelden van zowel jongeren als ouderen, van de rijkdom aan liturgie, volksdevotie, processies en natuurlijk Maria.
Museum voor Religieuze Kunst

E-mail: info@schoolvoorfotografie.nl
Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer: 076-5203200

School voor Fotografie Breda
Dr. Jan Ingenhouszplein 2
4814EH Breda
Route

School voor Fotografie Utrecht
Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht
Route

School voor Fotografie Groningen
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4 
9725 BG Groningen
Route